Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preststancie juz z tym JPII

nudny JPII

Polecane posty

No cóż mojego zdania JP nie zmienił, wiec cos z tą siłą wg Ciebie jest chyba nie tak ....

Gość no wlasnie
przystancie na chwile i pomyslcie,co takiego zrobil dla czlowieka JPII?,sztafirowal sie ,wozil najdrozszymi autami,wymagal poszanowania swojej osoby.czy np.spedzil czesc swojego zycia pomagajac ludziom w Afryce?????????????,czy kiedykolwiek upokorzyl sie??????wymagal tylko poszanowania swojej osoby,ale jestescie zbyt ociemniali ,by to zauwazyc:(:(:(

Gość no wlasnie...
przystancie na chwile i pomyslcie,co takiego zrobil dla czlowieka JPII?,sztafirowal sie ,wozil najdrozszymi autami,wymagal poszanowania swojej osoby.czy np.spedzil czesc swojego zycia pomagajac ludziom w Afryce?????????????,czy kiedykolwiek upokorzyl sie??????wymagal tylko poszanowania swojej osoby,ale jestescie zbyt ociemniali ,by to zauwazyc:(:(:(

Gość bleblealvuyyy
hmm tak naprawde to ten topic i Ty jestescie juz nudni... A co do innych... Jesli uwazalabym, ze jakis polityk zrobi cos dobrego, zmienil bieg historii, byl wazna, uczciwa i piekna postacia TAK SAMO STANELABYM W JEGO OBRONIE. Oby Twoje zgorzkniale serce kiedys ... Ehhh. Koncze. Tak szczerze mowiac nie robi mi to roznicy czy uwazasz go za nudnego czy nie. Ja uwazam, ze byl cudownym czlowiekiem i nic tego nie zmieni.

Gość bleblealvuyyy
Nie mam pretensji, ale oby Bog Ci wybaczyl...

Gość cudowna to jestes Ty
tak uczciwie,zyjesz swoim zyciem,bedziesz,a moze juz jestes Matka,wiesz duzo o zyciu z wlasnego doswiadczenia,nie tak jak wspominany wyzej osobnik,

Gość bleblealvuyyy
Dobrej nocy.

Gość spijcie spokojnie
ale czsem pomyslcie o relacji JPII i wlasnego zycia:)

Gość upupupupuppu

Gość bleblealvuyyy
Ku Twojemu zdziwieniu... Duzo w zyciu przeszalam, MIMO mlodego wieku. Nie jestem zadna matka, babka, kims innym. Mam jeszcze nascie lat, ale silne zarysy tego, co w zyciu osiagne i co mam w zyciu do zrobienia. I ja to osiagne, bo wiem czego chce, potrafie bronic swego i zyc zgodnie z moja wiara i przekonaniami. Na pytanie "jaki bóg?" odpowiem tylko tak: Ten, ktory Cie stworzyl, dal Ci mozliwosc zycia i wyboru, a ktorego Ty nieuszanowales i ktorego nie raz zawolasz jeszcze w zyciu o pomoc- ale On Ci przebaczy. .. Ja wierze w Boga, nie wiem jaki On jest, moze jest to ten Bog, w ktorego wierza swiadkowie Jehowy, moze Muzulmanie, moze inni... ALe wiara kosciola rzymsko-katolickiego wydaje mi sie najbardziej prawdopodobna. ( w koncu nie ma nic na 100% to jest WIARA) Im czlowiek jest bardziej wyksztalcony, tym bardziej wierzy w Boga, bo wie, ze to wszytko co go otacza musialo miec swoj poczatek. Nie ma nic bez przyczyny. Nie masz mocy i nie wyczarujesz sobie herbaty, klaskajac w dlonie... Bog jest tym kims, kto to wszytko stworzyl... Swiat jest czasem brutalny, a czesem piekny. To w 90% od nas zalezy, jaki bedzie ten nasz. Zycze Ci ( naprawde ) zebys zaczal doceniac to co masz, bo zazwyczaj docenia sie to co sie juz utracilo... nie oczekuj, ze dajac zly przyklad, postepujac zle otrzymasz cos dobrego, cos co Cie ucieszy. TO NIE JEST BAJKA!!!

Gość hmmmmmmm.......
zapobiegl jakielkolwiek tragedii swiatowej?:(

Gość hmmmmmmm.......
wiara w Boga i wiara w powyzszego osobnika to dwie rozne sprawy

Gość bleblealvuyyy
hmmmmmmmmmm skoro jestes az tak slaby z historii, nie ma sensu Ci tego tlumaczyc... ;)

Gość bleblealvuyyy
hmmmmmmmmmm skoro jestes az tak slaby z historii, nie ma sensu Ci tego tlumaczyc... ;)

Gość hmmmmmmm.......
prosze,wytlumacz.Dobrze wiemy,ze niczego takiego nie ma.Jezeli jest,prosze powiedz

Gość bleblealvuyyy
Nie mam zamiaru Ci tego tlumaczyc, bo to i tak niczego nie zmieni. Polemika dobiegla konca. Zadnych kompromisow nie ma. Ja nie zmienie zdaia i Ty tego nie zrobisz. A ile masz lat, skoro nie wiesz? Mozesz to pamietac czy tylko slyszec z opowiadan?

Gość kkkjk
życiorys JP II miał niewatpliwie ciekawszy niz wiekszosc ludzi, był postacia charyzmatyczna a przez mase katolików uwazany jest za swietego nudny i mdły jest za to bezustanny przekaz medialny o JPII - nieciekawe powtarzanie ciagle tych samych frazesów

Gość hmmmmmmm.......
no i widzisz,zabraklo Ci slow,nie ma nic,tylko puste frazezy,zal mi Ciebie:(

Gość bleblealvuyyy
moglabym napisac Ci dluuuga rozprawke na temat jego osoby, ale zwyczajnie NIE CZUJE TAKIEJ POTRZEBY. Nie musze nikomu nic udowadniac, bo ja wiem jak to bylo.

Gość bleblealvuyyy
kkkjk Z tym musze sie zgodzic- ostatnimi czasy bylo rzeczywiscie duzo o JPII i niektorych moglo to draznic... Mnie osobiscie nie, ale kogos innego moglo denerwowac. ALe nie zmienia to faktu, ze byl kims innym, kims wyjatkowym, kims wybranym. DLA MNIE!!! A wy uwazajcie... wedlug swojego uznania.

Gość bleblealvuyyy
No dobrze... Ale nie wiem w jakim jestescie wieku? W ogole mielisci szanse go zobaczyc? Ja nie i bardzo zaluje...

Gość hmmmmmmm.......
no i znow ,zadnych faktow,pusta gadanina,a przeciez to byl tylko czlowiek i to niedobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hmmmmmmm.......
zagarnal cale dobra Watykanu,nikomu niczego nie uzyczyl,swiat nie odczul ZADNEJ pomocy ,przykre:(.Jeszcze kazal oglosic sie swietym:(

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zal sie robi ze na swiecie zyja tacy ludzie jak autor topiku, prostacy, niewychowani, bez kultury, zadnego szacunku dla innego czlowieka... przykre naprawde... mam nadzieje ze kiedys twoje dzieci w taki sam sposob beda o tobie mowic

Gość kajka...
no wlasnie,czy dzieki Jego pomocy bedzie zmiejszona zachorowalnosc na raka?,cos mi sie wydaje,ze jednak nie

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ty hmmmmmmmmm widac albo jestes glupim bachorem albo niedojrzalym czlowiekiem ktory za wszelka cene probuje zwrocic na siebie uwage. Radze wybierz sie do psychologa