Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość rirnavy
Hej mam 13 lat i bialy śluz mislam chyba co kilka dni przez 5 miesięcy mam owlosienie lonowe pod pachami a od 2 dni mam brazowo-czerwone plamy na majtkach bolal mnie brzuch ale po tabletce przeszlo rowniez jestem senna .jak myslicie ? Czy to juz teraz ? Boje sie bo jutro juz do szkoly i boje sie ze będzie wtopa :/

Gość Laura09
Mam 12 , 3 lat. Mam częste bule brzucha i jajników. Od 2-1,5 lat temu pojawiło się owłosienie łonowe. Miałam śluz biał, żółto biały gęsty, a dziś zobaczyłam że śluz jest brązowo czerwony. Często boli mnie głowa i jestem jak to mówią nieznośna. Proszę powiedzcie mi, bardzo się boję. A piersi nie urosły mi za dużo lecz nabierają kształtu. Owłosienie pod pachami mam malutkie.

Gość Laura09
Proszę o odpowiedź, to pilne za niedługo jadę na wycieczkę ze szkoły. PS mam zmienny apetyt, od jakiegoś czasu mogłabym żyć słodyczami nigdy tak nie miałam, POMOCY!!!!!!!!!!!!!

jakie miałyście objawy pierwszego okresu mnie od kilku dnie boli głowa i mam coraz więcej śluzu czytałam też w necie że ok. 2 tygodnie po owolucji czy czymś takim ma się okres a ja miałam większość objawów czytałam to niecałe 2 tygodnie temu czy mogę niedługo dostać okres odpisujcie plis jestem w kropce

Gość lasencja12345
dziewczyny ratunku mam śluz 2 i pół roku mam włoski pod pachami i w intymnym miejscu mam 12 lat i hodze do 6 klasy kiedy będe miała tom miesiączkę

Gość magda01721
Mam pytanie czy pierwsza miesiączka możne trwać tylko 3 dni i czy możne być jej bardzo mało.? Bo ostatnio bolał mnie brzuch. (śluz miałam chyba z 1 rok) 1 dnień później zobaczyłam na bieliźnie średnio brązowego (może to była krew nie wiem ale to było wyschnięte i miałam zielone majtki wiec nie miałam pewności). Na drugi dzień miałam trochę krwi i śluzu. Powiedziałam mamie ze chyba mam okres. A na trzeci dzień rano miałam TYLKO trochę śluzu i czegoś lekko brązowego na mojej podpasce. Ok. miesiąca później miałam to samo. A teraz mija 3 miesiąc i tego nie mam. <

Gość gość
MMAMMA kropka BLOGSPOTkropka COM .........zapraszam zaczynam prowadzić nowego bloga o przygotowaniach do wymarzonej CIĄŻY:)

Gość gość24
magda01721- gratuluję, to była Twoja pierwsza miesiączka! Może ona byś taka skąpa. Następne mogą się pojawić nawet za pół roku, albo wcześniej. Bądź przygotowana.

Gość Santee
Cześć. Nazywam się Natalia, mam 12 lat. Nie mam okresu, ale myślę że to wam pomoże. Zacznijmy od śluzu. Powinien być biały. Jeśli jest brązowy lub zielonkawy koniecznie powiedz o tym mamie. Tak powiem wam, że są to objawy przed miesiączką. Najlepiej nosić wkładkę higieniczną always lub discreet. Będziecie czuły się komfortowo oraz nie będziecie miały zabrudzonych majtek. Okey. Jeśli masz bóle brzucha, mięśni i okolic intymnych oznacza to że niedługo dostaniesz okresu. Dziewczyny. Nie chcę was straszyć, ale miejcie przy sobie podpaski. Jeśli zauważylyscie poplamione majtki załóżcie podpaske. Jeśli zdarzy się to w szkole poproś koleżankę, nauczycielkę lub szkolna pielęgniarkie. Napewno ktoś będzie miał. Nie bójcie się okresu! Życzę Wam tego byście go dostały, wtedy będziecie małymi kobietami =) wszystko znajdziesz na stronie www.mydziewczyny.pl lub www.myob.pl =)

Mam 11 i pół roku ważę 38 kg. Od 1,5 roku mam żółto-biały śluz na majtkach,mam włosy pod pachami ,włosy łonowe oraz na nogach (dużo) mam spore piersi które są wrażliwe na dotyk i wypukłe... Moje biodra są bardzo zaokrąglone,jem dziwne rzeczy (np. Parówka z cukrem albo chipsy z botą śmietaną) oraz mam huśtawki nastroju. Boli mnie podbrzusze oraz głowa. Czy niedługo będę miała miesiączkę. PS. Nie chcę tego!!!

Gość Emilka 1234587
mam 12 lat( w kwietnu 13 ) waze 41 kg 162 cm wzrostu piersi mam dość duże biodra ostatnio mi sie poszerzyły ma owłosienie pod pachami i tu i tam ok 2 lat Strasznie od 5 dni boli mnie ( bodbrzusze ) i głowa i plecy moja koleżanka muwiła mi że przed okresem ok 5 dni bolały ja plecy i bardzo podrzusze jestem ostatno bardzo sena i zmęczona mam tą huśtawkę nastrojow często się poce mam ten śluz od ok 15 mies nosze wkładki kiedy będe mieć ok okres prosze pomocy Nie miałam jeszcze tego plamienia.

