Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiaca

czy karmienie piersia w ciazy jest bezpieczne dla wczesnej ciazy?

Polecane posty

Gość
pytasz czu zartujesz z nas?

Gość karmiaca
pytam: jestem we wczesnej ciazy i karmie jeszcze piersia 11 miesieczne dziecko. nie wiem skad ci przyszlo do glowy ze moge z kogokolwiek zartowac?!

karmiąca ..gdybys zadala to pytanie lekarzowi ..pewnie by sie usmiechnął ..klepnął cie po ramieniu i powiedzial : \" ..dobreee:)..musze to sprzedać\" ..fajna z ciebie babka :D A tak powaznie : W ogole nie zadawaj takiego pytania bo karmienie nie ma nic wspolnego z \" nowym życiem w tobie\" . Karm spokojnie i bez obaw donos ciąże . Wszystko jest wporzadku.🌻

A niby dlaczego Karmiąca ma nie zadawac tego pytania?! Różne są opinie na temat karmienia we wczesnej ciąży i nie dziwi mnie, że może się czegoś obawiać. A tu dla Karmiącej krótka informacja ze strony: http://www.bonamater.waw.pl/karmienie_piersia_prawdy_i_mity.php Jeżli zajdziesz w następną ciążę - musisz bezwzględnie zaprzestać karmienia, gdyż jest to szkodliwe dla rozwijającego sie płodu. MIT - Karmienie piersią można kontynuować w trakcie nowej ciąży, bez szkody dla młodszego dziecka, o ile nie jest ona zagrożona (np. poród przedwczesny, bóle krzyża). Zwykle około 5 miesiąca ciąży, ze względu na zmiany hormonalne zmienia się smak pokarmu i dziecko samo odstawia się od piersi. Po porodzie można kontynuować karmienie juz dwójki dzieci. Pozdrawiam

Ja karmiłam starszego do 2 lat, mimo, że urodziłam w tym czasie drugiego syna. Przez jakiś czas karmiłam obydwóch:) Obaj są zdrowi.

Gość karmiaca
dziekuje za odpowiedzi - oto mi wlasnie chodzilo:)