Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprytka

urodze- zaczna sie odwiedziny w szpitalu, wszyscy beda chceili brac na reke dzid

Polecane posty

po paru dniach rozumiem,ale nie jak jeszcze dobrze butow nie sciagnelas po powrocie ze szpitala.

ja tez z przerażeniem myślę jak to będzie po porodzie.Moja rodzinka mieszka daleko więc malenstwo odwiedzą pewnie dopiero jak odpocznę po porodzie.ale za nimi to tesknie.Problem zaczyna sie jak zwykle z teściową.Ona juz zapowiedziala,ze przyjedzie jak tylko urodzę,a że to będą wakacje to przyjedzie pewnie ze swoja mlodszą córka i ze starszą i jej dwójką dzieci.i pewnie zostana na wakacje u jej brata a u mnie będą siedzialy calymi dniami.przy pierwszym dziecku cala rodzina przyszla do szpitala już 2 godziny po porodzie.Ja jeszcze bylam oszolomiona emocjami a juz musialam wysluchiwać glupich rad.Teraz az dostaję gęsiej skórki na myśl,że to się powtórzy.

Gość teściowa była najgorsza
U mnie na samym początku teściowa przyjechała raz i potem zaczęła przyjeżdżać niemal, że codziennie. Lubiłam odwiedziny gości, już przed porodem kupiłam kilka paczek ciastek i zapas kawy, ale teściowa siedząc przez cały dzień musiała dostać obiad i kolację. Tylko siedziała, pouczała mnie i kazała sobie wszystko podawać. Boże, jak ja tej baby nienawidzę.

wiem o co ci chodzi,ale w szpitalu jest babyk jeszcze maly i mozesz mowic ze jest jeszcze takie \"kruche\" i nie daje sie na rece takich malenstw! tylko mama ,tata i pielegniarki..co do tych odwiedzin to ja tez nie chcialam by mnie w szpitalu odwiedzali-zwykla ciekawosc jak \"ty\" wygladasz po porodzie i czy \"siadasz normalnie\" i takie tam... ale co ja osobiscie stwierdzilam,ze lepiej by przyszlo ci do szpitala na chwile bo zawsze mozesz powiedziec ze sasiadka potrzebuje troche spokoju:) i wpadaja tylko na chwile! bo siedzienia w szpitalu nie ma!!!!!! a w domu zaraz po wyjsciu ze szpitala bedziesz chciala miec spokuj a nie gosci,i co jeszcze jak przyjda do domu to bedzie kawka ciasto i takie tam pierdoly!!!! i bede siedzieli ci na glowie!! a co do brania na rece mozesz po prostu powiedziec ze nie zyczysz sobie tego i juz.normalni powinni to uszanowac! u mnie jak tesciowa wziela mala na rece to ona zaczela plakac i juz ja oddala i moj maz powiedzial ze ona jest jeszcze za mala i wie u kogo jest i ze jeszcze musi sobie poczekac na noszenie jej na rekach...i po klopocie!:):)

Ja też nie chcę, żeby moja mama (też panikara) i teście przyjeżdżali w odwiedziny do szpitala - mamie już powiedziałam i jest OK, teściom dopiero powiem. Będzie obraza majestatu ale chrzanię to - narodziny dziecka to chwila moja i męża a nie jędzy teściowej, co w ciąży się mną wcale nie interesuje a mieszka blok obok :P Jak będzie miała wąty to jej o tym powiem :P Wykończenie po porodzie to nie jest dobra chwila na odwiedziny :P

Gość madlen73
Ja rodzilam w grudniu w szczecinie na pomorzanach, mozna tam wynajac pokoikz lazienka, bylo super,troche luksusu po porodzie jest warte stu zlotych, juz nastepnego dnia rano byla u mn ie kolezanka, potem kilka innych, wieczorem mialam nawet dzien dobroci dla tesciowej i pozwolilam jej przyjsc, wszystkie osoby byly przeze mnie zaproszone , nie wyobrazam sobie zeby ktos przylazil bo jemu sie tak podoba, to matka i dziecko sa najwazniejsze i ich wygoda. Niektorzy uwazaja, ze ludzie 'przynosza bakterie', ale mysle, ze jak dziecko przezylo kontakt z bakteriami szpitalnymi to juz nic mu nie grozne; )?"!.;,:)

mnie nie zdążyli odwiedzić:D urodziłam o 1:50 08 10 a 9 10 godzinie 12:00 byłam juz w domu :p możesz przecież powiedzieć pielęgniarkom że nie życzysz sobie wizyt, nie wpuszczą na oddział nikogo.

Gość autorko topiku
kiedy przeczytalam twoj post przyszlo mi do glowy tylko jedno : "wcale sie nie dziwie, ze nikt cie nie odwiedzil w czasie twoich trzech pobytow w szpitalu:P"

Gość 11111111111111111
jestem bardzo zdziwiona niektórymi wpisami,czy na serio sa tacy ludzie ,którzy nie potrafią wyczuć odpowiedniej chwili na odwiedziny??? to przecież oczywiste,że kobieta i dziecko potrzebuja po porodzie odpoczynku,nie wyobrażam sobie codziennych odwiedzin ,mamy,teściowej i innych gości,ja na szczęście mam chyba bardzo taktowną rodzine,babcie odwiedziły nas po powrocie do domu ale było krótko rzeczowo i na temat :D,znajomi natomiast tylko i wyłacznie po naszym zaproszeniu,nikt na szczęście nie wpychał sie nie proszony:P a jeżeli autorka ma niedomyslnych kuzynów to powinna ona albo mąz powiedzieć prosto z mostu,że mama jest zmeczona i nie chce w tej chwili odwiedzin