Ja w styczniu będe mieć 12 lat. Sluz od około 7 lub 13 miesięcy , włosy tu i tam pod pa... mało widoczne, a gdzie indziej ... Często boli mnie głowa, brzuch(podbrzusze), jestem zmęczona nic mi się nie chce, i jestem nerwowa. Tylko też jestem niska bo mam około 138 cm (12 lat i 138cm :( ) i ważę 32,4 ale ostatnio jakieś 3 lub 7 tygodni temu ważyłam 29 , 29,7. W mojej klasie śmieją sie ze mnie że jestem skrzat i że jestem wogóle taka niska a jestem najstarsza z klasy, zawsze ktoś znajdzie coś żeby sobie ze mnie pożartować. :( :( :( :( :( :( Kiedy mogę dostać pierwszego okresu??? plis odpowiedzcie!!!

Gość gość
Hej mam 12 lat, waże 48 kg i mam 152 cm wzrostu. Upławy występują u mnie jakieś 1,5 roku, mam spore piersi i ładne biodra. Moje wszystkie koleżanki już mają okres, czy ze mną jest coś nie tak?

Gość Jessx3
Hej! :) Mam pytanie... W niedzielę miałam dużo brązowego śluzu przeczytałam że to plamienie, na papierze było trochę krwi. Wczoraj miałam już mniej brązowego plamienia (mimo wszystko wolałam na wszelki wypadek założyć podpaskę bo nie wiedziałam gdzie są wkładki) i jeszcze mniej krwi na papierze. Dzisiaj miałam egzaminy próbne i w przerwie poszłam do łazienki bo nie wytrzymałam na podpasce miałam baardzo dużo brązowego śluzu i trochę więcej niż dotychczas krwi na niej (na papierze również się pojawiła- dużo jej) mam 14 lat i wszystkie objawy. Czy to był już okres czy tylko plamienie? :(

Gość gość
Ejj pomóżcie mii... Mam 12 lat mam śluz ... żółty i biały. Mam owłosienie łonowe... Moja przyjaciółka niedawno dostała pierwszą miesiączkę, a ja jeszcze nie... obawiam się że jej nie dostane ale inne koleżanki jeszcze nie mają. Nie wiem co mam teraz robić pomóżcie

Gość Ametka987
Pomużcie!!! Mam włosy łonowe (od 4 klasy) ,włosy pod pachami, śluz na majtkach bialy i żółty ale kiedy bedzie ta pierwsza miesiączka? Ktoś coś? Pomóżcie mi prosze!!! Prosze o szybką odpowiedź

Gość angela11221
Mam 15 lat.Od kilku miesięcy bolały mnie jajników .i dzisiaj przyszłam ze szkoły i miałam całe brązowe majtki i potem brązowy śluz na papierze czy to pierwsza miesiączka?

Gość Kornelia 1234587
Hej :) do : angela1121 Mnie też bolało bardzo podbrzusze prze jakiś i tydzień , byłam senna, zmęczona ,bolała mnie głowa.... Obecnie mam 12 lat w kwietniu będę miała 13 .Biały śluz mam już około 13 miesięcy i wiele innych objawów :piersi mi rosną 1 rok bardzo ostatnio szybko rosnę nawet nie cały miesiąc urosłam 1 cm obecnie 162 cm , ważę 44 kg moja mama dostała go jak miała prawie 15 lat Właśnie wczoraj i dziś dostałam plamienia (brązowego śluzu) Zapytałam się dzisiaj mamy -Mamo czy powiedziałaś swojej mamie (babci ) ze dostałaś pierwszą miesiączkę. A Ona powiedziała: - A co? dostałaś miesiączkę ?! A ja powiedziałam: - Nie wiem...... chyba tak bo miałam dzisiaj i wczoraj brązowe majtki? i powiedziałam że to chyba śluz brązowy A mama na to: No ............ niedługo go dostaniesz ten prawdziwy okres. W klasie jestem druga co miała plamienie. Bardzo się boje że prawdziwy będzie w szkole . Na wf ćwiczymy z chłopakami :( na szczęście mamy fajnego pana od wf . więc nie będzie problemu z zwolnieniem na tej lekcji. :) Boje się że chłopacy się dowiedzą oni to są jeszcze nie dojrzali ostatnio się śmiali bo mieliśmy temat o okresie muzycznym :( . U nas w szkole nie wolno używać telefonów i innych i do toalety wchodzą wszystkie dziewczyny z mojej klasy i co mam powiedzieć wszystkim dziewczynom , że mam okres czy tylko najlepszej przyjaciółce i tej co miała okres ? Jednak mam do was ogromną prośbę jakich podpasek używacie na dzień i na noc .

