Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kubusia

co na biegunke do 10 miesiecznego dziecka POMOCY!!!

Polecane posty

Gość mama kubusia

Moj synek od rana ma biegunke. Nie wiem co mu dawac do jedzenia poradzcie co mu podac na zatwardzenie jest pogodny goraczki nie ma duzo pije to chyba nie zaden wirus mam nadzieje Nie wiem wogole z czego ta biegunka nie jadl nowosci wieczorem wczoraj mial wysypke ale ranu po wysypce nie bylo sladu i nie szlam do lekarza

Gość kali mowic
lekarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Slonko1335
to zatwardzenie czy biegunka w końcu? na biegunkę marchwiankę, kleik ryżowy, lakcid, smectę. Na zatwardzenie jabłko, śłiwki, morele, kleik kukurydziany.

Mamo Kubusia, dobrze jest podawać smectę (dodawać do picia) i gastrolit. To drugie uzupełnia poziom elektrolitów w organizmie. Tez można dodać do picia. No i poza tym musi dużo pić, żeby się nie odwodnił. Pozdrawiam ,życzę dużo dobrego!:)

Może to rotawirus? Mój synek to miał. No ale kali mowic ma rację, trzeba iść do lakarza. Biegunka jest niebezpieczna u dzieci.

Podawaj smecte, lacid i innego tego typu produkty. Dieta marchwiowo- ryżowa. Nie dawaj mleka. Dużo do picia żeby się nie odwodnił. Ale lepiej poradzić się lekarza. Biegunka biegunce nie równa. Jedną wyleczysz domowymi sposobami a inną niestety lekami na receptę.

Poić dziecko. Jak ktoś już wspominał - smecta. Marchwianka. I dbać o pupę, bo łatwo o odparzenia jeśli jeszcze korzysta z pieluszek. Jeśli dojdzie temperatura, to do lekarza.

U małego dziecka po półdniowej biegunce może być widać wyraźne objawy odwodnienia i w zasadzie to kwestia godzin aż będzie się przelewało przez ręce. Mam nadzieję, że zamiast na forum jednak leczyłaś dziecko u lekarza :o

Gość kali mowic
no własnie mamo 3 ja tez nie rozumiem jak mozna leczyc dziecko wirtualnie na kafe IDZ DO LEKARZA BABO!!!!!!!!!!!

Gość kali mowic
a tu jeszce niektóre pisza jej co ma robic ................................ech luuuudzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee opamietajcie sie

Gość gość
a czy warto dać dziecku (11mcy) probiotyk przy biegunce? Ma lekką od rana i się zastanawiam co robić, gorączki nie ma

Gość gość
probiotyk na pewno nie zaszkodzi, ja ponadto podałabym jeszcze orsalit, żeby uzupełnić elektrolity.

Gość gość
a ja bym karmiła non stop piersią ale pewnie nie karmisz

Gość gość
Jak najbardziej przy biegunce trzeba podać dziecku probiotyk, ze swojej strony proponuję Acidolac Baby, zawsze mam go w swojej apteczce.

Gość gość
przy bbiegunce czy wymiotach trzeba przede wszytskim nawadniać, więc po pierwsze orsalit, przy biegunce można też podać probiotyki-skarcają czas trwania biegunki i trzeba być czujnym żeby dziecko się nie odwodniło-jak cokolwiek niepokoji to do lekarza albo na sor.