Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralinowa

w czym mama ze szpitala? ubranie ciazowe? czy jeansy sprzed ciazy?

Polecane posty

Gość pralinowa

zastanawiam sie o ile zmaleje po urodzeniu dziecka... przed ciaza rozmiar s( albo xs).. 48 kg.. 160 cm... a teraz ciazowa s-ka, i 65 kg.. ciekawa jestem czy kilka dni poporodzie dam rade wcisnac sie w ubrania sprzed ciazy czy bede musiala chodzic w ciazowych jeszcze

Gość no jasne że w tych samych

Gość co do porodu

Gość no jasne że w tych samych
kilogramy nie zniknąm wraz z pojawiniem sie dziecka ...ale za kilka tygodni lub miesięcy...

od razu po szpitalu raczej nie zmieścisz sie w swoje ubrania przed ciąży- więc albo w ciążowych albo innych luźniejszych

Gość mądra książka czyli Bravo
obawiam się że niewiele :D a poza tym czy ma to aż takie znaczenie ? myk do samochodu / taxi żeby bąbla nie zaziębić, potem myk do domu i po sprawie :D

Gość pralinowa
eeeeee:( szkoda:( juz sobie kupilam takie fajne dresowe gatki w rozmiarze S ( nie ciazowym!!!:) ) zeby w nich wyjsc ze szpitala:( a tu klops... a w obwodzie brzucha ile mi ubedzie tuz po porodzie??

ja na przyklad jak wychodzilam ze szpitala i przy pierwszym i drugim porodzie brzuch mialam prawie plaski, ale trzeba wziasc poprawke na grube podklady w majtkach, ze tak powiem:P wiec chociazby z tego wzgledu lepiej albo spodnice miec albo luznie spodnie, bo wszystko tam jest troche obolale i scisle przylegani do ciala moze sprawac bol pozdrawiam :)

Gość Sebcia2525
przy 160 i 65 kg to calkiem calkiem :), ja mam 170 i w ciazy nosilam ciazowa S na 100% nie wejdziesz w swoje jeansy sprzed ciazy, no chyba ze chcesz zeby tluszcz wylewal sie bokami, zreszta nedzie cie wszystko bolalo, krocze, brzuch, nawet nie bedziesz chciala na nie patrzec przez pierwszy miesiac ja wyszlam w swoich spodniach dresowych sprzed ciazy, brzuch w ciazy mialam b maly, do tego urodzilam miesiac przed czasem, jak wychodzilam wygladalam jakbym dobrze zjadla sniadanie

Gość pralinowa
a ja glupia jestem:( o tym nie pomyslalam.. i walnelam sobie mega obcisle najki:P .. pomyslalam ze sa tak rozciagliwe ze nawet za duzy brzuch tam wepchne:)

Gość Alexxxa
W dresowe to może wejdziesz jak sa luźne. Przede mna ze szpitala wychodziła dziewczyna w normalnych spodniach, tyle że miała niedpoięty rozporek. Ale ty dość dużo przytyłaś, więc możesz mieć problemy. A tak właściwie to racja, ze to nie ma większego znaczenia.

Gość pralinowa
sebcia no jesli urodzilas przed czasem to ominelo Cie najgorsze:) w kazdym razie tez na poczatku myslalam ze 65 to za duzo.. ale lekarz wyjasnil mi ze majac lekka niedowage przed ciaza przytylam wrecz idealnie:) najbardziej widac to po moich piersiach- mialam b a teraz mam d :(

Gość Alexxxa
ja miałam A, w ciązy zrobiło mi się B, a jak wychodziłam ze szpitala to miałam chyba G. :( Koszmar

Gość no normalnie rece opadaja
Piszecie dziewczynie ze za duzo przytyla:O A ile Waszym zdaniem powinno sie przytyc przez 9 miesiecy ciazy?????? Bo ja nie rozumiem. 8 kg to jest jakas anoreksja i tyle powinna przytyc kobieta z nadwaga ( bo ma juz jakis zapas zgromadzony w ciele). Norma dla kobiet wazacych tyle ile powinny przed wynosi 9-15 kg, a jak ma sie niedowage norma jest do 20 nawet( w zaleznosci od niedowagi). Swoja droga - autorko- w ciuchy sprzed sie tuz po nie zmiescisz na pewno. Radzilabym wziac cos ciazowego, po czym nie widac ze jest ciazowe. Nie kupuj nowych rozmiarow przez ok 1 miesiac po porodzie bo pewnie po tym jak schudniesz beda za duze.

pralinowa- jeśli to dresiki to weź na wszelki wypadek- może będą na tyle podatne że ci sie uda- ja przed 1 ciążą ważyłam 42 kilo i też nosiłam xs- ale od razu po porodzie nie było szans na jeansy- natomiast w dresiki i owszem mieściłam sie- tak czy owak na wszelki wypadek weź i coś większego

Gość pralinowa
dzieki:) najbardziej martwia mnie te piersi..czy one beda jeszcze wieksze jak zacznie karmic?? boze kochany gorzej jak pozniej zmaleja do B to bede wygladac jakbym miala 2 placki zamiast piersi:( a do szpitala wezme chyba taka sukienke ciazowa co mozna ja tez nie w ciazy nosic:)

ja wróciłam ze szpitala w princesce, w której pojechałam, ale guziki musiałam spiąć na tą najmniejsza szerokość:) to też jest jakieś rozwiązanie;) co do piersi , to Cię zmartwię, bo będą takie ogromne, bo po porodzie jest nawał mleczny i wtedy to robi się mega rozmiar:P trzy miesiace po porodzie zakładałam już spokojnie swoje ubrania sprzed ciąży, ale bluzki niestety w piersiach zaciasne:( moje dziecię ma roczek i już sporadycznie karmię, tak tylko się dopieszcza, a piersi jeszcze są duże:O

Gość
na balety sie wybierasz prosto ze szpitala?:D:D:D i tak uwaga bedzie zwrócona na dziecko a nie na ciebie ubierz cokolwiek nawet ciazowy ciuch

Gość inkaM
ja zaraz po samym porodzie mialam gdzies 8-9 cm mniej, tylko, ale co z tego ze nie byla skora napieta i wylewalo sie bokami? jak szlam rodzic w pasie mialam 98 cm