EricaBadu 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 A czy przed przepisaniem tabletek dostałyście skierowanie na jakieś badania dodatkowe? Ja zapytałam o to mojego ginka a on powiedział że nie ma potrzeby, chyba że byłabym 35-letnią kobietą nałogowo palącą papierosy albo pijąco alkohol, tudzież po przebytej chorobie zatoru żył. Następnie stwierdził że do powyższego opisu nie pasuję, więc badania są zbędne. . . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola19761 Napisano Kwiecień 18, 2007 Ja przed pierwszymi tabletkam anty .musialam zrobic cytologię i usg piersi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika2222 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 Ja mam 22 lata, nie palę i nie piję itp. a i tak musiałam zrobić badania. Ale tylko te podstawowe: morfologia mocz i jeszcze tam coś dodatkowego, na sprawdzenie jak nerki i wątroba funkcjonuje. Więc raczej powinnaś zrobić badania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolutka 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 to widac lekarz powinien stracic glowe, bo jest jemu zbedna, nie mysli w ogole... przed zapisaniem tabletek powinny byc robione badania hormonalne, proby watrobowe, badania krwi... chocby po to abyscs wiedziala jakiego hormonu masz zamalo jakiego za duzo. ci lekarze to coraz gorsze medy sie robia... na wszystkim chca zaoszczedzic nawet na zdrowiu wlasnych pacjentow, bo przeciez to nie rodzina... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziares1 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 oprocz powyzej opisanych ja mialam jeszcze robione badanie na krzepniecie krwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolutka 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 o wlasnie to tez bardzo wazne badanie... ja niestety nie mialam pojecia jak zaczelam przygode z hormonami, teraz odstawilam tabletki, bo juz mialam dosc tego ze nie moge sobie dobrac, 3 rodzaje wyprobowalam i zadne mi nie odpowiadaly... a do tego jak odstawilam to stracilam ochote calkowicie prawie na sex i niewiem co jest tego powodem... po odstawieniu lipido zawsze rosnie, a ja gdy przyjmowalam tabletki to tez mialam niskie szczegolnie przy regulonie, teraz jest jeszcze gorzej, choc zanim zaczelam brac nigdy tak nie mialam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EricaBadu 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 :/ no to ładnie... w sumie też mnie to troche zdziwiło ale pomyślałam \"że to w końcu lekarz, więc powinien wiedzieć co mówi\"... Zrobił mi tylko USG jajników przez pochwę, no i rutynowe wziernikowanie. powiedział że wszystko ok, zero nadżerki.ALe Nawet podstawowycha badań piersi już mi nie zrobił... Zapłaciłam 80 zł za 10-minutową wizytę. Apropo badać moczu to miałam robione niedawno (skierowanie miałam od internisty) - wyniki były dobre. więc musze jeszcze zrobić USG piersi, cytologie, próby wątrobowe i badania na krzepliwość krwi, tak? ehh.. i jak tu ufać lekarzom :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość próby wątrobowe Napisano Kwiecień 18, 2007 i standardowe badanie gin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to nieciekawie Napisano Kwiecień 18, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EricaBadu 0 Napisano Kwiecień 22, 2007 podnosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasadenka 0 Napisano Kwiecień 22, 2007 wesolutka ma rację, tez niestety jestem \"ofiarą\" braku kompetencji lekarza, który stwierdził ze mam zbyt obfity @ (mam anemię, antykoncepcja mnie nie obchodzi), więc najpierw przez pół roku brałam Novynette, które NIC nie dały a teraz od 3tyg Cilest, dzięki któremu non stop mam doła :( Wpadłam na pomysl by samej (prywatnie) zrobic sobie badania na poziom poszczególnych hormonow bo jaśnie pan raczej na to nie wpadnie ALE po tabsach anty mam objawy podobne do zespolu nadwrazliwego jelita wiec nie bawi mnie juz ta zabawa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hj Napisano Kwiecień 22, 2007 kljk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hbfjkhdsg Napisano Kwiecień 22, 2007 o rety nie wiedziałam, ze tacy lekarze istnieją :| ale w sumie dzieczyno powinnas wiedziec sama ze zanim zaczyna sie przyjmowac pigolki trzeba zrobic te podstawowoe badnia, czyli cytologię, badania piersi, i badania krwi, by sprawdzic czy ma sie zdrowa watrobe ! ciekawa jestem czy zapytal Cie czy w twoje rodzne byl przyadek zachorowania na raka piersi ?? to bardzo wazne bo tabletki hormonalne zwiekszaja ryzykoi zachorowania na raka piersi... jesli ktos z bliskiej rodziny mial raka piersi to lekarz powinniem odmowic przepiasnia pigolki.... tak mi powiedzial moj lekarz.. bardzo kompetentny, sama chcialam brak pigolki i mialam zrobione badnia oraz szczegolowe przesluchanie !!! Nawet niewiecie dziewczynu ile jest przeciw wskazan na pigolki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasadenka 0 Napisano Kwiecień 22, 2007 hbfjkhdsg - skoro musialam brac tabsy anty ze wzgledu na anemie to chyba oczywiste ze regularnie robię badanie krwi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EricaBadu 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 no więc już postanowiłam że nie zaczne brać póki nie zrobie tych badań. Musze wybrać się do innego gina może tym razem już państwowo bo nie będe znów wyrzucać pieniędzy w błoto. . . Dzięki dziewczyny za wypowiedzi, może oprócz mnie skorzystają z tego także inne dziewczyny (mam nadzieje) buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach