Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnusia1

Kabina prysznicowa-czyszczenie

Polecane posty

Gość nnusia1

No wlasnie, czym to dziadostwo doczyscic? :((( Probowalam Cilitem, Cifem, octem...i wciaz wyglada paskudnie! Moze zna ktos jakis sprawdzony specyfik? Błagam...

ja coprawda nie mama prysznica, ale wszelkie plamy z kamienia i mydla swietnie schodza po nalozeniu TYTANA, z firmy Unia! Naprawde swietny!

bardzo dobry jest domestos bo jest gesty lub geste plyny ktorych uzywa sie do toalety jezeli jest w niej kamien,(gesty bo pozostaje na sciankach i niesplywa szybko) mozna tez pomoczyc i sprobowac na zakamieniale miejsca kwaskiem cytrynowym posypac, lub calgonem mokre miejsce posypac jest skuteczny (do pralki - proszek), pwodzenia

Gość kaczka w buraczkach
ja używam Cilitu, moja siostra chwali sobie Cilit BANG. Musisz mieć straszny kamień albo dlugo nie czyszczoną kabinę, skoro Cilit nie pomaga. Ja szoruje kabinę ostrą gąbką i cilitem i zawsze schodzi.

Gość może i ma kamień
ale to przeciez nie jej wina -zależy to od wody... ja używam takiego specyfiku niemieckiego -urinal-stein czy jakoś tak -w zielonej butelce , rewelacja !!!!! ale kupuje mi to znajoma w niemczech . My mamy tez okropna wode -koszmar:O

Gość może i ma kamień
dodam jeszcze,że nasz cilit bang a ten niemiecki to niebo a ziemia tez kupuje mi go znajoma i wiem ,że niemiecki jest skuteczny....

Gość nnusia1
Dzięki za odpowiedzi, muszę wypróbowac ten niemiecki specyfik! Moze na allegro bedzie... A kabinę szoruję gruntownie raz w tygodniu, brodzik, wiadomo, codziennie :) Juz nigdy nie kupilabym kabiny z tworzywa sztucznego i bez powloki antywapiennej, bo wode rzeczywiscie mam straszną :((

jak możecie to podpowiedzcie jakiej firmy kabina jest dobra-muszę kupić a nie chcę sie męczyc za bardzo przy szorowaniu....

Gość wydaje mi se ze rodzaj
kabiny to nie wszystko ....woda w mojej miejscowości tez jest strasznie zakamieniała:O -faktycznie kupiłam tez urinal niemiecki-mam dostep bo mieszkam przy granicy....bez tego nie dałabym rady :O wyobrażcie sobie szorowanie dokładne raz na tydzień -bo inaczej to syf totalny...

Gość wydaje mi se ze rodzaj
a czajnik do gotowania wody to juz wogóle kopalnia :O :O

Gość ebe4
dokładnie mam ten sam problem: czy domestos, czy cylit bang czy cokolwiek plus szorowanie nawet szczotką nie zmywa idealnie zacieków po żelu czy mydle. To jest naprawde okropne

wczesniej używałam cilit bang, ale przeczytałam na forum ze ktoś zachwalał wcSansed. Jest tani wiec zaryzykowałam mimo że jestto niby płyn do toalet, ale zacieki z prysznica i ta paskudna warstwa kamienia schodza od razu, nie trzeba nawet szorowac.rewelka, od razu zakupiłam większy zapas

ja swoją kabinę traktuję płynem do mycia łazienek W5 z Lidla :) psikam drzwi, zostawiam na jakiś czas, polewam gorącą wodą i wycieram do sucha. z tej serii jest też dobry odkamieniacz.

Gość Eloizawww
nie wiem czy w twoim mieście jest sklep kosmetyczny Schlecker ale jeśli tak to polecam ich produkt (oni mają tak jak Rossman m.in swoje produkty). Srodek nazywa sie AS - środek do czyszczenia łazienek jest w sprayu kosztuje niewiele bo ok 5,00 zł i jest rewelacyjny. Mnie poleciła go koleżanka a ja polecam dalej bo jest naprawdę super. Do tej pory zawsze kupowałam te z najwyższej półki z różnym skutkiem.

Gość freelicence
Usuwanie osadów nawet tych, które nawarstwiły się przez dłuższy okres czasu nie stanowi żadnego problemu. Na rynku istnieje wiele środków chemicznych przeznaczonych do usuwania tego typu zabrudzeń dzięki, którym możemy za ich pomocą w bardzo krótkim czasie pozbyć się problemu. Substancje te to głównie mieszaniny na bazie kwasu szczawiowego, fosforowego, solnego oraz cytrynowego o różnym stopniu stężenia. Lista środków czyszczących : http://jak-wyczyscic.pl/2013/02/jak-wyczyscic-kabine-prysznicowa/

Gość gość
A może warto rozważyc kupienie nowej kabiny - te nowe, droższe maja na sobie warstwę ochronną: http://tujestklinkier.pl/strefa-lazienki-kabiny-c-21_31.html różnych producentów różnie się nazywa - ja mam właśnie New trendy i czyszczenie jest łatwe i przyjemne. Czas i komfort w użytkowaniu - też się liczy.

Gość gość
Ja używam środków czystości do karoserii aut i kabina zawsze jest na połysk.

Gość toksss
Mi się dobrze korzysta z brodzika Schedpol który mamy już od jakiegoś czasu. Po pierwszy jest bezpieczny, nie ma obaw, że się noga pośliźnie. Jak moi rodzice byli u nas niedawno w odwiedziny to szczególnie mówili, że widzą różnicę. Oni już młodzi nie są, trudno im się poruszać, a z tego brodzika to jak sami mówią korzystało im się rewelacyjnie. Na stronie schedpol.pl jest w szczegółach rozpisana technologia stabilsound, którą tutaj używają przy produkcji wyposażenia.