Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziki ptak

USG jak czesto mozna wykonywac

Polecane posty

Gość Dziki ptak

Słuchajcie robilam niedawno USG piersi bo mam powiekszony wezel pod pachą. Niby lekarka poweidziala, ze nic tam specjalnie nie widzi podejrzanego (tzn piersi ok) a wezel jakos mniej badala, pytala tylko czy przeziebiona nie bylam osttanio (ehę tylko ja to mam od 3 lat)... za to druga babka co tam, siedziala powiedziala ze takie cuda mogą się tez robic od tarczycy (?) Rodzinny kazal mi zrobic to badanie. A ja nawet nie mam wynikow na kartce bo dopiero mam je odebrac 20-tego :o Nie jestem przekonana co do fachowosci tego badania. Piersi mam sprawdzone, ale bardziej chodzilo mi o sam wezel i okreslenie ile ma mm (tak jak kiedys na USG mialam robione). Przy badaniu nie czulam zeby specjalnie go ogladala i jeździla po nim. TYlko przejechala po dole pachowym i tyle, nie czulam zeby po nim jechala. Czy mogę wybrac sie jeszcze raz na USG w odstępie 2 tyg???? wiecie denerwuje mnie to ze nie wiem od czegp to mam :o nikt mi nie potrafio sensownie odpowiedziec na to :o tarczyce wlasnie badam, bo TSH rzeczywiscie wyszlo troszke ponad norme

Gość spokojnie mozesz iść
na badanie, ja miała USG wykonywane dwa razy w ciagu dwóch dni.

Gość Dziki ptak
dzięki tamto badanie mialam wykonywane za 20 zł (prywatnie ale refundacja ponoc z NFZ, i badania wykonywala babka z Akademii Śląskiej z Katowic /czt jakos tak/)...i niby do tego jakims nowym usg....:o (mi sie wydawalo ze ona nie lapie tego USG do konca :o) poza tym jakbym kurwa wiedziala ze mam czekac okolo miesiac na wyniki to bym polazla tam gdzie robili za 60 zł....no bo z czym ja do rodzinnego przyjde :O zbankrutuje :o a rodzinny tez madry .... powinien mi dac skierowanie a nie pieprzyc ze mam zrobic USG a skierowania nie dal.... przeciez nie bede czekac na skierowanie od ginekologa z NFZ gdzie terminy są do niego na MAJ i dopiero potem jak da skierowanie to sie moge zapisac na USG.......no paranoja pozdrawiam