Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca1

Warszawiaki zmora na Polskich drogach??

Polecane posty

Gość la zmora
Wybacz Obłoczku ale mialam jedną scysję na ulicy z panem z Gdanska ... wpiep* się przede mną bez migacza, czarną BEEMKĄ , mało co mi lusterka nie wylamal... i co ? Czy w związku z tym mam uwazać, ze ludzie z Gdańska to ostatnie ćwoki ?!

Gość la zmora
Wybacz Obłoczku ale mialam jedną scysję na ulicy z panem z Gdanska ... wpiep* się przede mną bez migacza, czarną BEEMKĄ , mało co mi lusterka nie wylamal... i co ? Czy w związku z tym mam uwazać, ze ludzie z Gdańska to ostatnie ćwoki ?!

alez oni uzywaja migaczy nie tylko tych postawowych ale jeszcze urozmaicaja jazde migajac ogolnie swiatłami zeby im pas zwolnic....albo zjechac ..:D

Gość Błekitny Obłoczek
w Trojmiescie tez zdarzaja sie piraci, ale generalnie jexdzi sie spokojnie, bez chamstwa. Ja mówie ogólnie, przeciez wiem, że w warszawie zdarzaja sie kierowcy, którzy jezdza przepisowo. Ale jest ich mało. A swojego spostrzezenia nie opieram na pojedynczym przypadku.

Gość la zmora
no skoro się ciągniesz maluchem lewym pasem to sorry... Nie wiem czy wiesz ale w Warszawie najczęsciej jest więcej niż jeden pas a ruch jest prawostronny :) Wiem, ze w Pultusku na drodze polnej, nikt Ci nie miga światełkiem bo w żyto nie wiedziesz :D

Gość la zmora
Obłoczku ... jakoś sobie radzimy :) i pamiętaj - to że rejestracja warszawska nie oznacza, ze za kierownicą nie siedzi gdańszczanin !

Gość Błekitny Obłoczek
wiem o tym, ale niestety macie opinie piratów drogowych....tak juz jest. Opinia nie bierze sie z nieba:) moze dla niektórych jest krzywdzaca, ale tak juz jest.

Gość la zmora
tak - bo Warszawa jest jedna małomiasteczkowców miliony - stąd ta opinia ...

proponuję w takim razie sprawdzić statystyki ... Gdzie jest najwięcej wypadków. W Warszawie czy innych miastach ?

Często pokonuje drogę z Kielc do Krakowa. Tam tylko odcinkami droga idzie dwoma pasami.(w tym samym kierunku :P) Kiedy już następuje zwężenie w jeden to jest dopiero horror. Dobrze ze wysepki są farba zamalowane a nie ma tam trawy...

zapomniałam dodac ze czesto widze rejestracie warszawskie.. chociaz krakowiacy tez nie sa swieci....

Gość la zmora
--mila--- skoro migają Ci na jednopasmówce, to musisz mieć chyba albo zepsute światło ale jechać zygzakiem albo Ci w oczach coś migało :)

Gość ej zmora
śmieszna jesteś. Najpierw piszesz by nie oceniac, nie generalizować, a za chwile o jakiejś grupie małomiasteczkowej non stop wypisujesz:O Zastanow sie, w koncu to tez jakas generalizacja i nawet wieksza, bo co to znaczy małomiasteczkowiec? Pochodzi z Poznania czy jakiejś wsi?

Gość la zmora
kochany - kultura człowieka polega na tym aby dostosować się do swojego rozmówcy ... PRzecież to nie ja zaczełam dzielić tylko ktos tam na gorze... mi to rybka czy ktos z KRakowa, Poznania, Warszawy czy innej norki. Bronię się tylko.

Gość ej zmora
dobre... dostosować, ale niekoniecznie stosować te same rozumowanie, nie uwazasz? Troche chyba się zakręciłas i widocznie ktos trafił w czuły punkt. Mnie irytuje własnie jak ktos podwaza czyjąś wypracowana opinię, tylko dlatego że duma sie odzywa.

Gość la zmora
wypracowana opinia !? Blagam Cię - nie badz smieszny ! Wkladanie wszystkich do jednego wora to albo uprzedzenia albo gówniane uogólnianie. Poczytaj sobie moje wczesniejsze wypowiedzi wyproacowana opinio.

Gość a z mojego doswiadczenia
wynika ze najbardziej chamscy sa Krakowiaczki

Gość la zmora
i nie duma - tylko zdrowy rozsądek ... kompleksy się odezwały...

Gość la zmora
Wszędzie są chmascy kierowcy i tyle... Nie tylko w Krakowie czy Warszawie.

Gość Błekitny Obłoczek
la zmoro...ale dlaczego tak trudno przyjąc Ci do wiadomości, że Warszawiacy maja opinię "piratów drogowych"?

Ej zmora, czy jak ktos ma o Tobie durną opinię to się nie bronisz ? Bo jak rozumiem Cię to irytuje :P

Gość Błekitny Obłoczek
uderz w stół a nozyce sie odezwą:p

W jaką opinię ma reszta Polski błekitny obłoczku ? Rozumiem, że szczytem kultury się szczycą, tak ?

Gość ej zmora
no zmora troche sie chyba oburzyłas... :D Słuchaj generalizacja nie jest zła, dzieki niej mozemy funkcjonować w społeczenstwie. Wypracowana opinia = doswiaczenie, obserwacja i oczywiscie subiektywne podejscie. Kazdy tutaj tylko wyraza co mysli o tym ze swojej perspektywy. Nie denerwuj sie juz, to tylko wymiana myśli.

Gość la zmora
Pewnie - wsadzmy murzynów do jednego wora, białych do drugiego, warszawiakow do trzeciego a innych do czwartego... Bardzo to mądre. Moze sprawdzmy statystyki - okaze się gdzie jezdzi wiecej pijaczkow, ludzi bez pasów, dzieci bez fotelików itd. i pewnie ze się oburzylam :/

Gość Błekitny Obłoczek
kazdy region ma coś:p O Pólnocy mówia, że to zimni i zamnkieci ludzie i cos w tym jest. ;) Nie ma co sie duma unosić.

Murzyni to złodzieje i brudasy Polacy pijaki warszawiaki - chamy a reszta złota :) SUPER ! Jak to ulatwia życie :))

Gość la zmora
wybacz obłoczku ale jest róznica pomiedzy epitetem CHAM a ZAMKNIETY CZŁOWIEK ... I nie mow, ze nie widzisz ogólnej nienawiści do warszawiaków panującej w Polsce.

Co do Warszawiaków na szosach i autostradach to nie bede sie wypowiadać,bo zbyt rzadko jeżdże poza miastem, natomiast chętnie wypowiem się na temat kierowców ze wsi i małych miasteczek którzy są zmorą warszawskich ulic. Przyzwyczajeni do wiejskich dróg,bez wydzielonych pasów itp, do beztroskiej jazdy bez włączania kierunkowskazów-w Wawie prezentują świetny,że tak go nazwe-buracki styl jazdy.Kierunków używają rzadko,zajezdzają droge wyprzedzając np na środku wielkiego skrzyżowania,rozpędzają sie do takich prędkości że krzyż na droge,wpychają sie (oczywiście bez kierunkowskazu,bo po co),itp itd.A no i ze świateł muszą ruszyć oczywiście z piskiem opon, i pokonać zakręt na ręcznym,no bo jakże :) Oczywiście nie chce tak generalizować, bo jest garsc kierowców z Warszawy którzy jezdza podobnie.Tak czy inaczej trzeba tępić buracki styl jazdy,bez względu na to skąd jest kierowca..