Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qodjowfjwenflwjf

ile w koperte na wesele kolegii z pracy???

Polecane posty

Gość qodjowfjwenflwjf

help! ślub już dzisiaj!!!!!!!

Gość jami jami
lepiej było kupić prezent:P

Gość ojejkuojejku
2 stówki

hmmm wydaje mi sie ze 300-500 zalezy od mozliwosci finansowych, wydaje mi sie ze taka kwota bylaby wystarczajaca, bo przeciez nie jestes nikim z rodziny, a mlodym kazde pieniadze sie przydadza

Gość jami jami
leć do sklepu i kup zestaw do foundee

Gość buhahahahahahaha
500 dla kolegi, to ile dla rodziny??????

Gość jami jami
1000

Gość sprzątająca
na moim ślubie miałam w każdej kopercie po 5 tys. zł. niezależnie od tego czy dawała rodzina czy znajomi :classic_cool: tak sobie zażyczyliśmy przed ślubem i zaproszeni musieli sie dostosować :classic_cool:

Gość jami jami
:D

Gość buhahahahahahaha
sprzatajaca....zapomnialas dodac, ze dostalas tylko jedna koperte:P

Gość sprzątająca
co wy tam wiecie prostaczki :-P w kręgach w których ja sie obracam takie kwoty to normalność, ale wy malutcy tego nie pojmiecie :-P

Gość nounou
Obawiam się, że zestaw fondue może nie ucieszyć młodych :P Ale to dziwne, że zaprosił Cię ktoś, kto jest dla Ciebie tylko "kolegą z pracy". Ja bym się z takiego wesela wymiksowała. (Mówię to również w kontekście kopertowym.)

Gość 11111111111111111
200 zł

Gość jami jami
Wiesz, ja tam wole zestaw do foundee niż żelazko:O:O:O:O

Gość 11111111111111111
a ile kosztuje taki zestaw?

Gość 11111111111111111
jedno żelazko to jeszcze nieźle,gorzej jak kilka osób wpadnie na ten sam pomysł,dlatego lepiej dać kasę

Gość jami jami
Inny pomysł: szkło.... wazony, kieliszki.... Pięknego szkła nigdy dość

Gość sprzątająca
ja takimi błchymi sprawami jak sprzątanie, gotowanie, pranie, czy prasowanie sie nie zajmuje. mamy z mężem od tego służbe :classic_cool: niektóre rzeczy używamy tylko raz i wyrzucamy, jak np. skarpety, czy majtki :classic_cool:

Gość jami jami
i siebie:P

Gość nounou
Wazony... :D Jak lubicie... :P Ja bym dała kasę. Wiadomo, że fajniej się wręcza duże pudło z kokardką niż kopertę, która kojarzy się trochę chamsko :o ale fakty pozostaną faktami - mało która para cieszy się z prezentów w postaci sprzętów domowych :P

Gość jami jami
Ale to nie ma byc sprzęt domowy...tylko coś do domu, czego mlodzi sami by sobie nie kupili. I jedyny moment to właśnie ślub. Kto kupuje sobie kryształowe kieliszki lub karafkę, mimo że mu się tak bardzo podoba...

Gość 200 max 250zł i po sprawie
na pewno le[iej (jak się ich dokładnie nie zna) dać pieniądze niż ryzykować marny prezent, z którego się nie ucieszą, albo sie do niczego nie przyda. poza tym jak para nie robiła listy prezentów które chciałaby otrzymać, to jaasne jest że chca pieniążki

Gość nounou
jami jami, ale kryształy nie wszystkim się podobają :) jeśli wiesz, że młodzi lubią takie rzeczy, to ok :)

Gość 11111111111111111
gorzej jak sie ta farafka i kieliszki nie spodobają,my z mężem dostaliśmy obraz-już prawie 20 lat leży na szafie :o

Gość nounou
ja niedługo wybieram się na wesele przyjaciółki. wiem, że dziewczyna lubi dekorować mieszkanie figurkami kotów. więc szukam takiego kotka, któremu możnaby w łapy wsadzić kilka banknotów. i tyle. :)

Gość jami jami
bo zazwyczaj ze znajmomych chodzi sie na wsela do osb ktore sie zna :P:P:P kupic zawsze tez mozna satynowa posciel byleby tylko znac rozmiar

Gość jami jami
jeśli kolega z pracy, można kupić: zestaw do robienia drinków, kilekszi, shaher oraz książkę z przepisami drinków

Gość nounou
Tak, ale w tym topiku chodzi o kolegę z pracy. A ja znam moją przyjaciółkę i wiem m.in., że już ma mieszkanie urządzone. A nawet gdyby nie miała, to nie chciałabym jej sprezentować np. siódmego zestawu kieliszków.

Gość do jami jami
ja miałam ojca alkoholika i nie będę opisywać jaki wstret mam do alko pod każdą postacią, pod każdą - nie ma u mnie w domu nawet wina do pieczeni czy coś takiego - i gdybym dostała cokolwiek do robienia drinków czy coś to byłoby mi zajebiście przykro i pierwsza rzecz to wyrzucenie tego "prezentu" (mimo ze ktoś nie wiedział, ale to ból psychiczny, nie musza wszyscy wiedziec) wiec jak sie nie zna młodych za dobrze, ani ich upodoban, to sie prezentów nie kupuje.