Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabiina

Kobieta woli byc piekna niz madra, bo facet woli patrzec niz myslec

Polecane posty

Zgadzacie sie z tym stwierdzeniem : Kobieta woli byc piekna niz madra, bo facet woli patrzec niz myslec :)

Gość modry tekst
Ja kiedyś zaptałem swojej zony , czy wolałaby abym był z nia tylko ze względu na jej urodę, czy tylko ze względu na intelekt. I ona nie potrafiła odpowiedzieć. Kobiety sa rozdarte same nie wiedzą co lepsze, byc piekną czy mądrą a pięknych i mądrych to mamy deficyt :)

Gość ----- ----- -----
kobieta woli być piękna i mądra , dlaczego stawiasz piękno przeciwko mądrości ? :) można mieć jedno i drugie , można po połowie a można nie mieć nic czyli być głupią i brzydką :P

No tak... Trudno podjać decyzje - lepiej być mądrą czy ładna... Ale czy interesująca byłaby kobieta, która ma ładne opakowanie ale niestety zawartosci nic, porpostu pusta w srodku..? Chyba raczej nie... :):):):):)

Tak, ale niestety mężczyźni - nie mówie że wszyscy, bez obrazy dla tych niemalze idalnych :P - czesciej wybieraja kobiety które maja urode niz te które maja wiedze :) Kiedy kobieta jest piękna to juz uwazaja ze niestety w główce nie ma nic ;)) Ale zgadzam sie z tym - Są kobiety które jednoczesnie są i piękne i madre... :)

Gość modry tekst
no wąłsnie ja wiem że najliepij być piekna i mądrą Ale jak dać wam wybrać tylko jedną opcje to już nie potraficie się zdecydować. Dla mnie to straszne że kobiety nawet się wahają zamiast od razu wybrac inteligencję.

Pijawko gratuluje ;) I wydaje mi sie, ze jest wiele kobiet które obie te cechy posiadają ;) Jednak wiele kobiet - gdyby miało wybrac - wybrało by raczej urode, ponieważ na to mężczyźni zwracaja wiekszą uwage :)

Sądzisz, ze wybrałbyś kobiete, która ma przecietną urode za to jest bardzo inteligenta, niz tę która jest piękna i cos tam wie, jednak mniej niz ta poprzednia..?? Wydaje mi sie takze, ze facet nie lubi, kiedy kobieta jest mądrzejsza od niego ;)

Gość wawiak
Zreszta tępakom żyje się chyba łatwiej Nic ich nie interesuje , o niczym nie dyskutują. nie mają poglądów, ba najlepsze jest to że często nie zdają sobie sprawy z tego że są tepakami :) I w tym ich siła tkwi :)

Gość gwarek
piszesz piekna, czy madra jak o jakims wyborze:o tymczasem to nie jest niczyj wybór

wawiak wolałbys tepą kobietę, bez pogladów, zainteresowań, niz kobiete znajacą swoją wartość i mądrą?? Z jednym sie zgodze - z pusta i za przeproszeniem głupia kobietą, rzeczywiście chyba żyje sie łatwiej...:) Ani to swojego zdania nie ma, ani nie bedzie sie kłóciła bo żadnych argumentów nie wynajdzie :P Jednak ja nie chciałabym taką byc ;)

gwarek - mądrosć jest wyobrem... A kobieta nawet jeśli urodziła sie już piekna, ale nie dba o sobie piękną w zyciu nie pozostanie... Takze sam widzisz - obie te rzeczy mogą byc wyborem...

