Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość miska45
dzieki trudna decyzja jeszcze prosze /przypomne włosy farbowane majirel 9.31 troche odrost a i konce po pasemkach jasnych / no i co wybrac 9.13 czy 10.21 z 9.1 doradz przepraszam i dziekuje

Gość miska45
ależ o te farby mi chodzi oczywiście z alfaparf tylko czy 9.13 czy 9.1 z 10.21

Witaj Majrel. Mam ogromną prośbę, abyś mi pomogła rozwikłać moje problemy włosowe :) To jest mój naturlany kolor włosów, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/78076eb71e997f15.html drugie w pomieszczeniu z fleszem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f9a42f2ba97b2c3.html Moje pierwsze pytanie na jakim poziomie jest ten kolor ? i jak określiłabyś ten kolor włosów ? Obecnie mam średni brąz i mam w planie zejść do jaśniejszego brązu tak o 2 tony ciemniejszego od moich naturlanych włosów i żeby był w tonacji moich włosów, więc jaką farbę powinnam wybrać ? mam nadzieję że zroumiesz o co mi chodzi :) I jeszczejedno pytanie czy gdybym chciała wrócić kiedyś do moich naturlanych włosów to jaką faba będzie najbradziej zbliżona do moich włosów ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Gość drzwiczki
Do Majrel Zrobiłam farbowanie z Color Wear 8.1 pol na pol z 9.21 (nie moglam dostac 10.1) na wodzie 6 i....tak jak radziłas...20 min odrost i potem 10-15 na reszte...i wyszły mi rdzawe włoski...:( zwlaszcza tam gdzie mialam swoje naturalne szarawy blond :( Co teraz...żeby uzyskać popielaty nie za ciemny i nie calkiem jasny blond? Mam bardzo slabe wlosy...i rozjasniacz odpada calkowicie... Czy którys Color Wear cos da? Czy moze odczekać trochę (dwa tygodnie) i jakies refleksy z Evolutions? Czy któraś Evolutions sie uda? A moze nalożyć raz jeszcze (np za tydzien) Color Wear 10.1 (jesli uda mi sie kupic) z 9.21...z jaką wodą? Pomóz proszę...bo wyglądam...źle :( A koncem czerwca czeka mnie wazny wyjazd...

Gość cherry080888
Droga majrel bałagam o pomoc Mam ciemno brązowe włosy, jakiś cas temu zachciało mi sie rozjasnić koncówki i włosy od połowy głowy mam teraz rudawo/blond :( chciałabym zafarbować je na chłodny popielaty odcień brązu. Przegladam palety odcieni majirel i kolor 7.11 wydaje byc sie ciekawy, jedank jest on pokazany jako bardzo ciemny a podpisany popielaty blond;/ jaki jest w rzeczywistości? i jakiej wody bym musiała uzyc 3 czy 6% ??? u nasady są ciemne a na końcach jasne :( Prosze o pomoc :((

Gość cherry080888
jeszcze rozważam ewentualnie 5.11, ciekawa jestem co Ty byś mi doradziła

Gość ok katarakta
no tak a co z przedluzanymi - naturalnymi tzn nie syntetyki sa bleach blond 613 czy jak na trojce zrobie 10nb to chwyca? czy ze to przedluzki to lepiej na mocniejszej wodzie? chcem by swoje i klipy sie nie roznily;)

Gość szafencja
Droga majrel podpowiedz mi prosze jakiej farby użyc lub jakich kolorków z majirel żeby z takich włosów http://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=4718672&d=1339340203 wyszedł mój upragniony http://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=4718673&d=1339340203 Powiem że od kilku miesiecy farbowałam matrixem color sync i ciągle wychodzą ciepłe, żółte odcienie. Nie ma szans uzyskać koloru wyzej synciem? Zalezy mi zeby mocno nie niszczyc wlosow. Co proponujesz? Z gory dziekuje za odpowiedz :)

do drzwiczki - no niestety ja ci radzilam pomieszac 10.1 z 8.1 a nie 9.21 to dlatego kolor jrest rdzawy, w takim razie za tydzien naloz evolution 10.1 z woda 6% na szczescie color wear jest jak szampon bez amoniaku

do cherry080888 - odcein majirel 7.11 wybije ci na cieply odcien jasnego brazu , lepiej uzyj alfaparf 6NI lub 6.7 wtedy bedziesz maila jasny braz w tonacji chlodnej , nakladasz na odrost i srodkowe partie z woda 6% na ok 30 min a na same koncowki na ok 7 min

do szafencja - ten twoj odcien cielego blondu wpadajacego w miedziany najlepiej zneutralizowalby alfaparf 10.21 z woda 9% ale jak ma to byc koniecznie majirel to pomieszaj 10.21 z 9.1 pol na pol

Gość ok katarakta
dzieki:)

do Trzebinianka - kolor wlsow ze zdjec jest na poziomie 6 z refleksem popielatym naturalnym czyli z alfaparf taki 6.01 jesli checsz farbowac na jasny braz to napisz konkretnie jaki ma to byc ton chlodny czy cieply? i rozumiem ze teraz masz pofarbowane na sredni braz?? i czym ???

