Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona17

Mój ząbek

Polecane posty

Gość zrozpaczona17

Witam i prosz ęo poradę, nie wiem co mam zrobić, tzn wiem ale nie wiem jak to będzie:( Jeszcze godzinkę temu miałam taką wystającą górną dwójkę (ząb), jadłam sobie popcorn, natrafiłam na taką grubszą kukurydzę i nagle ten ząb mi się po prostu rozkruszył;(;(;( Został mi tylko kawałeczek:( Pójdę z tym do dentysty, ale jak to będzie wyglądało?? Co mi z nim zrobią? Mniej więcej za jaką cenę? I przede wszystkim czy da się coś z tym zrobić żeby wyglądało normalnie..? Proszę o jakąś odpowiedź, mam 17lat i żadnego pojęcia co mnie czeka:(

Gość nie jesteś hipokrytką
Jak to będzie wyglądało to tylko zależy, jaką kasę na to wydasz. Może wygladać perfekcyjnie. W każdym razie będzie z tym nie tylko trochę kosztu ale i zachodu. Napierw ci spiłują resztki tego zębą, potem wezmą odcisk, żeby zrobić koronkę. Zależy z jakiego materaiłu. Porcalana jest najlepsza ale i najdroższa. W każdym razie kilka stówek.

Gość masz pecha dziewczyno
dokładnie to samo mojej mamie się stało jakiś tydzień temu. też dwójka się rozkruszyła. nie będe Cię straszyć, bo nie znam się na tym dokładnie ale... metody to takie że wyrywają pozostałośc i... możliwy jest mostek(chyba około 1000zł), implant (to to chyba jakieś 1500 kosztuje), a moja mama narazie zdecydowała sie na wstawienie takiego ząbka który się jakoś przykleja do tych obok (nie wiem jak to się nazywa). będzie płaciła 250zł

Gość nikitkaaaaaa
to zalezy jak duzy jest kawalek ktory zostal. jesli troche wystaje to moga nalozyc ci na nia porcelanowa koronke ktora bedzie idealnie dopasowana kolorystycznie i nic nie bedzie widac. jesli kawalek jest maly to ci go usuna u zamocuja mostek czyli tez porcelanowa korone przymocowana do sasiednich zebow. ew. istnieja jeszcze implanty chociaz to dosc kosztowne. W kazdym razie nie martw sie juz stomatolog napewno ci cos takiego zrobi ze nic nie bedzie widac. Trzymaj sie.

Gość lblablaha
jesli zab jest zdrowy, to pewnie ci go zrekonstruuja, to kosztuje okolo 150 zl