Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fanny 83

Dobry ginekolog w Opolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość anitkaaa
dr żwirska przyjmuje na mickiewicza w budynku pogotowia,w pon i środy od 15. duże kolejki są, ale warto. jakby nie ona to teraz nie donosiłabym tej ciąży. nie bierze duzo za wizyte- 70 zł, w tym co wizyte mam usg

Gość odradzam Głąba i Tomale
zwykli naciagacze ktorzy wymyslaja kolejne choroby zeby wyciagnac kupe kasy a jak przyjdzie co do porodu i to ciezkiego to bez popychacza na cesarke nie ma co liczyc

Gość odradzam Głąba i Tomale
inny ginekolog jak uslyszal historie choroby to bez zastanowienia spytal czy chodzilam do Glaba czy do Tomali a wczesniej nie wspominalam u ktorego gina sie leczylam

Gość alutka1
dziewczyny odradzam dr. Mroza wiem po sobie ,polecam dr. Głąba przyjmuje tylko prywatnie ale jest naprawde dobry

Gość hej mam pytanie
do formumowiczki co odradza tomale i glaba? do jakiego teraz chodzisz? polecasz go? ja trafilam na tomale i tez odradzam.

Gość Anka1984
Polecam dr Bogusława Mroza. Jest świetny. Prowadzi właśnie moją pierwszą ciążę. Chodzę do niego od 5 lat. Przyjmuje prywatnie w Opolu przy ul. Stryjskiej :)

Gość opolankanowa
absolutnie nie mróż, odniosłam wrażenie, jakby nie wiedział , co ma ze mną zrobić, wyłudził pieniądze, , kazał sie umówić na wizytę (za którą miałąm zapłącić 100zł) za 7 dni, żebym przyszła tylko po receptę, którą mógł mi dać odrazu, zdwiłąm się i prawie wymusiłąm,zeby teraz mi ja wypisał, to zażądał 70 zł dodatkowo za wypisanie recepty!! skandal!

Gość razorka
Witam mamuśki. Ja obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży, pracuje w piekarni jako sprzedawca. Czy któraś z was może polecić mi lekarza który bez problemu wystawi mi l4? Mój gin niechce mi wystawić l4 bo ciąża przebiega prawidłowo i nieważne że ja się źle czuje i niewyspana chodzę do pracy. Błagam POMÓŻCIE!!!!

Hej dziewuszki :D Wasze rady cenniejsze niż złoto! Poradźcie jakąś panią ginekolog ale która przyjmuje w przychodni, której przychodni? Z GÓRY DZIEKI!!!! P.S. ale nie pania Katarzyne G-M. Tę już sprawdziłam :(

Cześć dziewczyny!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WARTO PRZECZYTAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1.ZŁOTA SASADA IDĄC DO GINEKOLOGA: Tylko do lekarza który przyjmuje nie tylko prywatnie ale również w SZPITALU!!! Z przykrością musze odradzić dr. Głąba. Poleciła mi go moja mama, której pomógł i myślałyśmy że jest uczciwy....Jednak się ZAWIODŁAM! Umówiłam się na pierwszą w życiu wizyte, pomijam fakt że musiałam się zapisac miesiąc wcześniej a sprawa była nie cierpiąca zwłoki. Tak wyglądała moja wizyta: weszłam zadał mi jedna pytanie co mnie sprowadza, nie zapytał czy był stosunek czy mam problemy ze zdrowiem żadnego wywiadu lekarskiego. Kazał mi się rozebrać i na samolot. Pierwsza wizyta kobieta przestraszona a on odrazu do badania nic nie powiedział co robi!!!!!!!!!!!!!!!! Włożył mi kamere i odrazu coś znalazł(dziewczyny to tak samo jak dentysta kamera ogląda zeby nawet naj-zdrowsze-piękniejsze będa wyglądac na zaniedbane) Mam 20 lat i usłyszałam że mam brodawczaka ludzkiego, na szyjce macicy mam podejżenie wirusa HPV onkologicznego a po USG że mam wade rozwojową i dwie macicie. Nastraszył mnie po czym nie pytając czy współzyje chciał mi przepisać tabletki antykoncepcyjne!!!!!!! Jak to uzasadnił ze względów KOSMETYCZNYCH!!!!!!! Mojej kolezance przepisał tablety i po 4 latach chciała zajść w ciąże i sie okazało że jest bez plodna:( poszła do Głąba i mowi ze przez niego NIE MOZE MIEC DZIECI a on: Czy Pani był 4 lata temu płodna? Nie miała zadnych badań zrobionych i tez ze wzgledów kosmetycznych jej Przepisał. To się nadaje tylko do IZBY LEKARSKIEJ!!!!!! A i za ta wizyte zapłaciłam 200zł bo niby PROMOCJA Natomiast GORĄCO POLECAM DR HANNĘ ŻWIRSKA -LEMBRYCH Pytania: czy był stosunek, czy coś dolega, pierwsza miesiączka ostatnia. Badanie Piersi-fachowo pokazała jak badać. Powiedziała co robi krok po kroku pokazywała czego uzywa. Zrobiła mi USG. Powiedziałam czego sie nasłuchałam popatrzyła i mówi że nic takiego nie ma i wszytsko jest dobrze:) Wizyta 70zł Fachowo Profesjonalnie:)

