Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silvi.

W przyszlym roku bede mama??

Polecane posty

hejka, intima czekałam ;D (a też sobie miałam niby iść ale... jestem uzależniona od kafeterii)

Gość welma
cześć dziewczyny! Mam 27 lat, synka który ma prawie 7 lat. Po prostu była wpadka. Absolutnie tego nie żałuję, synek jest wspaniały. Przez 6 lat brałam tabletki, od sierpnia 2006 nie biorę. Podjęliśmy z mężem decyzję, że czas na drugie dziecko. I tu zaczynają się problemy. Cykle mam strasznie nieregularne,i choć wcale się nie zabezpieczamy nie mogę zajść w ciąże. Bardzo chciałabym już być w ciąży.

odnośnie starań i sprawdzania efektów... na razie ja jestem na etapie starań żeby dziecka NIE było, tak więc testy (a już robiłam), z dwoma kreseczkami witałam z ogromną ulgą Welma, 7 lat różnicy czy trochę więcej... ? No byłoby fajnie! :)))

Witam Was wszystkie, czy mozna do Was dołączyć? Ja tez zaliczam sie do skamielin...mam /w maju skończę /31lat.... też chce miec dziecko, najbardziej na świecie!!!

trtrtr, wiedziałam że czekałaś, dlatego szybko tu wskoczyłam, też cierpie na tą przypadłość co Ty. Welma, witaj w klubie, ja w sumie odstawiłam w paźdz. ale też mi się nie uregulowało

Witaj Majka ;-) Wudaje mi się jakbym Cię znała... Ale mnie często przeczucia zawodzą ;-)

Gość mezozoik1975
witajcie, ja również się staram o dzidziusia, ale nic z tego nie wychodzi. Mam męża duzo starszego i tu jest problem. Najchętniej poszłabym sobie i zrobia sztuczną inseminację nasieniem dawcy, tak bardzo chce mieć dziecko...

Dziewczyny chciałabym po krótce przedstawić moja sytuację... 27 marca w 10 tyg ciazy miałam łyzeczkowanie...było to najgorsze przezycie odkad zyję... Byłam w ciazy , do tego blixniaczej w zadnym z pecherzyków ciazowych nie rozwinął sie zarodek...wiec rozpacz podwójna Mam czekac min 4 miesiace zeby mozna było ponownie podjac próby .Aktualnie czekam na wyniki badania histopatologicznego. Nikomu nie życzę czegos podobnego... Odnosnie toksoplazmozy to miałam wyniki nastepujące: IgG=95 IU/ml, a IgM=0,97.Zdania lekarzy są podzielone..Ginekologo do której chodziłam w Luxmedzie powiedziała ze to są bardzo złe wyniki, natomiast lekarz /spec od tych chorób odzwierzęcych/ powiedzial ze to sa dobre wyniki, są przeicwciała a aktualnie choroba jest nieaktywna. To tyle..Czy jest miedzy Wami osoba która równiez miała usuwana ciąże????

No tak, Majka, przypomniałaś mi ;-) Ale tu już mi się podoba :-) mezozoik1975, czy mogłabyś przybliżyć Twoją sytuację? Tzn. mam na myśli głównie wszelkie badania (jeśli to nie tajemnica, oczywiście) :-)

moje drogie, co jak co, ale temu topikowi nie dam umrzeć! Będę tu zaglądać w miarę możliwości :-)

hmmm, no to rzeczywiście chyba lepiej byłoby gdyby zrobił badania... wiedzielibyście na czym stoicie... Moja gienia kazała mojemu Miśkowi zazywać Salfazin (wiele słyszałam o jego zbawiennym działaniu), tyle że mój Misiek ma już dziecko i aqrat póki co w niego nie wątpię. A Twój Facet nie myślał o jakimś poważniejszym badaniu?

mezozoik, na a stoi coś na przeszkodzie, żebyś mogła chwilę pobyć ze swoim facetem? I ma on już dzieci (to tak z ciekawości ;-) )

Gość silvi.
do Majki 76. Jak to mozliwe ze mialas pecherzyki ciazowe a zarokow nie? Nie wiedzialam ze cos takiego sie moze zdarzyc..To znaczy zarodki zamarly? Przykromi, ze ci sie tak zdarzylo. Ale na pewno to byl przypadek i za 4 miesiace ci sie uda, zobaczysz! Tak apropos, jestem w twoim wieku, 76, ale bynajmniej nie uwazam ze to wiek skamielin :-). Tu gdzie mieszkam, mam jedna jedyna (!) kolezanke z naszego rocznika ktora ma dziecko, reszta nawet o tym jeszcze nie mysli! Jesli ja im mowie ze juz bym chciala zalozyc rodzine i miec pierwsze dziecko to patrza na mnie jak na szalona.. A mimo to jakos potem udaje im sie rodzic dzieci, w niedziele w kosciele widze mnostwo mam, 35, 40 letnich z maluchami na rekach. U nas to wyglada dziwnie, od razu sie mysli, oho, babcia z wnuczkiem..A tu w tym wieku nowe mamy! Wiec ja jestem optymistka. Jak ktos ma miec problemy, bedzie je miec nawet w wieku 20 czy 25. Jak ktos ma wszystko w porzadku z genami i zdrowiem, to wiek nie wiele tu zmienia. Moje dwie ciocie urodzily dzieci w wieku 42 i 45 lat. Pozatym, mysle ze dopiero w naszym wieku jestesmy naprawde gotowe do macierzynstwa, bardziej spokojne, odpowiedzialne.

mezozoik, no jak na moje oko, to zostaje Ci czekać :-) a nóż a widelec będzie miał rację... :-) Wszystkim życzę miłego wieczorku i spokojnej nocki, zmywam się bo fatalnie się czuję,a chciałam wczesniej wstać żeby coś porobić przed pracą :-) Buźka!!! I do futerka!