Gość meyaa
A czy ladniejszy jest 9,1 czy 9,13? teraz mam nalozony kolor 10,1 i jest troche za jasny dla mnie, oczywiscie chodzi o Alfaparf

Nie spodziewałam się że mam kolorek na poziomie 6, myślałam że bardziej to jest 7 :) No więc w tej chwili mam ciemny brąz, bo wczoraj kupiłam farbę CLAIROL średni brąz, sugerując się tym jak wyszło u koleżanki, a u niej wyszło dużo jaśniej niż u mnie :/ Wcześniej farbowałam innymi sklepowymi farbami i już miałam sprany kolor i 1,5 cm odrostu i miałam czekać na Twoją radę i zrobić sobie w końcu ładny brązik i mnie podkusiło. Jak już się zmyje farba to i tak mam w planie dekoloryzację. Chciałam mieć brąz na poziomie 5 albo 6 tylko że mi się jakoś wydawało że poziom 6 jest ciemniejszy, ale mniejsza z tym bo zanudzam :) Chcę mieć ładny średni brąz. Skoro moją naturę oceniłaś że jest to 6.1 to może powinnam położyć 5.1 skoro chce mieć ciemniejsze ? :) Chciałabym mieć brąz który będzie mi pasował, który mnie podkreśli, a po wieloletnich poszukiwaniach to już sama nie wiem jaki to ma być :/ Cera jasna, opalam się na czerwono, na ciemno czerwono, a później to ciemnieje, mam piegi, zielone oczy, skłonności do czerwienienia się, przy nieodpowiednim kolorze włosów moja cera nabiera różowego odcienia. Chciałabym w końcu mieć kolor który będzie mi już towarzyszył długo i będę z niego zadowolona. Przepraszam za tak chaotycznego posta. Pozdrawiam cieplutko :)

do Trzebinianka - ocenilam zdjecie a mysle ze w realu to jest taki 7.1 , do Twojego typu urody pasowalby odcien z serii alfaparf marron glace 5.32 bo sam 6.1 bedzie taki zbyt smutny brąz to juz barziej seria matowe chlodne brzy jak 5.7 ale ja bym postawila na braz z refleksem jakim jest 5.32

do meyaa - ale czy ten 10.1 wyszedl jako chlodny jasny blond?? bo 9.1 bedzie o ton ciemniejszy

Bardzo dziękuję Majrel za odpowiedź. Jakoś boję się farb mających 1 po przecinku czyli popielatych bo miałam rozjaśniane wlosy i chociaż dość długi czas nie stosuję rozjaśniacza to teraz mam dość cieply odcień i nie chcę, żeby wyszedł mi zielony kolor. Nie wiem, czy mogła bym np. zmieszać 10,21 z 9 na wodzie 6 % z Majirel lub z wodą 7,5 % z luo? Albo jakaś inna kombinacja? Jeszcze raz proszę o radę.

do sandra1705 - farby majirel mimo chlodnego refleksu popielatego wychodza zawsze cieplej ale w takim razie naloz sam odcein 10.21 majirel lub luo color 10.21

Gość drzwiczki
Majrel Tak...pamietam co mi radziłaś...ale chwilowo nie było dostepne 10.1 a 9.21 tak popielato we wzorniku sobie wyglądało...:( Wybacz, ze tak mecze, ale jeszcze pozwole sobie o jedno zapytać... Czy zamiast evolutions, Color Wear 10.1 z wodą 6 nie pomogłoby? Moje włoski są naprawde bardzo kruche... Ale teraz juz w 100% posłucham Ciebie Jesli sądzisz, ze Color Wear (spłukuje sie) nie pokryje rdzawosci - naloze Evolutions Dzieki serdeczne za czas!

Gość mk44
Mam pytania do Majrel. Mam jasne włosy z cieniutkimi pasemkami (korona), chciałabym położyć na całość richesse de diacolor 8,02 lub 8,00 i ponownie zrobić cieniutkie pasemka. 1. Czy najpierw zrobić pasemka a na to farbę, czy najpierw farbę, a potem pasemka? 2.Trzymać 20 min cz może krócej? 3.Czy 8,00 wychodzi ciemniej od 8,02? (8,02 robiłam, był ok ale zastanawiam się nad 8,00) Z góry dziękuję za odp, pozdrawiam

do drzwiczki - evolution nie jest taka mocna farba tym bardziej jak odcien 10.1 dasz z woda 6% a jak sie boisz to odczekaj 2 tyg

do mk44 - richess 8.0 wychodzi ciemniej , prawidlow robisz tak ze zawijasz w folie pasemka z rozjasniaczem a na reszte wlsow kladziesz richess