Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megaan

urlop na słowacji

Polecane posty

W tym roku wybieram się z mężem i synem na słowacje, już zarezerwowałam kwatery na dwa lipcowe tygodnie - co warto tam zwiedzić, zobaczyć może któraś z Was udzieli mi jakis bezcennych rad? :)

W jakiej miejscowości macie kwatery? Ja byłam w zeszłym roku, w tym też już mam rezerwację, pomogę Ci w miare możliwości.

W Lipovskim mikulasie (jak kolwiek się to pisze :) ) bardzo blisko zalewu i tatralandii -syn ma 7 lat więc będzie miał frajde. Ale poza tym to nie wiem gdzie powinnam jeszcze się udać

ja byłam w m. Zdiar, blisko granicy. W Lipovskim Mikulasie też byłam. Do Tatralandii wybraliśmy sie raz ale tam jest bardzo drogo i na baseny geotermalne jeździliśmy do m. Vrbow - niski ceny i jest bardzo sympatycznie. Teraz juz dokładnuie nie pamiętam gdzie byliśmy, a jestem w pracy i nie mogę spojrzec na zdjęcia i ulotki, materiały, które przywieźliśmy. Byliśmy w jaskini bielańskiej, w jaskini lodowej (super). Na jeden dzień wybraliśmy się do słowackiego raju, jest tam świetnie, mnóstwo zwiedzania, w jeden dzień nie sposób wszystko zobaczyć. Na ta chwilę przypominam sobie piękną miejscowoś Dedinki, położoną nad sztucznym jeziorkiem a dookoła góry, coś wspaniałego. W tym roku planujemy 10 dni w Zdiarze, nie wszystko tam zobaczyliśmy i jeszcze na parę dni wjechać do tego słowackiego raju, żeby tam wszystko zwiedzić. W tej chwili nie dam Ci bardzo wyczerpujących informacji bo jestem w pracy, jeśli chcesz to podaj swojego meila, wyslę Ci kilka zdjęć z naszych wakacji, przy okazji opiszę te miejsca. Aha, byliśmy też na wspaniałym spływie kajakowym, na Słowacji ceny o wiele niższe niz w Polsce. Jak będziecie przekraczać granicę, nie pamiętam miejscowości ale zwróćcie uwagę na Hotel Kolovrat - warto sie tam wybrać na jaccuzi, masaże, kąpiele solankowe, basen, kręgle - wspaniała sprawa na chłodne, deszczowe (nie życzę) dni, zreszta nie tylko. Ceny są bardzo przyjemnbe, normalnie w Polsce nie korzystam z takich rzeczy, tam naprawde mogłam sobie pozwolić na troszkę luksusu.

MEGAN ja byłam w Valkov nad Domasą.. polecam ci wejsc na wielka i mała tatrę i przełom Hornadu.. emocje takie ze mozna pasć, niezapomniane chwile.. i jesli pkonasz przełom i tatrę juz nic cie w gorach nie zaskoczy.. ja po wyprawie całowałam ziemie... polecam mimio wszystko chociaz dowiedzialam sie co to jest adrenalinowy pot , ktory zalewał mi oczy.. jak w filmie hahah chociaz nie rozbrajałam bomby:)))