Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EMIDRANTKA2005

POMOGLAM PRZYJACIOLOM ZA GRANICA................

Polecane posty

Gość emigrantka2005
A ja nikomu.....uswiadomilas mi cos ,a mianowicie ja tez pomagam ludziom zeby sie dowartosciowac,i tez czesto to robie kosztem rodziny!Cholera!

Gość emigrantka2005
Nocny Elfie............milo mi bardzo .......

Gość emigrantka2005
Cos wczoraj we mnie peklo..........spotkalam na miescie osobe ktora tu zaprosilam prawie 1,5 roku temu.......elegancka,zadbana weszla do tego samego sklepu co ja,byla z mezem i corka.......Spojrzala na mnie w taki sposob ze pomyslalam-jestem gownem............Zabolalo.........nabralam motywacji.........do skopania dupy tym i jeszcze innym.............

Gość sprezynka
witam wszystkich.barrdzo dobry topic!!!!jestem w UK prawie 2 lata w pierwszej kolejnosci mialam sciagnac siostre(sama przyjechalam w taki sam sposob-kuzynka) ale ona do dzisiaj sie nie moze zdecydowac.pomoglam bratu narzeczonego i jego zonie.zalatwilam prace ,dalam mieszkanie,kupilam koldry poduszki,wszystko co bylo trzeba-wiecie jak to jest czulam sie odpowiedzialna aby czuli sie jak naj lepiej.nawet pozyczylam pieniadze nz wyjazd pomimo tego ,ze oni sie wypieli na nas gdy my potrzebowalismy aby tu przyjechac,a kase mieli.niby byli dozgonnie wdzieczni.musialam po kilku miesiacach wywalic ich(doslownie!) bo laska jak bylam w lazience to robila mi dupe do swoich rodzicow,miala pokoj sasiadujacy.jak dawalismy do zrozumienia,ze powinni sie wyprowadzic to niby nie jazyli.teraz w ogole nie rozmawiamy ze soba.ja to ja .nie ubolwam bo i tak za nia nigdy nie przeadalam.ale brat mojego narzeczonego jest bardzo sympatyczna osoba i nie skrzywdzilby nawet muchy c.d.n

ja to wogole jestem naiwna do n-tej potegi bo dalam sie wydoic juz chyba 5 ciu osobom :O mam za dobre serce i dlatego nikt mnie nie szanuje i nie docenia , mimo ze ja za pomoc nie oczekuje dozgonnej wdziecznosci i jesli robie cos to bezinteresownie , tylko dlatego ze kogos lubie i potrafie przypomniec sobie jak mi sie zylo w Polsce . Ostatnio sie dowiedzialam ze pewna osoba mi robi dupe do ludzi z pracy i nie tylko , prawie wypadlam z butow jak uslyszlaam co mowi :O

Gość sprezynka
ona z reka na sercu mowila do mnie:jestem Ci do konca zycia wdzieczna,nigdy zyciu zlego slowa na Ciebie nie powiem.... .niestety tyle wypowiedziala tych slow,ze przez pewien okres ludzie w pracy nie mowili nam czesc.tak po krotce bo to bardzo dluga historia.pozniej sie dowiedialam ze z dwoch nastepnych mieszkan tez ich wywalili.za plotki i takie tam.kolejny przyklad kuzyn pojechal do irlandii szukac pracy, skontaktowalam sie.koledzy zalatwili mu tylko mieszkanie pacy szukal sam,nie powiodlo sie.zadzwonilam zaproponowalam przyjezdzaj,pracuje na 2 zmiane wiecprzynajmniej mialabym czas aby pomoc mu szukac pracy,pokoj tez zaproponowalam.odmowil.w polsce powiedzial,ze ja OBIECALAM i sie wykrecilam.jego ojciec to moj chrzestny,brat rodzony mojej mamy.takze wyobrazcie sobie co moglo byc dalej.do dzisiaj nie wiem czy sciagac siostre nie chce pozniej wojowac cale zycie.ok moglaby mieszkac osobno ale nie wiem czy mialabym sumienie

Gość sprezynka
zresza o czym tu mowa.poak polakowi wilkiem.znam takie przypadki,ze ktos uslyszal jezyk polski to przechodzil na drug strone.smutne,zalosne PRADZIWE

Gość sprezynka
no wlasnie niegrzeczna!ta laska tez nagadala,ze ja jej kazalam codziennie dziekowac za to ze ona tutaj jest.wyobrazacie sobie siedzisz przy sniadaniu i mowisz :A TERAZ PODZIEKUJ MI Z TO ZE JESTS TUTAJ IPAMIETAJ NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJ!!!!! ha ha to dobry kawal no nie?

