Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca1

Warszawiaki zmora na Polskich drogach??

Polecane posty

Gość Błekitny Obłoczek
hej piszemy tutaj o kierowcach no nie? a jesli chodzi o chamstwo to jest wszedzie. Ale cos w tym jest, że warszawiacy troche zdzierają nosa. Takie odniosłam wrażenie. A opinie o kims wydaje dpiero jak sama sie przekonam.

Gość Błekitny Obłoczek
oj tez uważam, że kierowcy z malutkich misteczek stwarzaja niebezpieczeństwo na drogach:O

Gość la zmora
a ja się spotkalam z zadzieraniem nosa przez zakopiańczyków i co ? ale ta opinia o kierowcach wzięła się wlasnie z tych uprzedzen !

Gość ej zmora
zmora, ile Ty masz lat kobieto???? Przecież to logiczne, że czasami generalizowanie ułatwia nam zycie i pomaga w nim. Gdybyś do wszystkiego podchodzila indywidualnie, to byś już dawno pewnie nie zyła. Rozumiem jednak że podawanie skrajnych przypadków jest najlepszym dowodem na to ze generalizacja nie be i zła. Jak małe dzieci... Nie ma co rozmawiac dalej, pozdrawiam.

Gość la zmora
wiesz czego się nauczylam w szkole ? /i nie byla to podstawówka/ Że uprzedzenia mają ludzie o niższym wykształceniu.

Gość la zmora
i jakoś żyję i nie generalizuję :P

Gość pytajaca1
ale sie temat rozwinoł:)

Gość Błekitny Obłoczek
to nie sa uprzedzenia la zmoro:O Tak po prostu jeżdzi...powiedzmy...80% warszawskich kierowców.

Gość sfrustrowany prowincjusz
Mieszkam w Warszawie, mam małego fiuta i samochód, to jak mam sie zachowywac

Gość pytajaca1
tablice warszawskie czasto maja smochody firmowe albo takie wynajete z wypozyczalni (czesto z pod lotniska).

Gość ej zmora
Kochana a psychologie społeczną miałas Ty kiedyś na zajęciach? Uczył Cie ktos, ze upraszczanie pewnych spraw pozwala nam sprawnie i szybko funkcjonowac? I tylko o to tutaj chodzi, widze jednak, ze nadal Ty bardziej myslisz tym co Ci siedzi w srodku, niz głową. I akurat co do uprzedzen i wykształcenia to nie trafiłas. Zwłaszcza do tej pierwszej kwestii:D no ale nic, to tylko forum. Pozdrawiam.

Gość la zmora
a mialam ... a Ty kontakty interpersonalne mialas ?! To nie ja wymyslilam niestety ! Na ale moze byles/aś chora jak byl o tym wyklad :)

Gość la zmora
a poza tym chyba nie chciales/aś juz dyskutować ? Czy mi się tylko wydaje ?

Gość ej zmora
Nie sądze, ale nie odwracaj kota ogonem, nic to nie przyniesie.

Obłoczku - prowadziłas już badania na ten temat ? Normalnie wracając z pracy wezmę i policzę :D

Gość ej zmora
troche to jałowe, wiec uciekam. Nie musisz być az tak przesadnie miła:P

Gość la zmora
ej zmora - wspolczuję ludziom, ktorzy pojawiają się na twojej drodze.

Gość la zmora
goodbye my love googbye ...:) nie zapomnij migaczy wlaczyc :D

Gość Błekitny Obłoczek
cos w tym jest, że tak sie bronicie przed ta opinia:D Mi tam to lotto jak jezdzicie, to sa moje spostrzezenia i tyle. Róbta co chceta:p Nie da sie ukryc, że Warszawiacy jezdza bardzo agresywniw, ale jesli uwazacie inaczej prosze bardzo macie prawo do swojej opinii.