Gość SzalonaAga21
Mam 12 lat. Owłosienie łonowe około 1,5 roku. Włosy rosną pod pachami ;/ Śluz kiedyś pojawiał się obficie, a teraz w ogóle. Mega przetłuszczają mi się włosy, muszę myć codziennie. Od jakiegoś czasu mam duży apetyt. Piersi rosną około 1,5 roku. W obecnym staniku mam rozmiar A 30/35. Pomoże ktoś : kiedy moge dostac pierwszy okres? Czy mozna go jakos przypieszyc? Nie piszcie "Nie chcij, to nie mile i wgl". Moze to i straszne ale chce go miec. POMOCY!!! ;(((((((((((((((

Gość maka14
Hej dziewczyny :-) wiem, że ostatnie wpisy były w 2008, a jt rok 2015, ale chciałam się poradzić :-/ Mam 14 lat i chodzę do 2 gimnazjum. ( urodziłam się w grudniu) Mam 162 wzrostu i ważę jakieś 42 kg.. :( wiem, że to mało, ale to chyba mam po mamie bo ona w dzieciństwie też miała taką sylwetkę i jestem ogólnie nawet z wyglądu do niej podobna. Dodam od razu, że wyglądam jakbym ważyła więcej niż w rzeczywistości :-). Mama miała pierwszy okres w wieku 14 lat. Mi od nwm..1,5 roku leci śluz, czasem na nim są czarne / brązowe plamki. Ostatnio dość sporo urosły mi piersi z małego A na małe B. Mam na twarzy pełno pryszczy :'( jest ich coraz więcej. Mam okrpone chumorki, ale to chyba dlatego, że jt załamana, że nie mam jeszcze okresu :-( jt agresywna, przybita, smutna, ciągle płacze... Itd..wszystkie dziewczyny nawet sporo młodsze ode mnie mają okres!! Czuję się przy nich jak ostatnie dziecko!! Proszę o poradę dziewczyny :-*

Gość maka14
A i zapomniałam dodać, że mam włosy łonowe tam gdzie powinno być.. Caaałkiem sporo.

Gość pół
Mam brązowy śluz był tylko jeden dzień i już go nie ma co to jest? Pierwsza miesiączka?

Gość maka14
pół ja też tak miałam z tym, że 2 dni dziś już nie ma ani białego śluzu, ani nic. To chyba nie jest pierwsza miesiączka :-( ile masz lat? A i jeszcze pyt dlaczego tak jest?? Dlaczego jeszcze wczoraj i przed wczoraj miałam brązowe plamki i to strasznie dużo, a teraz nie mam nawet śluzu?! Ja chyba nigdy nie bd miała tej miesiączki :'( pomocy!! Co mam robić?!?

Gość emadzik
ja nie miałam żadnych, a poza tym powinnaś się cieszyć że nie masz okresu bo i tak każda dziewczyna go dostanie

Gość lolunia112
kej mam przeżroczysty sliz a czami biały poli mnie kręgoslup ,piersi mnie bolą jak je lekko dotkne czasami boli mnie głowa ipodbrzusze mnie bardzo boli i mam wrazenie ze sie osikalam CZY TO SĄ OBIAWY MIESIĄCZKI .Prosze odiszcieeeeeee blagamm!

Gość ladatami1981lavgj
ja nie mialam zadnych... stalo sie i juz "życie nas nie pieśc*****eśćmy sie sami..." Jasne http://vcup.in/jHcX

Gość gość
Hej. Mam 13 lat, włoski pod pachami i w okolicach łonowych. Niedawno waga mi trochę wzrosła. Nie wiem kiedy dostanę pierwszej miesiączki... Nie mam jeszcze śluzu, piersi mam mniej więcej takie jak moje koleżanki, one mają już okres. Czy przed pierwszą miesiączką muszę mieć ten śluz? I ostatnio (Od niecałego roku) wszystko mnie denerwuje. Pomocy!

Gość 100700600
Dziewczyną, które piszą że nabierają już kształtów , mają biały lub przeźroczysty śluz, radzę się nie martwić za bardzo, przed pierwszą miesiączką prawie u wszystkich występuje plamienie, czasami jest to kilka dni przed pierwszą miesiączką duże ilości brązowego śluzu a czasami, co kilka miesięcy zauważamy brązowe plamki na majtkach, jest to normalne i to brązowy śluz powiadamia nas właśnie o zbliżającej sie pierwszej miesiączce. Mam nadzieję, że wyjaśniłam niektórym osobą, co tak naprawdę jest zapowiedzią pierwszej miesiączki. Dziewczyny bowiem często myślą, że są to zmiany w wyglądzie i biały śluz. Tak to też jest prawda, lecz nie tym powinnyście się sugerować jeżeli chodzi o pierwszą miesiączkę, a biały śluz możemy mieć nawet 3 lata przed pierwszą miesiączką :) Pozdrawiam :)

Gość papysia12
hej mam 12 lat mam włosy pod pachami małe i łonowe sporo ,czasami bolamnie piersi jak lekko dotknę mam przeźroczysty sluz a czasami biały i czasami mysle ze sie osikałam i mam rózne nastroje czy to są obiawy pierwszej miesiączki odpisujcie prosze bo nie mam mamy i niemoge z nikim o ty m porozmawiać plis odpiszcie z góry dziękuje