Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Najchetniej z Krakowa

Psycholodzy,psychiatrzy-kilka pytań

Polecane posty

proszę, powiedzcie czy za wizyty u psychologa/psychiatry sie płaci? jeśli tak, to ile? Czy ktoś zna kogoś godnego polecenia w Krakowie?

a skierowanie od lekarza rodzinnego, tak? Kompletnie się w tym nie orientuje, rzadko chodzę do jakichkolwiek lekarzy, ale chyba czeka mnie wizyta u psychologa w związku z pewnym problemem...:(

Gość upupupupu
a jak jestes w kryzysie to terz idziesz za darmo np do OIKu

Gość da najchetniej....
Do psychiatry nie ma potrzeby mieć skierowanie, jak i do psychologa. Nalezy sie tylko wczesniej zarejestrowac

nie ma sie co wstydzic...wiesz ilu ludzi korzysta z uslug psychologow i psychiatrow....tylko wybierz dobrego lekarza zebys potem nie mowila ze lepiej byloby chodzic prywatnie...jak dobry lekarz to i na kase chorych dobrze leczy:)...o skierowanie popros od lekarza pierwszego kontaktu...:)...bedzie dobrze...trzymam kciuki:)

OK, a jeśli chcę na kase chorych, nie prywatnie, to też nie musze mieć skierowania? Wybaczcie głupie pytanie niedoświadczonej w tej materii;-)

..no widze ze tu nastepuja sprzecznosci wiec najlepiej zadzwon przed pojsciem do tego lekarza /przychodni/szpitala i zapytaj czy musisz miec skierowanie...pytaj....to nie glupie...

Brunetko, narazie się nie wstydzę, tylko mam już dosć krępujacej sytuacji, która mnie męczy i boje sie, że nie dam sobie z tym sama rady:(mam dopiero 24 lata, jestem 6 miesięcy po ślubie i nie pozwole na to, żeby jakiś kretyński problem próbował rządzić moim szczęśliwym życiem

Gość do najchetniej....
Jeśli idziesz z kasy chorych, również nie musisz mieć skierowania.

Dzięki za pomoc:)jednak z kafe nie jest jeszcze tak źle:)

dzięki:) Może znajdzie sie jeszcze ktoś, kto zna jakiegoś fajnego lekarza w Krakowie:)

Gość Mała rada
Niewiem z jakim problem chcesz iść do specjalisty, ale jeśli chcesz leczyć się państwowo to najpierw odwiedz przynajmniej 3 psychologów, a jeśli żaden z nich ci nie pomoże dopiero wtedy zdecyduj się na psychiatre Jako człowiek ktory od kilku ładnych lat zmaga się z zaburzeniami nerwicowo-depresyjnymi wiem jak wygląda klasyczna 1-wsza wizyta u psychiatry: jedyne co potrafią to przepisywać beznamiętnie leki, a człowiek niejest tylko biochemiczną papką atomów ale czymś jeszcze, i potrzebuje czegoś więcej niż tylko chemi...

No dobrze, to do wypowiedzi powyzej, ale zdarzają się chyba też psychiatrzy która prowadzą też terapie czy cos takiego i maja kurs do tego, wydaje mi sie ze to są w stanie pomoc. Pytam bo sama sie tym interesuje od jakiegos czasu, wizyta:o a widze, ze tu wieksze doświadczenie:)

ja nie chce brać ŻADNYCH leków...nie mam żadnej gigantycznej depresji ani nic w tym stylu, potrzebuje poprostu jakiejś mądrej rady... a jakie są ceny wizyt u prywatnych psychologów? Bo tak najpierw radzicie-psycholog a ewentualnie potem psychiatra? Jeszcze wciaż mam nadzieję, że sama sobie z tym poradzę...staram sie...

Gość a ja już byłam
ja zadzwoniłam do informacji NFZ i tam mi wszystko wytłumaczyli co i jak. Polecam. Numer do informacji NFZ do ustalenia w biurze numerów TPSA.

już mniej- wiecej wiem, ale wciaż szukam jakiegoś lekarza w Krakowie...

Na forum gazeta.pl wejdz na forum zdrowie, pozniej depresja, a pozniej tam juz jest watek o lekarzach i zdaje sie ze jest cos o Krakowie:) Powodzenia:)

DZIęKI, juz tam poszperałam:) i znalazłam:)pozdrawiam wszystkich pomagających:)