Gość JestemPiratem
Przyznaję się - jestem piratem. Z Wwy oczywiście. Gdy pod czerwonym zapala się żółte światło - ruszam, a nie wrzucam dopiero jedynkę. Gdy zielone zmienia się na żółte - hamuję, a nie dodaję gazu. Gdy ustawię się na tym pasie co nie trzeba - przejeżdżam prosto przez rondo i zawracam, a nie staję w poprzek trzech pasów i nie usiłuję skręcić mimo wszystko. Jeżdżę czasem wolno - prawym pasem, a nie lewym, bo za cztery kilometry skręcam w lewo. Włączam światła - przez cały rok, a nie tylko jak trzeba albo ciemno, żeby oszczędzać akumulator. Czasem jeżdżę szybko - żebym nie musiał zatrzymać samochodów na dwóch pasach, bo ja zmieniam pas. Używam kierunkowskazów - zwiększam sam sobie szanse na to, że nie trafi mnie żaden Kolorowy Obłoczek, a poza tym używam bo mi działają - nie gasną mi wszystkie światła z tyłu kiedy włączam kierunkowskaz. A poza tym jeszcze jedna sprawa. Skąd pewność, że w samochodzie z rejestracją warszawską jedzie ktoś z Warszawy. Z tego co mi wiadomo takie rejestracje mają np. samochody firm mieszczącyuch się w Wwie, a jeżdżą nimi ludzie z całej polski (handlowcy, itd). Sa jeszcze samochody z leasingu i na kredyt, będące własnością banków, które zazwyczaj też siedziby mają w Wwie. Wniosek z tej merytorycznej dyskusji nasuwa się jeden: jak ktoś jeździ jak du*a, buja w błękitnych obłoczkach, nie potrafi zmienić pasa, zachować się na rondzie, dostosować prędkości do warunków na drodze, boi się policjanta kierującego ruchem, jego samochód powinien być dawno na szrocie, nie potrafi jednocześnie wcisnąć sprzęgła - zmienić biegu - włączyć kierunkowskazu, a na dodatek uważa się za drogowego omnibusa, to nie powinien szukać winnych w Warszawie, tylko wziąć się za doskonalenie umiejętnosci. PRZEJEDZIESZ PRZEZ WARSZAWĘ - PRZEJEDZIESZ WSZĘDZIE

Gość a to prawda
jezdze dosc czesto trasa nr 7 i niestety wpieprzaja na trzeciego nie zwracajac uwagi na innych z naprzeciwka to potrawfia warszawiacy bo im sie kucze spieszy wielce do domu podobnie jest z trojmiastem a na tej trasie bardzo czesto sa wypadki bo sie zapier**** nie wiem ile

Gość JestemPiratem
Rozumiem, ze przy każdym wyprzedzaniu Cię na trzeciego machają Ci przed nosem meldunkiem w Warszawie?

Gość la zmora
on to widzi w oczach bo przecież Ci z innych miast mają podzielną uwagę :D

Gość no i widzicie wychodzi
Wasz warszawski cynizm:O Stad te opinie o Was.

Gość JestemPiratem
Tak, nasz warszawski cynizm wyszedł i pewnie teraz gdzieś wyprzedza na trzeciego niewarszawską mądrość Błękitnego Obłoczka, nieobecną zresztą tu od początku dyskusji ;)

Gość Błekitny Obłoczek
Nie obrazaj mnie dobrze?

Gość Błekitny Obłoczek
Przykro mi , ale nieststy potwierdzam opinie, że uważacie sie za lepszych a do tego nie potrficie sie przyznac do tego.

Gość zgoda z tematem
Pewnośc siebie odbiega od umiejętności.Tylko tak naprawdę to ilu z nich jest Warszawiakami;)?Większosc to podwarszawskie wsie i ludzie napływowi.Mieszkaja kilka lat i palma warszawska zaczyna rosnąc.

Gość la zmora
HALO Obloczku - bądz obiektywna - przecież to Wy zaczeliście od tego, ze jesteście lepsi a teraz się ciskacie, ze ktos ma inne zdanie ?!