Gość emigrantka2005
tak,kochane jestesmy naiwne..... ja juz postanowilam ze nikomu wiecej nie pomoge,no chyba ze sobie..

Gość livCHICKfromDAeire
na mnie skorzystal koles ktory wmowil mi ze ma chore dziecko....znalam go od lat,przyjechal bez grosza,bez jezyka,jak go bog stworzyl.....przez pierwsze 3 tyg.siedzial w domu przed tv albo przed kompem,,jadl i narzekal a miedzyczasie za moja kase dzwonil do polski i opowiadal jaka to ja nie jestem zla i jak to zle go nie traktuje....nawet moja rodzina mu uwierzyla.wiec zeby sie go pozbyc znalazlam mu prace,to znow narzekal ze 8 euro na poczatek to malo,ze on myslal ze z 10 dostanie a nawet dziendobry powiedziedziec nie umial,a ja dobra dusza pobieglam do jego pracodawcy mojego znajomego i powiedzialam ze ten BIEDNY chlopak ma rok czasu na uzbieranie kasy na operacje dla swojego dziecka i czy moze nie dalby mu cosik wiecej.i wiecie co dal !!!!a ja bylam taka dumna ze pomagam...dopiero gdy przez przypadek dowiedzialam sie w trakcie rozmowy z tata ze ja jakas nienormalna jestem i ci za bzdury wymyslam bo to dziecko nie jest i nie bylo nigdy chore myslalam ze oszaleje z wscieklosci!!!!!porozmawialam z jego pracodawca,przeprosilam go za to ze go oklamalam i ze dalam sie nabrac przy czym rowniez z niego zrobilam idiote bo przyglupowi zaplacil jak wykfalifikowanemu pracownikowi,po czym oznajmilam temu osobnikowi ze takiegi chama jeszcze nie widzialam i na tym sie zakonczylo.a dwa dni temu widzialam go z zona i jego smiertelnie chorym dzieckiem na placu zabaw......heh....ironia.

Gość livCHICKfromDAeire
to byl kolejny i ostatni raz kiedy pomoglam,mieszkam za granica juz prawie 4 lata,i mam dosyc pomagania....skonczylo sie.rodacy za 2 euro gowno by spod siebie wyzarli,taka prawda.sorka za wyrazenie ale ponioslo mnie,oczywiscie nie wszyscy ale wiekszosc.nawet jak pomozesz to i tak dziekuje nie uslyszysz,a im wiecej pomagasz tym gorzej o tobie mowia.jak mawiala moja mama 'jak masz miekkie serce musisz miec twarda dupe..'

to ja tez chyba moge cos powiedziec....juz nie pomagam..kolezanki sa tylko wtedy jak nic nie maja, a jak im pomoge i maja prace..to sie nie znamy....chamstwo...mam teraz wszystkich w du...e i zyje sobie wlasnym zyciem.

Gość ojejku to naprawde proste
i to swieta racja . Jak masz miekie sercr musisz mie twarda d...!

Gość emigrantka2005
czesc dziewuszki!czesze sie ze srworzylam ten topik bo dzieki temu wydoroslalam!widze ze nie jestem sama ze swoja gorycz,i mysle ze nalezy przestrzec wszystkich przed pomagaiem

Gość emigrantka2005
wsrod niektorych Polakow krazy takie powiedzonko:chcesz stracic przyjaciela to zapros go do Anglii..........

witam serdecznie w tym pieknym dniu!!!!niestety ale przyjazn w takim momencie nie istnieje...to przykre ale tez uczace.ja juz sie nie dam!!!