Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frou Frou

Dlaczego warto wziąć ślub.

Polecane posty

Gość Frou Frou

Żeby sobie udowodnić, że 'po' może być tak samo (dobrze) jak 'przed'?

Gość ale tobardzo indywidualna
sprawa ....dla mnie warto było bo tak chciałam !i nie załuję ...:) po drugie względy formalne -wytlumacz dziecku dlaczego nazywasz się inaczej ...wspólnota majątkowa -nieraz lepsza jest rozdzielność - i wiele innych spraw ...

kolejny powód: Twój partner ma operację w szpitalu, lub zabrano go w ciężkim stanie, czy po wypadku... Pędzisz do szpitala żeby dowiedzieć się co się z nim dzieje, jaki wynik operacji, w jakim jest stanie. I tutaj pojawia się problem - lekarz może poinformować tylko i wyłącznie \"najbliższą\" rodzinę, czy męża/żonę, dzieci, rodziców. Partnerowi bez papierka nikt takiej informacji nieudzieli (tak jest przynajmniej wg polskiego prawa). i jeszcze jeden: prawo do dziedziczenia...

Gość jeszcze jeden
bo we dwójkę zawsze lepiej, bezpieczniej, tym bardziej, jeśli się zawarło ślub. oczywiście przemyślany.

Gość aniachcepowiedziec
przede wszystkim dla wewnetzrnej potrzeby partnerow, nir zgadzam sie ze stwierdzeniem ze slub to tylko papierek, to nie prawda, slub jest dla mnie czyms wspanialym, pod warunkiem ze sie go bierze z kims kogo sie kocha

A ja mysle, ze to czas gdy oboje wyznaja sobie miłosc i slubują, ze beda o nia dbali nadal tak jak do tej pory. Po to slub:) I po to by moc sobie np za 5 lat zrobic odnowienie slubu, przysiegi, swietowac rocznice bycia ze sobą:)

Gość jedyny powód do ślubu
to gdy ty i ta druga osoba jesteście w różnych progach podatkowych. Jak zaczniecie rozliczać się wspólnie to sporo oszczędzicie. Zwróci się koszt cywilnego ślubu :)