A ja mieszkam od 2 lat w Opolu. Moje doświadczenia z ginekologami na początku były mało sympatyczne. Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży (2 lata temu prawie) poszłam do lekarza, który przyjmuje nad barem KUBUŚ. Tam było całkiem sympatycznie, ale byłam tam tylko 2 razy i niewiele pamiętam. Za to pamiętam 2 bardzo niemiłe osoby oraz jedną świetną, którą polecam. Otóż: 1 NIEMIŁA OSOBA TO DR KOWALCZYK, który przyjmuje min. w Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym przy ul. Reymonta. Poszłam do tego szpitala, ponieważ poroniłam moją pierwszą ciążę, przyjęto mnie na izbę przyjęć w czwartek, było to w kwietniu 2008 roku. W piątek wykonano mi zabieg łyżeczkowania jamy macicy. USG do zabiegu przeprowadzał właśnie dr Kowalczyk w asyście jakiegoś praktykanta. Sam doktor badał mnie i badał, rozmawiał tylko ze swym asystentem (jakiś student zapewne), ze mną nie raczył- po czym zawołał tego chłopaka do siebie, trzymając cały czas urządzenie we mnie i spytał, co on widzi na tym obrazie USG. Poczułam się nieco dziwnie, jak królik doświadczalny- co powie ten, a co tamten... No ale stwierdziłam, że będę cicho, bo co 2 głowy, to nie jedna... Wykryto powiększony róg macicy i stwierdzono podejrzenie ciąży pozamacicznej- przypominam, że miałam wtedy poronienie ale wewnątrzmacicznej ciąży! Tak więc podejrzewano ciążę heterotopową, sytuację, w której współistnieją ciąża i wewnątrz i pozamaciczna... Miałam czekać do poniedziałku na laparoskopię, w celu wykrycia i usunięcia podejrzanej ciąży. Ale był jeszcze piątek, poszłam na łyżeczkowanie jamy macicy. Musiałam podpisać zgodę na narkozę, bo zaawansowanie ciąży wymuszało jej użycie. Chciałam przeczytać całość tej zgody, by wiedzieć co podpisuję, ale zostałam skarcona przez owego praktykanta, że po co ja to czytam, przedłużam tylko niepotrzebnie, że nikt tu nie ma tyle czasu, by na mnie czekać! Bezczelność... Wdałam się w ostrą wymianę zdań, w której zaznaczyłam, że przeczytam zgodę w całości i nic mnie nie interesuje, że ktoś czeka! Chodzi o moje zdrowie, a często ludzie sami nie wiedzą, co podpisują... Minął zabieg. Minęło pół dnia. Miałam zostać do poniedziałku, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć, że mogę mieć ciążę heterotopową. Mąż przyniósł mi laptopa i pół nocy spędziłam na wertowaniu stron medycznych o takich przypadkach. Okazało się, że nie jestem w żadnej z grup ryzyka- nie mam nawet 30 lat, nie leczyłam się na bezpłodność, nie stosowałam spirali, nie miałam wielokrotnych poronień, komplikacji ciążowych, nie rodziłam bliźniaków- kompletnie nic! Zaczęłam mieć podejrzenia, ale przecież "lekarz wie lepiej"...:/ Cały piątek i pół soboty mczyłam personel szpitala, by dali mi jakieś wskazówki co do zasadności planowanego zabiegu, ale wszyscy mówili, że "widocznie doktor ma jakiś zamysł, trzeba zostać i sprawdzić, jaki..." Ja pikolę! Jaki zamysł!? Chce poddać mnie nie byle jakiemu zabiegowi, podejrzewa nie byle jakie komplikacje! Żaden lekarz nie chciał mi udzielać informacji o moim stanie zdrowia, bo wszyscy uważali, że po 1) jest sobota i oni są tu tylko na dyżurach, a po 2) trzeba spytać dr Kowalczyka... Nie chciałam czekać. Uznałam cały proceder za bzdurny i na własne ryzyko, z duszą na ramieniu i strachem o siebie...wypisałam się w sobotę na własne żądanie. We wtorek poszłam czym prędzej do innego ginekologa, który delikatnie mówiąc wyśmiał dr Kowalczyka i jego podstawy do diagnozy przypuszczalnej ciąży hetertopowej. Okazało się, że doktor Kowalczyk POMYLIŁ CIĄŻĘ POZAMACICZNĄ Z MOIM JAJNIKIEM!!! Mam taką, a nie inną budowę anatomiczną, że jeden z jajników jest usadowiony blisko rogu macicy. Po prostu masakra. Cały ten szpital to dla mnie jedna wielka porażka. Informacje od personelu są na poziomie zerowym, żeby czegoś się dowiedzieć, trzeba latać kilka dni w to samo miejsce, osoba odpowiedzialna za wydawanie wypisów, informacji itp. nie przyjmuje w wyznaczonych godzinach, a lekarze- no cóż... miałam doświadczenie tylko z tym jednym, ale strach, niepewność i niechęć do całego szpitala zostanie mi już chyba na zawsze. Zwłaszcza, że nie jestem jedyną osobą wydającą niepochlebne sądy na temat tego szpitala. Ale to już inna historia...

