Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asta Lavista

Nic dodać nic ująć..a potem sie słyszy że gwałcą..

Polecane posty

A moze byly takie badania...korelacja miedzy czestotliwoscia gwaltow a dlugoscia spodnicy/swetra?

Nie interesuje mnie to czy ktoś by sobie kupił taki sweterek czy nie powiedzcie sami no jak to wygląda? później roi sie od takowych 13 latek na dyskotekach rzygających albo pół nie przytomnych po pigułach zgwałconych lub nie.powiedz jeszcze że na dykotekach są szare myszki to już wogóle walne ze śmiechu, ja nie mówie zeby chodzić jak zakonnica tylko o tym że są granice dobrego smaku.

Powiem tylko tyle, że laska, która tak się ubiera sama daje, nie trzeba jej ani prosić, ani tym bardziej gwałcić.

Asta Lavista, a ja cie pytam, czy znasz statystyki dotyczace gwaltow (wieku, miejsca, osobowosci ofiary, miejsca gwaltu) czy po prostu mowisz, co sie tobie wydaje na ten temat? sweterek nie rowna sie dyskoteka dyskoteka nie rowna sie piguly piguly nie rowna sie gwalt Pomysl!!!!

Gość jak to co ma wspolnego
"mezczyzna jest czlowiekiem, a wszelkie zachowanie zlozone podlegaja kontroli wolicjonalnej. Nawet jesli dostanie wzwodu na widok kawalka obnazonego ciala, to jesli kobieta nie wyraza slownej i behawioralnej zachety do stosunku, nie wolno mu zmuszac jej do wspolzycia!" Powtarzam raz jeszcze, kto tu napisal, ze przyzwalamy na gwalt? "aha, a ofiarami gwalcicieli czesto sa kobiety wystraszone, skromnie ubrane, slabe ktore latwo obezwladnic." Skad pochodzi ten wniosek? Masz dostep do jakichs statystyk? Podziel sie, chetnie poczytamy. Wymyslic tez cos potrafie. Szczegolnie ciekawa ta czesc ze "skromnie ubrane" i "wystraszone". Mozna cos wiecej? Czyli jesli kobieta jest wyzywajaco ubrana to nie jest jej latwo obezwladnic? "wedlug twojej logiki, najwiecej gwaltow powinno byc na plazy!!!" Ciekawe, wiec moze powiedz mi, gdzie jest najwiecej gwaltow? Nawet najbardziej chory dewiat dobrze zdaje sobie sprawe, ze to, co robi, jest nieakceptowane i zle, takze ukrywa sie, a plaza chyba nie jest dobrym miejsce na gwalt, nieprawdaz? Wchodzimy w skrajnosci dla uwypuklenia swych racji?

statystki.. no jak Ty sie na nich opierasz to ja gratuluje..to jest jak z wybieraniem prezydenta na ukrainie..naprawdę jest tyle sytuacji w których faceci wybierają sobie ofiary włąsnie dlatego że im wszytsko widać chyba mu łatwiej i przyejmniej jest gwałcić laseczkę z cyckami bo je widzi jakie ma bo ma je na wierzchu.Rany chyba nie zrozumiemy się..

Nie twierdzę, że na dyskotece są same szary myszki, ale musimy wreszcie powiedzieć to głośno: Mamy prawo do pokazywania swojej cielesności, mamy prawo ukazywać każdy fragment naszego ciała, bez obawy, że ktoś nas zgwałci. Gdyby Twój post przeczytał jakiś imprezowicz, to jeszcze pomyślał by sobie, że jest w jakiś sposób usprawiedliwiony. Wiem, że nie to miałaś na myśli, ale faceci często tak myślą. Panowie! Pora zejść na ziemię i wbić sobie do tego zakutego łba, że kobieta, to nie mięso, nie każdy może spróbować!:(

chwileczke, to nie ja wysunelam teze, ze krotki sweter to zacheta do gwaltu! Nadal czekam na statystyki, ktore ja powtierdza! ja mam pewna wiedze na ten temat, dlatego wiem, ze nie macie racji. Ale nie bede udowadniac, ze nie jestem wielbladem. To wy gadacie bzdury i wy powinnyscie sie wytlumaczyc, a przynajmniej uzasadnic swoje stanowisko.

