Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mimimi

religia w przedszkolu!!!!!!!!!!! ludzie co wy na to?

Polecane posty

Gość mała mimimi

A co jest nie tak ??? Jak ja chodziłem do przedszkola to religia była ...

Gość hehehehe......
durne to:) dzieciaki i tak nie zrozumieja te co cos zlapia bardziej sie wystrasza niz uwierza a w swieta i tak chodzi tylko o prezenty;):classic_cool:

Gość ojciec glemp
musimy brac przyklad z talibow 😠

Ja miałam religie w przedszkolu, uczyła nas zakonnica i było całkiem fajnie, zresztą o Bogu wszyscy przedszkolacy już kiedyś słyszeli, więc nikt się niczym nie \"wystraszył\" :-o

Gość hehehehe......
sprobuj wyjasnic trzylatkowi o co chodzi ze swietami wielkanocnymi.... i dlaczego Chrystusa zabijają:O

to rzeczywiscie straszne, zamiast religii powinni uczyć jak kraść, gwałcic i wręczać łapówki ;)

religia w przedszkolu to totalne nieporozumienie :O w ogole religia w szkole i placówkach swieckich to nieporozumienie !!!

Jeeeeeeeejuuuuuuu... No nie 😡 Co do k**wy nędzy jest? Może do żłobków wprowadzimy religię?! Betlejemskich:p Albo dla tych żłobów z wiejskiej... żeby konie padły z głodu między ochorną życia poczętego a religią w szkołach 😡 genialnie! Proponuję też książeczkę pt\" i Ty znajdz swojego swietego\" w kazdej paczce pieluch... brawo!

Religia w przedszkolu już obowiązuje od dawna!!!!!!! xaxaxa. --> ateiści o ile wiem stanowią mniejszość w tym kraju, a demokracja to rządy większości, więc nie wiem o co Ci chodzi.

Gość www0
Oswajajmy dzieci juz w zlobku co to znaczy instytucja koscielna.

co nie znaczy, ze nie mogę mieć swojego zdania, a moje zdanie jest takie, ze uważam religie w placówkach świeckich za IDIOTYZM !!! czegos nie rozumiesz ?

Gość iijka
czemu nie, tez mialam religie od malego! popieram, byle sensownie nauczac a nie robic z religii nie wiadomo co i wmawiać glupoty! jak dziecko będzie starsze to i tak wybierze swoją drogę!

Gość to niech ja wybiera na czysto
niech pozna od malego wszystkie religie i sie zdecyduje a nie wciskac mu kity by zylo w przekonaniu ze jest tak jak naucza jedna grupa osob :O

religia w przedszkolu to przegiecie. i na to ida pieniadze z podatkow, czy nie mozna ich spozytkowac lepiej, np. na lekcje jezykow obcych? brak mi slow, ten kraj ogarnela jakas religijna obsesja, indoktrynacja od trzeciego roku zycia, tu sie Orwell klania, moi drodzy, paranoja :O

Gość ok152425151
persymona - popieram !!! Ja też uważam , że to straszna głupota . Włściwie po co to wprowadzać ? Czemu to ma służyc , bo ja tak na prawde nie wiem .... Moge się tylko domyślać LPR I PIS MA MAłE NOTOWANIA

Gość iijka
z językami obcymi prawda! teraz to podstawa! najgorsze tylko,ze potzrbujemy znajomosc jezyka by wyjechac za granice ze względu na lepsze warunki, albo zdobyc lepszą prace oczywiscie nie w Polskiej firmie, i tym sposobem naprawde tracimy tozsamosc narodową! ale wiadomo za grosze nikt nie bedzie pracowal byle polskosc sie liczyla. ciezie to zycie

Gość brak slow
rzeczywiscie juz tylko talibiowie sa lepsi. I jakie 98 % katolikow/! Gdyby tak bylo, to problem aborcji by nie istnial, nie potrzrbne byly by ustawy. W laickich Czechach zyje sie bezpieczniej, nie strach wyjsc wieczorem, jak u nas,w swietym kraju. Totalne ohydne zaklamanie.

