Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nintendoo

Kto się zna na gg proszę o pomoc

Polecane posty

Gość napiszę Ci jak ja sprawdzam
ok:) jestem jeszcze:)

Gość ja rowniez
mam na gg ikonke Strong GG i jak to dziala? bo jak narazie w wygladzie GG nic sie nie zmienilo

Gość ja rowniez
napisze ci jak sprawdzam a skad wyczytac IP??

klikasz na ikonke GG i powinno byc - GG-strong GG-kontakty-narzędzia. Dopiero w strong GG masz wtyczki

Gość czerwone
morelka0018 >>>jak zmieniasz status to na samej gorze masz napisane pokaz status tylko znajomym

Ip widzisz z wtyczki Inwigilator

Jesli chodzi o sprawdzanie IP przez inwigilator to:) Dostępne są następujące komunikaty: brak połączenia p2p (w tym przypadku nie ma możliwości uzyskania żadnych informacji) nie ma cię w kontaktach (użytkownik ma włączone p2p, ale nie ma nas na swojej liście i dlatego nie można uzyskać jego IP) użytkownik za NATem (jest włączone p2p, ale uzyskany adres IP nie jest prawdziwym adresem użytkownika) połączenie p2p (w tym przypadku mamy prawdziwe IP)"

Gość ja rowniez
ale tego jest, tych wariantow:-o juz sprawdzam:) czekaj

Gość ankaaa..
Ja się pogubiłam.. zainstalowałam strong gg a jak mogę sciągnąc wtyczki? Proszę o podpowiedz>

ja używam 2 numerów Gg do sprawdzania:) stary i nowy,którego nikt nie zna;)

Gość ja rowniez
i nic, nie pokazuje mi nawet jednego IP:-o jak to robisz ze IP widzisz, inwi....i pojawia sie tabelka i co dalej?

Gość ja rowniez
tez mam nowy:) musze ten sprawdzany numer dopisac do kontaktow? sorry ze cie tak mecze;)

przy instalacji od razu ściągnęłam wszystkie wtyczki, a teraz wybietam te które sa mi potrzebne. Moze nie znazaczyłas tych wtyczek kiedy instalowałaś program??

jasne;) własnie sprawdzany numer mam w nowym GG:)a na starym nie:) zeby nie domyslił się że go mam:) jesli też ma to co ja do sprawdzania:)

Gość ja rowniez
:-o te dwie ktore napisalam´s mam:) co to whois a co Host??

ale nowego numery nie możesz uaktywnic,chyba że dasz tam opcje - wyłączone połączenia p2p. w przeciwnym wypadku po odpaleniu 2 nr GG i wyśiwtleniu się Twojego IP będzie wiedział,ze to Ty:)

host-to serwer. Mało dla nas przydatna informacja:)

Gość ja rowniez
teraz mi to mowisz:-o o znaczy uaktywnic numer? zrobic sie na dostepny, czy o co ci chodzi?

Gość ja rowniez
co oznaczaj apola jak wlaczasz inwigilator, tam sa te pojecia, dodam ze w tej tabelce nie ma przy zadnym z kontaktow IP , jest tylko kiedy sie pojawil, i opisy, that all

ta,własnie. w nowym numerze Gg daj opcję aby po uruchomieniu ustawiał sie status jako niedostepny,przy okazji warto na tym numerze nowym wyłączyc p2p

Gość ja rowniez
jak sie wylacza p2p?

kiedy ktoś się poajwił na Gg i opisy masz we wtycze Activity,a anie w Inwigilator. Nie wiem co to jest apola:(: Aby wyłączyc p2p wejdź w -Ustawienia-połączenie i przy "włącz przesyłanie plików" nie zaznaczaj nic. Wtedy nie masz możliwości przesyłania plkiów i rozmowy głosowej ale tez nie będziesz przez nikogo inwigilowana!!

Gość ja rowniez
nie moge tego polecenie znalesc:-o w normalnych ustawieniach?? i jeszcze jedno, nie moge sie nigdy na dostepny albo niewidoczny zmienic??

Gość ja rowniez
chodzi ci o peer 2 peer polaczenia, i ikonke uzywaj polaczen bezposrednich, tego mam nie zaznaczac?

tak o to chodzi peer-to-peer,aby to połączenia wyłączyc,okienko ma byc nie zaznaczone

Gość ja rowniez
uff, to wszystko mam, odp , musze byc zawsze niedostepna? i jak w koncu dojsc do IP, samo sie nie wyswietla:-o jak dobrze ze masz tyle cierpliwosci;)

Jesli na nowym numerze,którego nikt nie ma,a na którym chcesz sprawdzac dane osoby, masz ustawioną opcje wyłączenia p2p - to nie zidentyfikują Cię te osoby,bo będzie u nich komunikat :"brak połączenia p2p" . ten komunikat nie mówi nam czy ktos ma nas w kontaktach czy nie, po prostu brak połączenia, ale rozmawiac można przez Gg,tylko nie ma mo.żiwości rozmowy glosowej i wysyłania plików. Możesz więc byc dostepna-a;le po co? skoro ten numer i tak Ci służyc ma do sprawdzania:) Ip wyśtwietli sie dopiero jak ktoś zmieni status a Ty uruchmoisz GG na nowo, chyba,że....tak jak pisałam wczesniej.......

Wtyczka Inwigilator pokaże ci numery IP osób z którymi rozmawiasz. Jeśli już masz czyjś adres IP i chcesz się dowiedzieć o nim czegoś więcej to możesz wejść na stronę: ip.boo.pl/ip.php udostępnia ona opisy adresów IP.

Inwigilator - Dzięki tej wtyczce możemy poznać Ip oraz Host innego użytkownika Gadu-Gadu pod warunkiem, że posiada nas na swojej liście kontaktów. Wchodzimy w PowerGG > Inwigilator zaznaczamy osobę i naciskamy na przycisk IP -> HOST. Teraz znamy już IP oraz HOST danej osoby. W niektórych wypadkach na podstawie HOSTU możemy dowiedzieć się skąd dana osoba do nas pisze (nazwa miejscowości).