Imprezowiczki w jeansach i t-shircie można policzyć na palcach jednej ręki, ale takim sposobem, każda imprezowiczka w spodenkach i bluzce na ramiączkach może stać się potencjalną ofiarą gwałtu. Z imprezami bywa różnie: nigdy nie wiadomo, na którą trafi, ale potencjalnie wszystkie jesteśmy zagrożone.

\"faceci wybierają sobie ofiary włąsnie dlatego że im wszytsko widać chyba mu łatwiej i przyejmniej jest gwałcić laseczkę z cyckami bo je widzi jakie ma bo ma je na wierzchu\" co za doglebna analiza psychiki gwalciciela. Bredzisz, stosujesz stereotypy i uogolnienia, w dodatki nie masz zadnego podparcia dla swoich durnych pogladow. Tak jest, bo \"wiadomo, ze tak jest\" , to twoja argumentacja. W kazdym razie nie zycze ci, zebys zostala kiedys zgwalcona, bo mialas np szorty, odslaniajace kolana albo blzuke ze zbyt glebokim dekoltem, albo rozpuszczone wlosy.

Ja nie znam tych statystyk, dlatego się o nich nie wypowiadam. Wiem tylko, jak wyglądają dziewczyny na imprezach.

lola lu ty jestes jakas jebnieta.zaloze sie ze takie sweterki nosza tylko takie dziewczyny ktore oprucz ciala nie maja nic w glowie.faceci sa wzrokowcami wiec wiadomo ze taki ciul wezmie za ofiare taka dziewczyne niz ubrana w normalne rzeczy.lola jebnij sie w leb

Gość jak to co ma wspolnego
"Nadal czekam na statystyki, ktore ja powtierdza! ja mam pewna wiedze na ten temat, dlatego wiem, ze nie macie racji. Ale nie bede udowadniac, ze nie jestem wielbladem. To wy gadacie bzdury i wy powinnyscie sie wytlumaczyc, a przynajmniej uzasadnic swoje stanowisko." Także od początku istnienia tego topicu próbuje wytłumaczyć, że eksponowanie nagiego ciała wzmaga podniecenie seksualne, a w związku z tym prawdopodobieństwo tego, że zwyrodnialec nie potrafiący go opanować, będzie próbował zaspokoić swoje potrzeby. A może powiesz, że to bzdura?

Gość chciałam tylko powieddziec ze
juz było wiele topikow na ktorych krytykowano wyglad tej dziewczyny- nie tylko kobiety na nia najezdzaly, ale i faceci ze niby sztuczna, paskudna itd. a zaloze sie, ze widzac ja na ulicy (jako przechodnia znaczy) wiekszosc facetow nie moze pochamowac slinotoku, HIPOKRYCI!

\"zaloze sie ze takie sweterki nosza tylko takie dziewczyny ktore oprucz ciala nie maja nic w glowie\"------> Jestem średnio zadowolona ze swoich nóg, chciałabym mieć dłuższe. Gdyby moje nogi były super długie i zgrabne, to na imprezę założyłabym króciutkie szorty. Gdybym miała wielki biust, płaski brzuch i figurę tej modelki, to też chciałabym się tym pochwalić, a zapewniam Cię, że nie jestem jakąś idiotką.

Aisha, popracuj nad ortografia, to zastanowie sie, czy warto ci odpowiadac. \"Także od początku istnienia tego topicu próbuje wytłumaczyć, że eksponowanie nagiego ciała wzmaga podniecenie seksualne, a w związku z tym prawdopodobieństwo tego, że zwyrodnialec nie potrafiący go opanować, będzie próbował zaspokoić swoje potrzeby. A może powiesz, że to bzdura?\" To zalezy. Miedzy innymi od tego, co jest dla zwyrodnialca bodzcem, wywolujacym podniecenie. Dla \"zdrowych\" mezczyzn takim bodzcem jest widok ciala pieknej kobiety, ale takze zapach, sposob poruszania sie itd. Dla zwyrodnialca moze nim byc wszystko. To zalezy, czy przyjmiemy reprodukcyjna, spoleczna czy osobnicza hipoteze na temat gwaltu.