Gość łuuuuuu
a w laickich Niemczech też czasem jest strach wychodzić po zmroku, zwłaszcza po Berlinie-Kreuzbergu.

Gość no ale Niemcy sa bue laickie
wiec nie dziwota, ale w swietej Polsce powionno sie po zmroku spotykac tylko anioły

religia w przedszkolu to jeszcze większy iditotyzm niż religia w szkole.. ja nie wiem do czego to dojdzie w tym kraju... no chyba że już oficjalnie jesteśmy krajem katolickim, ale o ile mi się wydaje to w konstytucji nie ma takiego zapisu. Więc dlaczego wciskają nam tą religie wszędzie gdzie się da?? I ktoś mi powie że ateiści nie szanują Kościoła.. a katolicy to co?? Probują nas nawracać na siłę.. i wcale niekoniecznie dziecko w przyszłości wybierze swoją drogę, bo będzie już ograniczone do głębszej znajomości tylko jednej religi. Bo po co oczywiście wprowadzić naukę etyki i poznwanie religii świata.. to by przecież mogło zaburzyć światopogląd iednej młodzieży.. eh.. szkoda gadać..

Gość nigdzie na swiecie
tyle razy mnie nie okradziono, co na superkatolickich Filipinach , gdzie na kazdej ciezarowce przylepiona jest Matka Boska( tak samo na kazdej wystawie sklepowej.)

ale wy durne... jeżeli dziecko jest innej wiary lub rodzice nie wyrażają zgody na uczestnictwo dziecka w zajęciach z katechetką to taki maluch nie bierze w nich udziału. Najczęściej przebywa wtedy z panią nauczycielką gdzieś w innej sali. Pewnie dzieci nie macie a jad z was bije, że taka religia to idiotyzm.

W ogole pomysl glupi z religia w szkole... Kiedys religia byla w salce w kosciele :) I do przedszkola nie chodzilam, a na religie tak :) I ksiadz byl swietny :) Do dzis mam zeszyt z religii... A jakie piatki stawial :] Z usmiechem, w kapelusiku, z kokardka. I jak pieknie na gitarze gral :D A jaki przystojny :] Moja mama sie w nim "kochala" :P

to jest słuszna i jedyna droga :) Teraz pracujemy nad ustawą :\"Ołtarz w kazdym przedszkolu\" oraz nad propozycją posła Piłki zeby na leżakowaniu dzieci zamiast na łózkach leżały krzyzem przed oltarzem :-p

Gość jak to mzoe być
Pewnie,ze religia w przedszkollach i w szkołach to idiotyzm.Na samym poczatku była mowa o tym,z ereligie beda za darmo prowadzone i do tegio lekcja religii w szkole bedzie lekcja pierwsza lub ostania ...NIe rozumiem jak moga nauczac religii ludzie kłamiacy,bo nie dosc ,ze za lekcje religii ksiadz,zakonnica dostaje wynagrodzenie to jeszcze religia szczegolnie jest lekcja w srodku zajec szkolnych .I jeszce jedno mnie smieszy,ze zwykli nauczyciele robia sobie kursy katechetyczne aby dorobic sobie do pensji.Kiedys nauczycielka mojego dziecka powiedziała szczerze,ze uczy religii aby dorobic do pensji ,bo akurat potrzebuje na remont,wiec pytam co do za nauka o bogu jak uczy sie religii ze zwykłych pobudek materialnych.

Gość a katechetka uczy ich
przez warunkowanie. Powiedz że kochasz boga to dostaniesz cukierka.. był ostatnio nawet o tym artykuł w prasie

:classic_cool: istniał tez prokekt zeby rodzice zanim odbiorą pociechy po południu obowiazkowo brali udział w mszy i przystepowali do spowiedzi... Ale upadł.Poseł Piłka okresl go jako mało radykalny;)