Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asta Lavista

Nic dodać nic ująć..a potem sie słyszy że gwałcą..

Polecane posty

Noi masz wykłócałaś się ze mną przez cały topik w gruncie rzeczy nie uzasadniając niektórych swoich wypowiedzi a jak chcę usłyszeć od Ciebie kilka zdań na ten temat to już milczysz, a taka mądra byłaś.

Nie wyklocam sie, tylko reaguje na przejawy glupoty (sorry). Na ten etmat napisano wiele prac, jest wiele teorii, nie da sie tego zamknac w jednym poscie, a nie bede tu robic wirtualnej czytelni:) Tak jak pisalam wczesniej, istnieje kilka hipotez na temat gwaltu np, ze gwalt jest przejawem dominacji spolecznej, wowczas ofiarami gwaltu padaja kobiety z wyzszej klasy spolecznej, a gwalcicielami sa mezczyzni z niszej warstwy. Inna hipoteza mowi, ze gwalt to przejaw checi dominacji mezczyzny nad kobieta. Jeszcze inna mowi, ze gwalt to proba przekazania przez mezczyzne swoich genow, bo nie ma szans na reprodukcje \"normalna\" droga (zona, rodzina). Gwalciciele to czesto osoby cierpiace na zaburzenia psyhiczne, bez jednolitego systemu wartosci. temat-rzeka. proponuje poczytac np Bussa, jesli chcesz sie doweidziec wiecej.

\"Nie wyklocam sie, tylko reaguje na przejawy glupoty (sorry).\"- mówisz że przejawiam głupote a później piszesz sorry bez sensu, dzięki za wypowiedź takowej oczekiwałam.Chętnie przeczytam kilka słów na ten temat.

Gość jak wytlumaczysz to ze
ofiarami gwaltu padaja tez starsze nieatrakcyjne kobiety? czy naprawde uwazasz ze jesli bedziesz ubrana po szyje to bedziesz bezpieczna?

Gość skankanka
Była zima, śnieg, ślisko, mroźno. Była ubrana w kurtkę zimową do połowy pupy, zwykłe dżinsy, buty zimowe bez obcasów. Było lato, szła do domu, godzina popołudniowa, dżinsy, bluza z kapturem, adidasy, zaszedł ją od tyłu, założył worek na śmieci na głowę, obwiązał taśmą, zaciągnął w mało uczęszczane miejsce, zgwałcił, potem pobił i zostawił. Vista ubiór tu ma gówniane znaczenie...Jak czytam to co piszesz to mnie skręca. Zastanów sie nad tym co mówisz. Jeżeli uważasz, że taki sweterek to przyzwolenie na gwałt bądź jego przyczyna a zarazem usprawiedliwienie oprawcy bo: laska w takim swterku szła a biedny facet wzrokowiec nie wytrzymał ... to powinnaś się leczyć ! Równie dobrze możnaby tłumaczyć morderstwo: tak go wkurzyła, że nie wytrzymał...( trzeba było go nie wkurzać: tzreba było go nie wabić sweterkiem, a w zasadzie golizną, którą on odkrywa )

Do skakanki przeczytajcały topik zanim będziesz pisać co kolwiek.. powiedziłam \"Nie powiedziałam że jedną przyczyną gwałtu jest kobieta rozebrana, pwoiedziałam że tylko podscyca mężczyznę do działania\"kładnia Ci się czytanie ze zrozumieniem.