Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykształciuch

Jakie kobiety preferują mężczyźni

Polecane posty

Gość wykształciuch
Dirisha wiele racji w tym co napisalaś. Teraz niestety nie moge ci dłużej odpisac bo musze się w koncu brac do roboty :) Może po południu cos skrobnę. w jednej kwestii jednak chyba sie troche pogubiłas. Piszesz, że "Moim zdaniem nie mozna chyba odpowiedzialnie powiedizeć: jesteś silna - nie znjadziesz partnera. Każda potwora... To raczej kwestia statystyki" No więc własnie nie każda będzie samotna tu zgoda ale jednak statystyki mowią same za siebie. Im bardziej wykształcona kobieta tym wieksze szanse, że będzie samotna. co ciekawe u facetów jest dokładnie odwrotnie.

Gość duperelki
unikasz odpowiedzi, moze sam nie wiesz co mozesz zaoferowac? oczekuje madrosci i wewnetrznego uporzadkowania, niezaleznosci od innych w mysleniu i postepowaniu, umiejetnosci wyrazania uczuc i mysli...i niech ten mezczyzna bedzie sobie madrzejszy niz ja, to chociaz nie bede udawala glupszej niz jestem zeby nie urazic jego ego...o ile oczywiscie nie wlezie na piedestal i nie bedzie patrzyl na mnie z gory (a i nie bedzie wlazil w moje kompetencje), bo dzieckiem nie jestem :) i wogole lubie patrzec jak moj facet puchnie z dumy, to jest jeden z najbardziej podniecajacych widokow pod sloncem, mezczyzna ktory czuje swoja sile i moc

któraś ze znanych aktorek, chyba Marlena Dietrich (ale mogę się mylić) powiedziała, że wielka uroda jest dla kobiety przekleństwem. Bo porządni mężczyźni myślą, że nie mają szans, swoich sił próbują za to szuje i playboye. Jak sobie czytam topiki typu "jestem przeciętna albo brzydka i nie mam szans na miłość" albo "tylko ładne mogą być szczęśliwe" to mi się nóż w kieszeni sam otwiera. To tak off topic.

Gość wykształciuch
Rybka, Ariadna macie rację tak tez bywa.Tyle na razie bo musze sie brac do roboty :) ale oczywiście mam nadzieje, że wy będziecie pisac dalej. Fajnie się z wami dyskutuje

Doprecyzowuję: To jest tak jak z kupowaniem dutów dla mnie. Mam rozmiar 41. Nie oznacza to, że nie znajdę butów, tylko, że statystycznie mniej jest par w tej numeracji niż dajmy na to 39, więc będę musiała wybierać z mniejszej liczby dostępnych modeli i fasonów. Poza tym jest jeszcze jedna sprawa. Częśc kobiet sukcesu świadomi nie tworzy trwałych związków znajdując w pracy pełne zaspokojenie.

Gość wykształcona
ciekawy temat

Gość szogaszoga
jasne a potem okazuje sie ze z taka kobieta co siedzi wiecznie w domu nie macie o czym rozmawiac, uwazcie ja za glupsza od siebie, mam pytanie autorze, uwazasz ze jestes madrzejszy od swojej kobiety czy ona od ciebie?

Gość wykształcona
znam kilku wyksztalconych męzczyzn ktorzy związali sie z niewyksztalconymi i niezbyt mądrymi kobietami, oni ich nie szanują, wiem pewnie to zalezy od czlowieka ale fakt jest faktem

Jako prawnuczka szewca nie mogę się powstrzymać - Dirisha, z butami prościej, zawsze można zamówić u szewca (takiego z prawdziwego zdarzenia) buciki na tzw. obstalunek. ;-) Poza tym, metafora jednak z uwagi na \"przedmiot\" rozważań chyba mało zręczna. ;-) Ale wiemy, o co chodzi.

Nie wiem, zręczna czy nie, ale u mnie na czasie:(:(:(:( Ile takie buty mogą kosztować? Bojęsię, że majątek:(

Gość wykształcona
aha i duze znaczenie ma jednak uroda, jak kobieta jest ladna to mezczyzna przymknie oko na inne sprawy

Gość wykształcona
przeciez w dobrych sklepach są buty 41, sama kupuję 40 i czesto widze rozmiar 41

Gość i znow szufladkowanie
Nie jestem taka całkiem z "górnej półki", jak to ujął wyksztaciuch, może taka z wyższej, okreslana jako "wyższa kadra kierownicza". Nie robię kariery za wszelką cenę. Mam męża i normalny dom. Jestem miła i kobieca i nieagresywna. Oczywiście, są czasami zgrzyty, bo oboje jestesmy przyzwyczajeni do podejmowania decyzji, często na szybko i bez konsultacji. Niemniej tworzymy zgodny związek, bo mój mąż jest mężczyzną znającym swoją wartość i nie musi ze mną rywalizować. na dodatek jest ze mnie dumny. Czy byłby dumny z tego, że jestem fryzjerką? Więc, wykształciuchu, wypowiadaj się w swoim imieniu a nie imieniu wszystkich facetow, bo są tacy, którzy nie boją się odważnych, zdecydowanych kobiet.