SUPER GINEKOLOG: Ginekolog, do którego chodzę od tamtego czasu i który obecnie prowadzi moją ciążę to DR GŁOWACKI, przyjmujący w przychodni na ul. Waryńskiego. Miły, spokojny, opanowany, profesjonalnie podchodzący do pacjenta. Zawsze wysłucha pytań, na wszystkie odpowie zrozumiałym językiem. Nie obcy jest mu uśmiech. Delikatny, dyskretny, uprzejmy. Chodzę do niego razem z koleżanką, która także chwali jego usługi. Można się z nim dogadać w każdej sprawie, jest to lekarz, którego polecam zarówno młodszym, jak i starszym pacjentkom. Współpracuje z nim położna, Małgorzata Pacha, z którą z racji mego odmiennego stanu także często się widuję. Kobieta- anioł:) Fantastyczne podejście do pacjentek, a to bardzo ważne w ciąży. Kobieta, która rozumie wszelkie niedogodności ciąży, zawsze poradzi, wysłucha i wesprze. Jak starsza, mądrzejsza koleżanka:) Naprawdę polecam! NIE POLECAM ZAŚ --- DR STRUZIK- która też przyjmuje na Waryńskiego. Miałam okazję spotkać się z tą kobietą raz- i o raz za dużo! Kiedyś mój lekarz wyjechał na urlop, a ja potrzebowałam tylko recepty na tabletki antykoncepcyjne. Poszłam więc do niej, mając nadzieję, że nie będzie problemów z wypisaniem recepty- przecież wszystko jest w kartotece. Niestety, kobieta ta (średni wiek, aby nie powiedzieć- starsza) okazała się bardzo niemiła, szorstka. Kiedy zaczęłam rozmowę, stale przerywała mi, tłumacząc, że receptę powinnam dostać od swojego lekarza. Zarzucała mi kłamstwo i krętactwo w wyjaśnianiu, dlaczego nie mogłam umówić się z moim lekarzem we wcześniejszym terminie- a czy ja muszę tłumaczyć się lekarzowi, czemu nie mogła przyjść tydzień wcześniej?! Po prostu nie mogłam i już! Choroba, wyjazd, praca- są różne przyczyny. Nie chciała mi wypisać recepty i naprawdę sporo czasu spędziłam w gabinecie na "rozmowie" a raczej kłótni o to, by ta recepta została mi wypisana... W końcu lekarka z nerwami i moralizowaniem wydała mi papier na jedno opakowanie tabletek... Bardzo niemiłe doświadczenie poparte opinią pewnej kobiety, z którą rozmawiałam na poczekalni- ona też przyszła do pani Struzik, bo dr Głowacki był na urlopie... I jak to określiła: "To diabeł, nie kobieta":P Hihi Życzę wszystkim samych miłych kontaktów z tak ważnym lekarzem!

