Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miliana

Dla Brunetek - wypróbowałam, Polecam!!

Polecane posty

Gość Miliana

Dziewczyny, jestem tak zadowolona z mojego zakupu ze postanowilam sie tym podzielic z Wami! :))) Otóż: jestem ciemną sztynka, ale nie tak ciemną jak chcialabym być ;) więc systematycznie przyciemniam włosy od kilku lat. Farby, szampony, profesjonalne farbowanie w salonie fryzjerskim... (baaardzo kosztowne!) to wszystko przecwiczylam. Niektore z Was pewnie znają to z autopsji ;) Niekończąca się historia... I kilka dni temu... szukając znow szamponu koloryzującego, intuicja chyba mi podpowiedziala żeby wyprobowac cos nowego. Szukałam czegoś skuteczego ale też delikatnego, co nie niszczyłoby włosów kolejną koloryzacją. no i ...Bez 100% przekonania wprawdzie ale kupiłam: ziołowy Balsam koloryzujący Henna Color - Bronze Venita. Polski. I okazal sie Rewelacyjny!! :)) Po raz pierwszy nie czułam żadnego szczypania ;) z powodu chemii zawartej w szamponie. Nie ma amoniaku ani utleniaczy. To w głównej mierze wyciąg z orzecha włoskiego i henny. Jest ... po prostu super! Włosy sie idealnie miękko rozczesały i są aksamitne w dotyku. Brzmi jak reklama ;))) No ale chyba to najlepsze określenie. Polecam wszystkim, naprawdę. A poza tym... cena tez b.ok :) ! Kurcze, jednak warto wracać do Natury, chemia nigdy jej nie dorówna....

Gość a gdzie go kupiłaś
??? myje sie nim jak szamponem?

Gość Miliana
Nie, jest tubka i rozprowadza sie na włosach jak normalny szampon koloryzujacy czy farbe i czeka... ;) Super pokrył odrosty i ma piękny ciemny odcien!

Gość Miliana
Kupiłam w aptece.

Gość też używam tej henny
już od kilku lat. Odcienie: kasztanowy i orzech laskowy na zmianę:) Także bardzo polecam. Ja kupuję w sklepie zielarskim.

Gość Miliana
:) Ja zawsze myślałam że henna i mieszanki ziołowe to czasy naszych babć czy mam ;) i od lat kupowałam drogie szampony dobrych firm bo wydawało mi się że one szkodzą włosom mniej... ale teraz dopiero widzę różnicę! Efekt piękny i żadnego poczucia chemii w trakcie koloryzacji. Po prostu super :) Polecam raz jeszcze i pozdrawiam wszystkie brunetki albo prawie brunetki ;) !

Gość Illliiiaaa
Dzięki! Na pewno wypróbuję :-)

Gość tylko uuważajcie jeśli wcześni
ej farbowałyście włosy farbą chemiczną bo może wyjść niespodzianka:)

od roku tego uzywam:) polecam nie stosuje farb, henna przyciemnia wlosy tak jak chce i ladnie odzywia:) za 5 zl:)

Gość taka jedna ....
hymmm to jest szampon kolor. czy farba .. bo juz nie wiem .. sama jestem brunetka ale w sumie moglam bym je troche przyciemnic .. tylko nigdy nie farbowalam i nie che farbowac ani uzywac szamponow koloryzujacych ... wiec jak to dziala?;>

Gość to jest HENNA - masz napisane
w postaci balsamu koloryzującego.

Gość taka jedna ....
a niszczy wlosy ?:>

Gość przykro mi ale ja mam akurat
odwrotne odczucia jeśli chodzi o balsam koloryzujący VENITY:O miałam lśniące, gładkie włosy, których kolor po prostu chciałam zmienić, a po tym "cudzie" wyglądały po prostu ŻAŁOŚNIE - oklapnięte, 3 pióra na krzyż (a miał pogrubiać), bez połysku, smętne włosy:O dla każdego coś innego jak widać

Dziewczyny ja w sumie ostatnio farbowalam na ciemny blond i wyszly mi nieco ciemniejsze ale musialabym poprawic ale juz nie farba i wlasnei zastanaiwma sie nad tym szamponem o ktorym piszecie Myslicie ze moze mi zle wyjsc i jakos az bardzo ciemne ?? Chcialabym je tylko jakos podreperowac hehe :)

Gość Miliana
Hej, odpowiadam, wczoraj poszlam juz spac a dzis tez zaraz zmykam, więc tylko kilka slów :) o tej hennie. Po pierwsze - nie chcialabym byc tu osobą która jakoś specjalnie promuje jakąś konkretną markę. Po prostu - chcialam się podzielić doswiadczeniem ktore mi sie sprawdziło i... może Wam tez się sprawdzi :) Przecież po to jest to forum między nami-dziewczynami :) no nie? Ja jestem bardzo wybredna jeżeli chodzi o kosmetyki, więc nigdy bym nie poleciła nikomu czegoś z czego sama nie jestem zadowolona. A ten balsam jest świetny. Dość mocno przyciemnia, do tego odżywia. Koloryzacje robiłam ponad 10 dni temu i kolor w ogóle nie blaknie, a myję włosy codziennie. Do tego kupiłam sobie jeszcze szampon do "zwykłego mycia" z wyciągiem z orzecha włoskiego HENNA SHAMPOO COLOUR SHADE, bo stał obok na półce i stwierdziłam że 7.50 pln za balsam koloryzujący i 6.30 za szampon to nie majątek ;) zwłaszcza przy cenie koloryzacji w dobrym salonie fryzjerskim: ponad 130 zł! conajmniej, niestety). No więc.... zaszalałam ;) i teraz włosy są piękne i błyszczące :) za niecałe 15 zł. I bez chemii! Po prostu, wypróbujcie i same oceńcie. Miłego wieczoru, pa!