Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość impresja*

dziecko ma 8,5 m-ca od dawna siada ale nie moze utrzymac rownowagi

Polecane posty

impresjo- mam pytanie? kiedy twoje dziecko zaczelo samodzielnie siadac? bo wiesz wiele mam sadza dziecko ktore ma 3,4 miechy bi wydaje im sie ze ono to juz umie :) mowisz ze twoje dziecko nie lubi lezec na brzuszku mysle ze to nie do konca prawda poprostu mamy gdy widza ze dziecko sie meczy na brzuszku od razu je ratuje z tej opresji i faktycznie dziecko zaczyna rozumiec ze mama jak tylko sie skrzywi uratuje :( moj syn urodzil sie w zamartwicy i dostal 3pkt chodzil na rehabiliacje poniewaz mial wzmozone napiecie miesniowe wiec gdy kladlam go na brzuch wyginalo go w rogalik szkoda mi bylo malego wiec nie kladlam go na brzuszku:( maz , ja tesciowa sadzalismy go opartego o poduszki nie zwracalismy uwagi ze Alek sam nie usiadzie bo mu sie juz nie chce:( pewniego dnia dostalam bure od rehabilitanta i zaczelam go klasc na brzuszku jakie bylo moje zdziwienie gdy w ciagu 2 tyg zaczal pelzac, turlac sie jak tylko chcial potem ustawiac sie do raczkowania i do siadania!mysle zatem ze wyreczasz swoje dziecko sadzajac je :( dziecko musi przejsc po kolei etapy z pozycji lezacej musi samo usiasc:) a jesli ty nie kladziesz dzidzi na brzuszku utrudniasz mu to:)

dlatego twoje dziecko nie umie utrzymac rownowagi i sie przewraca ( moj tez sie tak robil)to jest tak jakby ktos kazal ci stac na jednej nodze bez mozliwosci pocwiczenia sobie tego oczywisty byl by fakt ze wytrzymalabys tylko chwilke lecz gdybys cwiczyla ta pozycje coraz lepiej utrzymywalabys rownowage:) napisz ile wazy twoja dzidzia ?? moze jest za drobna albo troszke pulchna?? to tez ma duze znaczenie:)