Silvi! Pecherzyki sie utworzyły ale zarodki w nich nie powstały..w medycynie nazywa sie to chyba blighted ovuum...to sie zdarza Poza tym miałam wszystkie objawy ciazy..brak@, bóle piersi,piersi mi urosły o jakies 1-2 nry, potwornie mdłosci po południu ale brak wymiotów nawet na usg pecherzyki były widovczne niestety bez zarodków.... po wakacjach znów sie biore do roboty;) pozdrawiam Was ciepło i jutro sie odezwe bo dzisiaj juz mnie komar łapie.... papa

Gość kroton28
Halo halo czy jest tu kto?? pozdrawiam staraczki :D

Wykąpałam się i przed wskoczeniem do wyra jeszcze zajrzałam tu na chwilę... i zapewniam Cię że nie wszystkie mają tak dobrze jak myślisz... ale o tym innym razem ;-) Buźka na dobranoc dla wszystkich :-)

Gość kroton28
Ja sie staram mniej wiecej od lata zeszlego roku. Teraz mam badania na tarczyce,czy wszystko ok z hormonami.Bralam w zeszlym roku sterydy, i mi sie wszystko tak pokrecilo...Nie moglam dojsc do ladu z @, i wogole ze soba...

Cześć Dziewczyny!! Pozdrawiam Was wszystkie a szczególnie Intime i zagubioną kobietę bo też jestem z Krakowa....i też kiedyś chodziłam do Kosiby!! I też w tym roku będę miała 30 latek!! Ja się z Wami mogę podzielić swoimi doświadczeniami bo mam juz skarba kilkuletniego- no ale że planuję kolejnego to zajrzałam na ten topik

co do badań to najważniejsze przed zajściem w ciąże: przeciwciała toksoplazmozy i przeciwciała różyczkowe W obu przypadkach jeśli ma się przeciwciała: spoko;jeśli nie- trzeba się zaszczepić. Unikać kotów itd itp tylko wtedy ma sens jeśli się nie ma przeciwciał toksoplazmozy, a zaszło się już w ciąże - więc na zaszczepienie jest już za późno a przeciwciała różyczkowe mój gin kazał zrobić bez względu na to czy się szczepiłam czy nie w dzieciństwie- no ale ja nie chorowałam na różyczkę- domyślam się że kto chorował nie musi- ale lepiej spytać gina A do Koleżanek z Krakowa: ja chodziłam w ciąży do doktora Sowińskiego (przyjmuje na Sarego)- rewelwcyjny lekarz. Gdyby nie on raczej nie miałabym teraz dziecka

Ale topik szybko się rozwija:) My czekamy jeszcze, a wlaściwie ja az mi umowę przedłuzą, a będzie to w sierpniu:) Mój mąż chciałby już teraz:) Pozdrawiam. Dziś Magda M:)

Gość kroton28
Sterydy bralam , poniewaz mam uszkodzone kregi w kregoslupie. Nie mieszkam w Polsce, tutaj jest taka metoda leczenia tego, jesli mozna mowic o leczeniu tego.

Gość kroton28
Mieszkam w Niemczech. Jak juz pisalam, spoznia mi sie @, ostatnia mialam 25.2, ale jakos nie mam zadnych objawow...Przeczytalam, ze cykle ponad 35 dniowe, sa bezowulacyjne, wiecie moze cos o tym??

Witam osoby przeze mnie niewitane, witam ponownie znajomych. Tak dziwnie piszę bo noc i spać mi się chce. Poczytałam, teraz podnoszę temat, może łatwiej będzie go znaleźć rano. A mój narzeczony też ma dziecko. I... zawsze to pewna gwarancja że może być i w przyszłości tatusiem ;).

trtrtr, mam nadzieję, że nie mamy tego samego narzeczonego, bo mój facet też ma dziecko ;-) hej mrówka! no to tym bardziej miło, że też żeś Krakowianka :-)

Halo! Pobudka! Kolejny beznadziejny dzień się zaczął, a Wy śpicie? ;-) Wiem, wiem, pewnie w pracy... ;-)

intima, dobre! ;DDD a wogóle cześć! na razie spadam ale wrócę niedługo (jakże inaczej...)

Gość kroton28
Dzien dobry wszystkim!! Zycze milego, slonecznego dnia!! A to troszke czarny humor Rodzaje pensji: Cebula: bierzesz i zaczynasz płakać. Łajdaczka: przychodzi późno, cierpisz, ale nie możesz bez niej żyć. Czarny humor: śmiejesz się, żeby nie płakać. Prezerwatywa: pozbawia cię zarówno inspiracji jak i chęci. Impotentka: opuszcza cię w momencie gdy najbardziej jej potrzebujesz. Ateistka: wątpisz w jej istnienie. Miesiączka: przychodzi co miesiąc i trwa 3 dni. Burza: nie wiesz kiedy przyjdzie i ile będzie trwała. Telefon komórkowy: każda następna jest mniejsza :D