Gość z10
Super: dr Szlachta( ordynator patologi ciąży szpitala MSWiA,prowadzenie ciąży na ubezp.), dr. Powoly( operacje), dr. Zwirska-Lambrych( prowadzenie ciąży), dr.Mączka (USG ciąży-dobry sprzęt)... Średnio: Laufernicka,Wiśniewska Beznadzieja: Kowalczyk, i naciągacze Tomala i Głąb

Gość wiesia234567890
tarnowski...najepszy lekarz. najwieksze dno? glowacki!!! i slynni łabiakowie.

Gość mary_j
ja bylam u dr Jakimowa na pierwszej wizycie i bylam bardzo zadowolona ;) spokojnie i rzeczowo wytlumaczyl co i jak, przebadal delikatnie i spokojnie wytlumaczyl co i jak z tabletkami. Za wizyte bierze 70 zl, a za przepisanie tabletek 10-20zl. Jedynie co to nie wiem czy cytologia jest wliczona w cene wizyty czy jakos ekstra place ? ktos moze wie ? z gory dzieki za odp ;)

Gość Ja polecam
Panią Alicję Piątkowską-Pawlicę... Tel.606678951 a gabinet kolo kosciola na gorce na św. Wojciecha. Super babka,miła,rzeczowa i również ma dyżury w szpitalu. Koszt 60-100 zl w zaleznosci od badań a oczekiwanie do 2 tyg bo Pani doktor przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu. Powodzenia...

Gość hehehoho
no ja polecam bilskiego... przyjmuje też na mickiewicza ze żwirską i tyle samo bierze, pracuje w szpitalu i jak co chętnie pomaga, jest na telefon i moze pomóc też w szpitalu. co do kowalczyka zdziwiła mnie wcześniejsza opinia o jego niekompetencji, podobno jest mistrzem w usg... u mnie wykrył mięśniaka macicy, który wczęśniej dwuch ginów w tym jeden szpitalny /rachwalski/ pomyliło z guzem jajnika. A kowalczyk mi szybko i ładnie opowiedział co tam mam i miał rację jak się okazało po operacji. Mojej koleżance w 2 tygodniu ciąży wykrył ją na usg które miała z powodu pęknięcia cysty. Nie dawał jej dużo szans, bo musiała przejść operację ale zgodzil się poprowadzić i... dzidiza żyje :) FAKT... jest małomówny jak cholera, nie lubi mwoić przy usg, sprawia wrażenie znudzonego, ziewa itp. Ale odmawiać mu fachowości nie mogę.

Gość hehehoho
Alicja z ul. Wojciecha też jest ok.... prowadziła ciążę mojej koleżanki i wtedy pracowała też w szpitalu /teraz nie wiem/. Dwa lata temu brała za wizytę z usg 100 zł, teraz jest podono drożej, dla stałych klientów zniżka /w sesnie ciążówek/. Bardzo miła, wesoła, potrafi rozładować atmosferę i rozwiać obawy. Byłam u niej raz i miło to wspominam. Zrezygnowałam zwg, na koszt i odległość od mojego domu.

