Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość olcia kluska
Droga Majrel. Szczerze powiem, że po tym ciemnym 8.13 który wygląda na ciemny chciałabym najlepiej uzyskać kolor bardzo jasny blond np. taki http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.thisislondon.co.uk/i/pix/2009/05/playboy-girls-500x700.jpg&imgrefurl=http://www.thisislondon.co.uk/showbiz/article-23700858-hugh-hefner-shares-a-kiss-with-three-blondes.do&usg=__ArbvpcNUYa8r09jvUXMnr5CgXBA=&h=700&w=500&sz=88&hl=pl&start=43&zoom=1&tbnid=X_aYnolORVwKeM:&tbnh=136&tbnw=97&ei=a94GTv3lFMjEtAbn8JCmDA&prev=/search%3Fq%3Dcrystal%2Bharris%26um%3D1%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26sa%3DN%26biw%3D1140%26bih%3D472%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=643&vpy=91&dur=3560&hovh=266&hovw=190&tx=80&ty=239&page=4&ndsp=16&ved=1t:429,r:4,s:43&biw=1140&bih=472. Czy jest taki kolor w excellence? Jeśli nie to pomieszać farby? Jeśli tak to w jakich proporcjach, jak nakładać i ile trzymać? Dodam, że w tych rzeczach jestem kompletnym laikiem :/

do olciakluska- tak super jasny blond jak na zdjeciu trudno uzyskac na wlosy przyciemnione farba excellence 8.13, mozesz sprobowac farba wellaton 12/1 choc nie gwarantuje ci tego typu blondu , poczekaj jeszcze z rtydzien az ten 8.13 troszke sie wypluka , dosc fajnie wychodzi koleston perfect welli 12/22 z woda 9% kladziesz go na calosc , lub alfaparf 11.21 z woda 9%

natalia pyta do majirel- odcien richess diacolor 9.02 nadaje odcien beżowy ale jesli trzyma sie go dluzej niz 5 minut a wlosy sa dosc jasnym blondem moze zostawic refleks wpadajacy w lekki róż , ja mieszam go np z 9.01 wtedy odcien jest perlowy , miesza sie go z woda 1,9% lub 3% , na allegro mozna kupic caly zestaw z mala iloscia wody

do kulounogi- nie znam wszytkich produktow welli o tym tonerze nie slyszalam

Gość kulaunogi
Dziekuje majrel za odpowiedzi. Wlasciwie te tonery Welli czy Matrixa sa numer jeden ale w USA, nie mowie o tym Matrixie produkowanym na rynek europejski czy wschodni, szkoda, ze o nasza klientele juz tak nie dbaja jak o amerykanki. Pozdrawiam.

Gość pacina9
Witajcie. Chiciała bym was prosic o pomoc. Zawsze miałam kolor farbowany na przeważnie jasne blony, lecz ostatnio ktos mnie namowił i zrobiłam miedziany a później bardziej miedziany z tym że wyszedł czerwony. Nie moge juz na siebie patrzeć, mam taką spłukaną czerwień na głowie, na końcach już przebija blond, ale ten kolor już się nie wypłucze bo mam go ponad miesiąc. Wiem że farbą go nie zniweluję. Czy ten dekoloryzator z loreala efassor mi pomoże? i czy ucierpia na tym moje włoski? Z góry dziękuję i proszę o pomoc!

Gość olcia kluska
A 10.21 z excellence będę mogła położyć?

Gość małakasia85
Witaj Majrel, jakiś czas temu prosilam Cie o pomoc w yborze farby 'ciemny blond', polecilas mi L'oreal kolor H-ombrie. Polozylam go zatem na swoje sprane juz wlosy w kolorze zżólknietego średniego blondu z Londy. Przynam ,że kolor wyszedl piękny, taki jak na opakowaniu. Co z tego jak po niecałym tygodniu się zmył i na moich włosach znow jest ta przeokropna żółć :( Zwłaszcza na tych najblizej glowy:O Czy oprocz farb z L'oreal, jest jeszcze jakas( mam na mysli te sklepowe), ktora moglabys polecic?Chodzi mi o kolor ciemny blond,taki wlasnie jak ma pani na pudelku z h-ombrie, jest piekny. Dziekuje :)

Gość Boziaaaa
Olciakluska- wyciśnij sok z około pięciu cytryn zmieszaj z ciepłą wodą i oliwą z oliwek lub olejem, wlej do małej miski i mocz w tym włosy z 10 minut, później umyj w tym roztworze szamponem. Możesz to powtórzyć kilka razy w ciągu dnia. Ja w ten sposób kiedyś w znacznym stopniu wypłukałam farbę z włosów, może i tobie się uda. Dodam jeszcze że szampon timotei do włosów blond też pomógł mi w wypłukiwaniu farby, albo kup jakiś inny szampon oczyszczający. Nie spiesz się z ponownym farbowaniem bo po paru dniach takich zabiegów farba powinna się wypłukać w jakimś stopniu. Wiem że jak człowiek się źle czuje w jakimś kolorku to szybko chce coś z tym zrobić ale zagryź zęby i poczekaj a efekt bedzie lepszy niż jak teraz znów coś nałożysz.

do malakasia85 - z farb sklepowych ktore sa podobne do prefernce H - Ombrie raczej nie znajdziesz ale z excellence creme loreala jest odcien 7.1 ktory wychodzi dosc ciemno , taki ciemny chlodny blond wiec wyprobuj ten kolor, ta farba pokrywa mocniej wlosy niz preference i jest trwalsza

do olciakluska- jesli Twoj obecny kolor troszke sie juz wyplucze i rozjasni to mozesz nalozyc 10.21 na calosc wlosow ale poczekaj jeszcze z tydzien