Gość modry tekst
Moja żona jest atrakcyjna i inteligenta na normalnym poziomie. I jak większiośc kobiet nie ma zbyt wielu zainteresowań. Fakt uwazam się za mądrzejszego od niej Ale ile kobiet bez wytchnienia potrafi wymienić wszystkie dopływy Wisły, ile kobiet wie w Którym roku wylądowali ameryklanie na księżycu, czy na jakiej zasadzie działa komputer. Generalnie kobiety mniej więdza i dlatego uwazamy sie za mądrzejszych

Gość sa rózne rodzaje mądrości
nie tylko ta ksążkowa jest wazna, czasami wazniejsza jest mądrośc życiowa

Hmm... Sądze, ze niektóre kobiety nawet wolą udawac głupsze niż są, aby faceta zdobyc, aby mu pokazac ze jest własnie mądrzejszy... A czy zawsze tak jest...? Nie zawsze... Zbyt wielu facetów uwaza kobiety za tę słabszą płeć, podczas gdy wcale tak nie jest... Kobiety nie mają tylu praw co faceci i chodzi tu takze o prawa moralnne :) Wymaga sie od nich wiecej rzeczy, wiecej wyrzeczeń... I moze dlatego, uwaza sie faceta za mądrzejszego...:) Bo ona jest skłonna życ stereotypami podczas gdy acet potrafi sie rozwijac takze zawodowo :)

Jasne, masz racje, jednak nie sadzisz ze obie są wazne?? Mądrość życową zdobywa sie wraz z uciekajacym czasem... I po doświadczeniach zyciowych... I jednak obie są ważne...:)

Gość wawiak
Ale fakt że kobieta będzie się wahała nad wyborem Piekna/mądra doskonale pokazuje że inteligencja i wiedza nie sa dla kobiet absolutnym priorytetem. Dlatego nie ma co się dziwić że z wiedzą ogólna i nauka jest u kobiet raczej kiepsko. :)

Wiele kobiet niestety zamias porpostu czegos sie nauczyc woli wizyte u kosmetyczki czy w solarium :P I tego niestety nie zmienimy... Jednak wszystko to jest robione dla was - mezczyzn ;) I ten wybór - piękna czy madra - na zawsze bedzie zagadka i pytaniem bez odpowiedzi ;) Typowo retoryczne pytanie - piękna czy mądra ;)

zdagdzam się z tobą Sabinko!!tylko jak tak czytam sobie te wasze wypowiedzi to uświadamiłam sobie że coraz bardziej nie radzę sobie w życiu więc nie jestem mądra, i coraz bardziej nie podoba mi się mój wygląd więc nie jestem piękna:-( eh przykro!nawet nadchodzace swięta mnie nie cieszą...

Gość gwarek
jak ktos sie urodził brzydalem to nawet jakby spędzał kilka godzin dziennie poddajac sie różnym zabiegom to nie wypieknieje co najwyżej stanie sie zadbanym brzydalem Jak ktos urodził sie głupi to moze ziewajac wkuwać księgi a i tak nie stanie sie mądry to nie jest wybór tylko sprawa hmm genów i przypadku

Gość ja bym dodała jeszcze jedno
którą kobietę wybierze wiekszośc facetów: mądrą, piękną czy bogatą?

Gość wawiak
Jak ktoś się urodził brzdalem to zawsze moze stać się mądrym brzydalem i coś w życiu osiągnąć, zamiast spędzać setki godzin na byciu zadbanymn brzydalem :) A po drugie to prosze nie mylić braku inteligencji z brakiem wiedzy. Wiedza jest zawsze do nadrobienia. Dlateg boleję nad małym zakresem wiedzy kobiet.

Gość do wawiak
bolej sobie bolej:p

Ja uważam, że kobietę piękną ale niezbyt inteligentną wybierze PŁYTKI facet. A mnie tacy NIE INTERESUJĄ. Więc ja wybrałabym MĄDROŚĆ. Buziaki ;););)

Gość wawiak
A co zostałaś profesorem astrofizyki? Czy może wiesz gdzie leży Paryż Po czym mozna poznać że wybrałaś mądrość? I nie jestem złośliwy

dla mnie pomiędzy jest optymalnie z jedną dominującą cechą widzi mi się samotność na starość czy jak to zwą potocznie staropanieństwo.