Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latrycja

ślub w 5 miesiącu ciązy-poronienie w przed dzień ślubu

Polecane posty

Gość latrycja

Powiem wam przypadek mojej siostry. Zaszła w ciąże, i szybko zorganizowali ślub. Do slubu miała iśc w 5 miesiącu ciązy. Miała wczesniej rózne powikłania, kłopoty, mało wód płodowych itp. Stres doprowadził ja do skórczy i w przed dzień slubu wylądowała w szpitalu. Poroniła. Nie dało sie płodu uratowac. W sumie to juz dziecko było a nie płód. Nie rozwijało sie tam nic czy coś. Oczyszczenie macicy i sobote przelezała w szpitalu. To straszne. Nie zdązyli nikogo poinformowac ,że odwołują ślub.Pozatym to tragedia- smierć dziecka a tu ślub miał być. Tych co udało sie poinformowac - rodzice poinformowali, a tych co nie- przyjechali. I jakież było zaskoczenie gości.Slubu nie było. Sala zamówiona. Orkiestra. I szkoda wyrzucić kasy. Przyjęcie zrobili dla tych co przyjechali. Orkieście mama podziękowała, przynajmniej zjedli.Wyglądało to jak stypa.Siostra w szpitalu leżała.Miała tez anemię. Koszmar poprostu. I teraz nie planuja slubu. Kasa poszła się rypac na orkiestrę, salę, i inne rzeczy.Rodzice się zapozyczyli na to wesle , ona tez. I teraz nie prędko będzie.

Gość observer
co to jest "orkieście"? :D

Gość latrycja
tylko do tego się czepiłas ?czy jeszcze coś wyszukałas? a na temat nie umiesz pisac?:O

Gość nie lepiej poczekać
boshh śiesza mnie te laski co to bzykają się i luzik ale juz urodzić bez papiera to nie moze.. :O cóż - lekcja dla innych - ślub powoduje stresy, a w ciąży to niewskazane.. poczekać lepiej do rozwiązania i dopiero się hajtać, a nie wszystko na łeb na szyję.. bo brzuch rośnie..

Gość bambucha
pioza tym nie ma reguły , moja kolezanka brobniła pracę magisterską w zaawansowanej ciąży , a to większy stres niż slub - i jakos nic się nie stało

Gość cooooooooooooo
Obrona pracy nie jest wiekszym stresem niz slub..w sumie dla mnie obrona byla stresem symbolicznym!!:)

Gość bambucha
to widac różnie jest dla mnie obrona byla stresem, a slub żadnym stresem nie był

Gość ammma
o Boże, po co załozyłas ten kretyński temat?

dlaczego kretynski? znam takie przypadki. Nawet gorszy: Kobieta wyszla za maz bo byla w ciazy, pobrali sie (koscielnie, nie tylko cywilnie), a po slubie ona poronila. Potem sie rozwiedli. Mieli po 20 lat. posrane papiery niepotrzebnie. I to koscielnym slubem. Jakby co to tylko cywila bym wziela.

Gość niestety w naszej
tradycji to jest taki głupi zwyczaj, że jak dziewczyna w ciąży to koniecznie musi być ślub przed narodzinami. i do czego to może doprowadzić? mamy przykład powyżej. A jakież to ma znaczenie, że dziecko urodzi się ptrzed ślubem. Żadne !!!! A o tragedie nie trudno. Mamy XXI wiek a w pewnych sytuacjach ciemnogród zaściankowy !!!!!!!!!

A ja znam dziewczyne, ktora prosto z kosciola pojechala na porodowke i na swoim weselu niestety nie zatanczyla. Co do Twojej siostry to rzeczwiscie przykra sprawa:(

Moja ciotka była w 6 miesiącu w ciąży. Pojechaliśmy na ślub. Po mszy z kościoła wychodzi para młoda-ona trzyma się za brzuch. Pojechała do szpitala i niestety poroniła. Wesele się odbyło bez niej.Co się poźniej na dodatek okazało w dzień ślubu że ciotka-panna młoda była chora, temepratura prawie 40C. Ciotka po tym \"zdarzeniu\" jeszcze pare razy była w ciąży i za każdym razem konczyło się poronieniem. Do tej pory nie ma dziecka. Od ślubu minęlo już z 8 lat. Dziwie się jej że pobierała się \"na szybko\" bo była w ciąży, z tego względu że jej matka również miała problemy z donoszeniem ciąży (4 razy poroniła) więc mogła się spodziewać że ona też bedzie miec takie problemy.