Gość ocia kluska
Dziękuję Majrel :) Pozdrawiam

Gość kmcik
Droga Majrel proszę o poradę:) Od lat mam na głowie balejaż w zestawieniu jasny blond i średni/ciemny blond. Niedawno postanowiłam coś zmienić, dać troszkę wytchnienia moim włosom i ufarbowałam włosy (przy pomocy fryzjera) na bardzo jasny blond (niestety nie znam dokładnej numeracji). Rezultat wyszedł taki: odrosty(ok.3 cm) są pomarańczowo-rudej barwy a reszta włosów szaro zółta. Jestem zdecydowana na odżywcze farby z serii Majirel- waham się pomiędzy 9.22 a 9.23. Natomiast chce uzyskać kolor jasny blond ale bez szarej czy żółtej poświaty. A może powinnam zafarbować te "cudowne" włosy na jakiś ciemniejszy kolor np. 7.23 (tak aby wyrównać kolor). Proszę o pomoc.

Gość kmcik
Dodam jeszcze, że mój kolor naturalny to coś na pograniczu średniego i ciemnego blondu.

Gość dojrzała40
Majrel- dziękuję za poradę w doborze farby.Poleciłaś mi 4 i kolor wyszedł wyśmienicie akurat taki brąz jaki lubię.Pozdrawiam serdecznie :-)

Gość Natalia pyta MAJIREL
Tylko już kupiłam w sklepie farbę. Może to być utleniacz nie oryginalny?

Gość pacina9
majrel- chciałabym chociaż blond na poziomie 8! Nie farbuje włosow farbami sklepowymi. Myślisz żedekoloryzator loreal da sobie rade? Tylko taki jest w tej hurtowni ale jutro poniedzialek więc poczekam i oblece wszytskie hurtownie w poznaniu.

do Pacina9 - aby pozbyc sie rudego mozesz wlosy zdemakijazowac efassorem z woda 6% tzn nakladasz efassor na konce i dlugosci i trzymasz sprawdzajac co 10 minut jaki bedzie kolor ale nie gwarantuje ci ze odbarwi sie wlos do poziomu 8 na blond , poniewaz zdarza sie ze nadal bedzie rudawa poswiata blondu, lepszy bedzie dekoloryzator pur platinum loreala lub rozjasniacz alfaparf lub goldwell , po rozjasnieniu wlosow nakladasz jakas farbe blond z poziomu 9 np 9.21 z alfaparf lub 9.12 luo color

do kmcik - mozesz albo rozjasnic sam odrost np majiblondem 911 z woda 9% a na reszte polozyc majirel 9.23 z woda 6% albo najlepiej wyrownac odcien farba majirel 7.23 z woda 6% z tym ze odcien bedzie ciemnym beżowym blondem

Gość Kama1991
Droga Majrel, do Ciebie kieruje prośbę o pomoc, bo widzę, że jesteś guru w sprawach koloryzacji. Więc moja przygoda z farbowaniem włosów trwa już 2 lata, strasznie żałuję tej decyzji, bo skutecznie zniszczyłam sobie włosy, a mój naturalny kolor był dosyć nietypowy i zaczęłam za nim tęsknić. Mam czarne oczy i naturalnie mysi blond, dosyć jasny ale wpadający w odcienie brązu. Włosy od samego początku malowałam PALETTE Color Shampoo Jasny Brąz. Sama chciałam go ostatnio rozjaśniać, bo szkoda mi kasy na fryzjera i zdecydowałam się na tą samą firmę, odcień - Średni Blond. To co teraz dzieje się na mojej głowie - jest tragedią. Mysi, szarawy odrost, żółta pozostałość po ostatniej farbie i wyblakły brąz (od pół roku malowałam tylko odrosty). Byłabym wdzięczna, gdybyś poradziła mi jaki odcień i farbę mogę sobie SAMA nałożyć, nie zniszczyć włosów i zbliżyć się do mojego naturalnego koloru. Pozdrawiam

Gość Lejla234
Witam. Chcialabym pozbyć się żołtych odcieni włosów. Może teraz we wakacje tego nie widać tak jak w zimie, ale w szkole, w tym świetle ta żółć jest ohydna. Na głowie mam coś takiego: http://www.photoblog.pl/badtemptation/90545658 Chcialabym uzykać ładny piaskowy- lodowy i wmiare ciepły blond, zeby wyglądał jak naturalny. Zastanawialam się nad zmieszaniem farb Casting Creme Gloss Glossy Blonds- nie chce też zbyt białych włosów. Wolałabym jakieś matowe deliktane i jednoczesnie jasne blondy na włosach. Rozjaśniacz częściowo zlazł także mam troche swoich ciemno-blond odrostów ale to pod pierwszą warstwą włosów. Może lepiej byloby mi w ciemniejszym blondzie? chociaż zawsze jaśniejszy był bardziej wyrazisty i zastanawialam sie nad karmelowymi lub jasnobrązowymiodcieniami to nie jestem ani dobrze poinformowana ani specem. do fryzjera? troche sie boje isc, zeby potem nie zalować. Prosze o rade kogoś

Gość maalaa85
Dziekuje bardzo Majrel :)

Gość hjgvdfrdvbgbhj
lejla masz sliczne włoski, oddałabym duzo zeby takie miec :P

Gość kmcik
Serdecznie dziękuje za poradę Majrel.