Gość wykształcona
własnie, mezczyzni ktorzy znają swoją wartośc nie boją sie mądrych kobiet, to domena mezczyzn z kompleksami, ktorzy nie bardzo chcą miec partnera w zwiazku, wolą miec podwladną a myslisz ze taka fryzjerka nie moze zaczac fikac? kobiety wyksztalcone bywają tez łagodne i ciepłe:-), a Twoja teoria tyczy sie raczej brzydkich kobiet ktorych nikt nie chce i z czasem one staja sie agresywne

Gość wykształcona
jakos dziwnym trafem ja wlasnei znam kobiety niewyksztalcone, bez szkoly albo z zawodówką , ktore są chamskie, wredne i dyrygują facetami jeszcze głupszymi od nich

Tez sie zgadzam z wyksztalciuchem Zawsze tak chcialam i tak bede miala- to moj facet ma odnosic sukcesy zawodowe i miec super kariere. Ja chetnie zostane w domu lub bede np nauczycielka (spoko, mam odpowiednie wyksztalcenie ;) ).. Uwazam, ze sa pewne zawody fajne i odpowiednie dla kobiety. Mi sie kariera na kierowniczych stanowiskach nie marzy i nigdy nie marzyla. I tez uwazam, ze takie kobiety rezygnuja z jakiejs czesci swojej kobiecosci.. To jest jak z kobietami- informatykami.. Jest taki zart- kobieta informatyk jest jak swinka morska: ani swinka ani morska ;) Pozdrawiam :)

Niedawno spotkałam faceta, 40stka na karku, po rozwodzie, niby fajny ale jak usłyszałam od niego tekst, że najlepsza dziewczyna to taka 20-22 lata, bo \"można ją ustawić\", to mi się zrobiło niedobrze. Ale to właśnie chyba taki typ faceta z kompleksami, których na pierwszy rzut oka nie widać. :o

Gość odpowiedz na temat p
mężczyźni preferują kobiety które kochają i czują że one kochają jego. Proste ;p

wyksztalcona- no pewnie ze nie ma regul, czesto ludzie bez wyksztalcenia i aspiracji pochodza z pewnych okreslonych grup spolecznych, stad ich chamskie zachowanie. ale nie wydaje mi sie, zeby ktos mowil, ze wyksztalcone kobiety z rozwijajaca sie kariera zawodowa sa chamskie... :>

Gość wykształcona
oj tez bywają chamskie:-) to wszystko zalezy od czlowieka, jego poziomu, kompleksów ja tez nie robię zadnej wielkiej kariery, nie ma zamiaru stac sie kadrą kierowniczą, choc jestem wyksztalcona, mam swoją pracę, umiem tez gotowac i lubię zajmowac sie domem ludzie dobierają sie rowniez pod wzgledem intelektualnym, zdaje sobie sprawę ze fryzjerka moze znac sie na roznych sprawach nie tylko na farbach do wlosow ale jakos nei bardzo moge sobie wyobrazic zwiazek np adwokata czy lekarza z fryzjerką, nigdy nie spotkalam takiej pary

Gość mezczyzni preferują
kobiety ładne

Gość odpowiedz na temat p
to napewno zależy od facetów ;D ale przeważnie nie znoszą zołz jako partnerki

generalnie sie z toba zgodze, ale nie do konca.. po pewnie mezczyzna mezczyznie nie rowny.. skonczylam dwa kierunki studiow, znam 2 jezyki, mam bardzo fajna prace i jakos nie odczulam, zeby mezczyzni sie mnie bali czy ode mnie uciekali. Wrecz przeciwnie, zawsze bylam w udanych zwiazkach, z inteligentymi facetami, robiacymi kariere, ktorym nie przeszkadza, ze jestem ich partnerka w rozmowie, ze rowniez odnosze szukcesy, ze wiem czego chce, ze mam amibicje zawodowe. Moj partner po zwiazkach z malo ambitnymi, cieplymi kobitkami, z ktorymi jednak nie laczylo go nic poza lozkiem i wspolnym adresem zakochal sie we mnie... Mowi, ze tego sie nie da porownac, kiedy wracajac do pracy mozna zjesc obiad (uwaga: przygotowany przeze mnie:P) i jednoczesnie podystkutowac, ze mozna wieczorem w sypialni nie tylko sie kochac, ale czytac razem ksiazki, ogladac te same filmy a potem godzinami prowadzic rozmowy na temat ich fabuly.. Uwazam, ze kobieta moze zaoferowac i jedno i drugie. Mimo, ze duzo czasu poswiecamy pracy to jednak celebrujemy wspolnie spedzany czas, duzo rozmawiamy, uczymy sie od siebie. I nasz dom tez jest odskocznia, miejscem pelnym milosci i zrozumienia, mimo, ze oboje jestesmy tzw. karierowiczami :)

Ufff... ale mi ulżyło. :D Moża jest Was więcej? Ja zołzą nie byłam, nie jestem i nigdy nie będę. Może jeszcze mam szansę na udany związek? :)

Ariadna zakładam,że potrafisz myśleć więc taki związek Cię napewno nie ominie :)