ale Ty jesteś agresywna w stosunku do mnie, nie wiem kompletnie dlaczego..pieklisz sie i pieklisz i mnie obrażasz wyluzuj ja normalnie z Tobą gadam a Ty mnie atakujesz. Faktem jest że mamy prawo pokazywac to co chcemy ale ja uważam ze i tak jak facet widzi kobietę której widać wszytsko jest bardziej skłonny do gwałtu, nie zwalam tutaj winy na kobiete, ale facet który wybiera ofiarę kieruję się wyglądem a chyba łatwaiej jest ocenić kobietę jak wszytsko jej wystaje. \"sweterek nie rowna sie dyskoteka dyskoteka nie rowna sie piguly piguly nie rowna sie gwalt\" -nie wiem co to jest ale skoro uważasz że piguła nie równa się gwał to ja chyba nie mam o czym z Tobą tutaj rozmawiać.Przyrówanie moje osoby tej dziewczyny do dyskoteki było celowe (choć może nie potrzebne bo każda z nas wie jak wyglądają laski ubrane na dyskotekach)Na każdej techno dyskotece znajdą się takie które po zażyciu piguły zrobią wszystko, i napewno nie są to szare myszki.

Nie interesują mnie statystki ja widziałam na własne oczy jak to sie wszytsko kończy..mieszkam w Krakowie a tutaj techno dyskotek jest do zakichania.Nie potrzebuję statystyk żeby się czego kolwiek dowiedzieć, w zeszłym tygodniu moja siostra (aktualnie techno party różowe sweterki) bała się wyjść z domu po tym jak zgwałcili jej koleżankę typ blondzi która pod bialymi spodniami nosi czerowne stringii..Nie wiem jak towygląda z psychiki faceta ale wydaje mi się że to go tylko pobudza do działania.

Asta Lavista, upracie trwasz przy swoich pogladach, ktore sa metne. Rzucilas obiegowa, pozbawiona sensu opinie i trwasz w tym przekonaniu, cos metnie tlumaczac. W takim razie zadam ci pytanie: czy wiesz, ze ofiarami gwaltu padaja takze staruszki, male dziewczynki, mlodzi chlopcy? w czasie wojny zolnierze-najezdzcy, gwalca kobiety, bez wzgledu na ta, jak sa ubrane. Czy uwazasz, ze to nagosc jest decydujaca przyczyna gwaltu w tych przypadkach?

Cały czas rozmawiamy o zwyrodnialcach. Normalnego faceta, to nawet laska w samych stringach nie sprowokuje. Bez przesady- facet to nie zwierzę. Jeśli tylko chce, będzie w stanie nad sobą zapanować.

mm dobre pytanie..wydaje mi się że gwałt np. wojna to chyba sama chęć wyładowania agresji bądź popędu, mówiłam że nie wiem jak to wygląda z kwesti pychiki faceta i chętnie sie dowiem..cóż żeby zgwałcić dziecko to trzeba być już chorym.Nie powiedziałam że jedną przyczyną gwałtu jest kobieta rozebrana, pwoiedziałam że tylko podscyca mężczyznę do działania.

Gość wiedzaizycie
ta dziewczyne z allegro zna chyba kazda dziewczyna nie moge na nia patrzec

Gość ta modelka
jest FAAAAAAAAAAATALNA

Gość wiedzaizycie
okropnie wyglada duzo plastiku solar do granic mozliwosci i gdzie tu naturalnosc nie wiem co ona chce przez ten wyglad osiagnac czy jakis facet wyobraza ja sobie jako jego zone watpie

Asta Lavista, do tego zmierzam. Gwalt moze miec rozne podloze. Sweterk na 99% nie bedzie przyczyna gwaltu, jesli nie zaisntnieja inne okolicznosci. Mowienie, ze ubior jest przyczyna gwaltu jest pozbawione sensu. W krajach arabskich, jak ktos pisal na poczatku, kobiety tez sa gwalcone, choc sa ubrane od stop do glow w czadory.

Asta Lavista, nie ma prostej odpowiedzi. Proponuje poczytac ksiazki z zakresu psychologii ewolucyjnej, psychologii osobowosci, psychologii spolecznej, kryminalistyki.

Gość samaniewiemalemoże
a ja Wam tylko powiem, że moją koleżankę próbowano zgwałcić dwukrotnie - za każdym razie była ubrana tak jak zwykle, tzn. spódniczka + bluzka, tyle że miała głupi zwyczaj chodzenia w pojedynkę i wracania wieczorami do domu mało uczęszczanymi trasami...a krótkie spódniczki i przezroczyste bluzki prowokują facetów do głupich i chamskich uwag, ale czy do gwałtu? naprawdę nie wiem...