Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia w rozterce

Jakie puzzle dla dziecka-PROSZĘ pilnie o radę!!!

Polecane posty

Gość ciocia w rozterce

Drogie Mamy, chcialam was prosic o rade-plnuję zakup puzzli dla mojej 5-letniej bratanicy i nie wiem czy wybrac 100 czy 160 elementowe-ktore nadaja sie bardziej dla %latki jako pierwsze w zyciu puzzle??

Gość a o co biega
przy 160 elementach dziecko się zajedzie i nie będzie chciało takiej wielkiej układanki ukladać. ja wybrałabym mniejsze niż 100 elementów ale ja się nie znam na puzzlach ;)

Gość katkamatka
Jeśli mają być pierwsze, to najwyżej kilkudziesięcioelementowe!

popieram troszke za duzo- a chodzi o to by miala satysfakcję a nie sie znudzila po 5 minutach- kup mniejsze:)

ja osobiscie przy zakupie kieruje sie nie iloscia puzzli tylko jaki motyw jest,najlepiej jesli bedzie on \"przejrzysty\" by nie bylo zbytnio elementow bardzo podobnych do siebie bo ja moze to zniechecic do dalszego ukladania:(:) wybierz najlepiej motyw -jakim ona sie interesuje,np.barbie lub jakies ksiezniczki:) mojaj corce takie kupuje bo wtedy tez ma w pamieci dluzej ten obrazek i go lepiej bedzie sie ukladalo,niz jak by byla jakas koparka ktora sie nie interesuje,i zeby te czesci nie byly za male bo to tez nie przyciaga uwagi mojej corki a tez ma 5 lat,ostatnio ukladala juz 350 puzzli,ale ona je \"pozera\" lub polecam tez karty do gry \"memo\" super ksztaltuje pamiec i koncentracje!....no to udanych zakupow!

Gość ciocia w rozterce
tez mi zalezy zeby sie nie zniechecila za szybko ale z drugiej strony zeby miala zabawe na troszke dluzej :)

Hej. Te puzzle są fajne. Moja córa układa z 60 elementów, ale ma 2.5 roku. Ja uważam, że możesz kupić.

ciocia w rozterce..polecilabym ci kupic te...http://www.allegro.pl/item178841582_e_lusia_nowe_puzzle_100_el_kopciuszek.html kieruje sie tym z czego byla by moja panna zadowolona:):):):) a jesli bedzie malo tych czesci puzzli ,to ulozy je tylko raz i jej sie znudzi,a wieksza ilosc puzlli bedzie jej robilo frajde ukladac.....ale wzoruje sie odpowiedzia biorac moja pod uwage....a jak ostatnio dostala puzzle od babci takie duze czesci ( moim zdaniem az za duze) i motyw klauna ..to ulozyla je raz tylko i leza dzies na szafie:( a jak dostaal na urodziny podobne do tych co zamierzasz kupic to uklada je dosc czesto:):) i najlepiej nie patrzac juz na pudelko,:):) bo lubi ksiezniczki,i czasami na wyscigi uklada:):):) i sie cieszy ze je szybciej od babci ulozy!!!:):)

Gość mlodamama
ja pamietam jak moj mlodszy brat dostal puzle bylo tylko 12 czesci ale jeden puzel mial chyba 20 x20 cm..... mial jakies 4 latka.... puzle sa w calosci do dzisiaj (brat ma juz 17lat) bo ciezko zgubic takie wilkie kawalki a jaka radoche dziecko mialo jak moglo sobie po nich deptac potem jak po dywaniku :] naprwde super sprawa P.S. teraz puzzle czekaja na mojego bączka az sie urodzi :]

Gość ciocia w rozterce
dzieki dzieki:) szczerze mowiac ten kopciuszek to podoba mi sie najmniej-jakis taki malo kolowrowy:) mysllam razcej o tym krabie z mysza miki lub krolewnie sniezce...lub cos z kubusia puchatka

Gość katkamatka
Jeśli wybierzesz Śnieżkę, to bez krasnoludków :) mają tak trudne do zidentyfikowania buty, że dorosły pierwszy raz układając może się zakręcić ;)

Gość bllunka2
Moje dziecko uwielbia takie puzzle, teraz nawet kupiliśmy mu Puzzle Smerfy 10 w 1, tam jest od 12 do 70 elementów wiec nasze dziecko ma mozliwośc wyboru takiego obrazka jakie akurat sie jemu podoba.

Gość Aleksandraulala
Ja szukam puzzli Monster High tylko takich większych, gdzie je moge kupić???

z Trefla są bardzo fajne puzzle w różnych przedziałach wiekowych