Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mańka123

dlaczego żel odchodzi od tipsa?? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość mańka123

dziewczyny pomóżcie. od prawie roku zajmuje się robieniem tipów, głównie żelowych. wszystko byłoby ok, gdyby nie to, ze od jakiegoś czasu żel zaczął odchodzić od tipsa, rozwarstwiać się. kiedyś zdarzało się że żel z boku jakby odchodził, ale znalazłam przyczynę (koleżanki nieraz się kręciły i widocznie musiały gdzieś dotknąć). potem wszystko było ok. ale teraz od jakiegoś czasu wszystko się rozwarstwia, nawet jak sobie robię to po dwóch dniach widzę że żel odchodzi. przez cały czas robie tak samo, matowie tipsa, odtłuszczam, potem primer, do lampy i żel. więc co jest nie tak. żele cały czas stosuje te same. może to od tispów zależy, od ich jakości, albo od ozbób które wtapiam. niewiem. BLAGAM WAS, POMÓŻCIE.

Gość moze moze
moze zel ,ktorego uzywasz wymaga wczesniejszego uzycia bondrea (zelu gruntujacego) ,ktory zwiekszy jego przyczepnosc

Gość ktoria33
czy przypadkiem biały zel kładziesz na tipsa i dlatego sie rozwarstwia? białe zele mają to do siebie musisz połozyc pod niego cieniutko zelu podkładowego jezeli to nie biały zel to raczej zmien firme

no właśnie chodzi mi o żel przezroczysty, jednofazowy. i kładę go od razu na tipsie. może faktycznie żel jest jakiś trafiony. aha, a może być tak że lampa jest za słaba? bo ostatnio wydaje mi się, że jak wyjmuję rękę z lampy, to żel nie jest jakby dobrze ścięty, tzn. po usunieciu tej lepkiej warstwy, wydaje mi się że żel jest jeszcze miękki. ale żarówki są w porzadku, świecą wszystkie. naprawde już nie wiem co z tym zrobić. zaznaczę że żel, odtłuszczacz i primer stosuje cały czas te same, tej samej firmy, na której się uczyłam. przeterminowane też nie są. może faktycznie trzeba zmienić ten żel...

Gość ktoria33
żarówki w lampce tez maja swoj czas działania i mimo ze swieca wcale nie jest powiedziane ze utwardzaja zel ale tak kwoli ścisłości jakiej firmy masz zel?

Gość PAZNOKCIE WARSZAWA
PAZNOKCIE WARSZAWA Witam,od kilku lat zajmuje sie przedłuzaniem paznokci metodą akrylowa i żelową.Wszystkie chętne Panie zainteresowane pięknymi paznokciami zapraszam na w/w przedłużanie paznokci lub utwardzenie naturalnej płytki żelem.proponuje paznokcie klasyczne-naturalne,klasyczny french,paznokcie z wtopionymi ozdobami-hologramy,brokaty,siatka,koronka,folia,kruszona muszla...French-kolorowy,brokatowy...paznokcie zdobie ozdobami"sypkimi"jak i posiadam bardzo duży wybór wzorów z lakierów.proponuje równiez uzupełnienie,manicure biologiczny i cązkowy.Usługi wykonuje w salonie na Warszawskim Żoliborzu.dla wszystkich klientek z Kafeterii niższe ceny! szczegóły odnośnie konkretnych cen po wysłaniu zapytania na sandrus10@buziaczek.pl< /a>< /a>< /a>< /a> proszę o dopisek Kafeteria.Pozdrawiam i Zapraszam.Asia

cześć jak na moje to wina, leży po stronie lampy, wymień żarówki i zobacz co bedzie, jak sytuacja sie powtórzy reklamuj kosmetyki, ja tak miałam z żelami La Famme, skończył mi się primer, użyłam innej firmy i cały żel zleciał, z paznokci, produkty niektórych firm nie mogą być łączone z innymi firmami.

Gość alcia_s
Witam mam pytanie i problem - proszę o pomoc - zawsze używałam tego samego żelu tych samych produktów ale zawsze wszystko było ok a od jakiegoś czasu zauważyłam, że żel nie odparza się jak zawsze, ale odchodzi od wierzchołka tipsa, od wolnej krawędzi podchodzi powietrze, nie tylko u koleżanek ale u mnie także..nie wiem dlaczego, dawno nie wymieniałam lamp więc podejrzewam, że to kwestia lamp, bo one też się zużywają i potem podobno nie utwardzają jak trzeba. co o tym myślicie?? pomocy!!!!