Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilinnka

żelatyna do sernika na zimno

Polecane posty

Gość kamilinnka

Mam przepis, do którego dodaje się żelatynę rozpuszczoną w wodzie, ale nie zagotowaną. Czy może tak być? Sćiśnie się sernik i czy nie będzie to szkodliwe z taką niezagotowana żelatyną? Jeśli wiecie napiszcie, proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem czy to dobry pomysł
ja użyłabym raczej galaretki owocowej np.cytrynowej ale rozpuszczając ja w połowie wody niz na opakowaniu....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewqa2
Zrobilabym tak samo jak kolezanka poeyzej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiec ja jako doswiadczony cukiernik, z zamilowania, powiem, ze zelatyne zalewam zimna woda, a gdy napecznieje, podgrzewam w mikrofali, badz na kuchence. Mieszam do rozpuszczenia:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kamilinnka
serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Eposito, czyli żelatyna nie musi być zagotowana, tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×