Witam, jestem prywatna pacjentką dr Mączki. Jestem w 4 miesiącu ciąży i nie najlepiej się czuję (ciągłe zmęczenie, przeziębienia itd), poprosiłam doktora o L4 ale kategorycznie odmówił ;/ Macie może podobne doświadczenia z dr Mączka?? Jest sens prosić go ponownie o zwolnienie czy dać sobie spokój?? Proszę o Wasze porady!!

Witam koleżanki. Szukam dobrego ginekologa w Opolu, który zrobi mi badanie USG piersi. czy możecie kogoś polecić?? z góry dzięki pozdrawiam

Gość aniaaaaaa111111111
Witam! Nie będę oryginalna i powtórzę tą opinię po raz kolejny: dr Tomala to rasowy naciągacz!! Przez niego o mało nie umarłam ze strachu, jak podczas rutynowego badania wypatrzył u mnie wirusa hpv! Ja-wtedy młoda dziewczyna, dałam się naciągnąć na badania itp! Dopiero przejrzałam na oczy odbierajac wyniki- pani recepcjonistka szukała ich w metrowej stercie, sięgającej sufitu!! Wniosek- skierować jak najwięcej pacjentek na badanie oczywiście nieźle płatne! Jak się okazało, to oczywiście wszystko miałam w normie i jak najlepszym porządku, ale co strachu się najadłam to tylko ja wiem! A za badania oczywiście zapłaciłam, wiec kasa szanownemu Panu doktorowi sie zgadza! Dlatego przestrzegam przed tym naciągaczem!! Czlowiek idzie do prywatnego gabinetu z renomą bo darzy takie miejsce zaufaniem, a tam takie rozczarowanie! Szkoda zdrowia i kasy! Dr Tomali mówię NIE!!!!!!!!!

Gość Haniuta
Myślę, ze nie należy lekceważyć badań na wirus HPV. Temat często pomijany ze względu na brak sprzętu diagnostycznego u niektórych lekarzy a sama cytologia nie wystarczy.http://hpvrak.blogspot.com/ Bardzo dobrze, że takie badanie można mieć z automatu u dr.Tomali.

Gość nieznakomka
Hej dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa w opolu, który robi badania hormonalne i zajmuje się problemami kobiet typu nadmierne owłosienie??

Gość anna..jotpe
W Opolu? Nie ma tam dobrego ginekologa, ale na pewno porządny jest we Wrocku - dr Świdrak

Gość aleksandra 30
Hej co sadzicie o dr Rachwalskim wiem ze jest bardzo dobry własnie wybieram się do niego w Środę.Ale pytanie czy wypisuje L4?

Gość alert alert
dziewczyny jesli juz macie za soba trzecie poronienie to dajcie sobie spokój z tymi pseudo ginekologami bo tylko kase wyciagaja głąb i i reszta bandy to nieuki i nie ida z razem z nauka bo i po co kase mozna ciagnac i tak . zeby nikogo nie reklamowac i nie byc posadzona o reklame powiem tylko ze zwrócenie sie w kierunku immunologi to jest trafna decyzja a wiec poszukajcie lub tematów jaki jest związek miedzy immunologia a poronieniami ja za dlugo dawałam sie naciągać tym pseudo ginekologom starej daty prosze was sprawdzcie to to mniej kosztuje niz te wizyty u tych naciągaczy

Gość xxxxxx222
z Opola szczerze polecam dr Mączkę,nie jest zbyt wylewny,ale full profesjonalny i pracuje w szpitalu,co jest ważne,jesli tam chcesz rodzić. Ma też najlepszy sprzęt i jest mistrzem USG. Polecam również dr Tomalę. Ja chodzę do Brzegu do dr Dutkowiaka,bo przeniosłam się z Opola pod Brzeg i też jest bardzo dobry,zleca wszystkie badania,nie spieszy się,nie bierze dużo kasy i wyczerpująco odpowiada na wszystkie moje pytania. Jakbym mieszkała w Opolu to bym ciaże prowadziła u dr Mączki lub dr Tomali.

Gość hal999
alert a gdzie sie udac po poronieniach