Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okoprneeee

TRAGICZNE SKUTKI

Polecane posty

Gość okoprneeee

katujecie sie jakimis dietami cud a potem wypadaja wam wlosy nie macie energii/vitalnosci psuja zeby zaroty głowy zaburzena wzroku brak MIESIACZKI CO POWDUJE BEZPŁODNOSC! łamią sie paznokcie cera: okopne zmarszczki,sina-bez koloru, szara, brzydka-brak witamin zły humor depresja brak koncentracji JEDZCIE ZDROWO!!!!!!!! BEDZIECIE PIEKNE ZDROWE I MŁODE A WSZYTSKO DLATEGO ZE RAK WAM WITAMIN I MINERAŁÓW BŁAGAM JEDZCIE ZDROWO AMIAST DIET CUD DAJCIE TOPIKI NA TEMAT ZDROWIA

nie wszystkie dziewczyny tutaj niszczą sobie zdrowie, więc nie generalizuj, proszę.

Gość ohoooooooooo
jasne;/ czytalas forum.. masakra niektore fakt super jedza i sa piekne mlode zdorwe i witalne a reszta.. jejkus..;(

a Ty co dzisiaj zjadłaś, co jest korzystne dla Twojego zdrowia? Pochwal się.

Gość ulenka 29
z tych diet na topikach zdrowe i normalne sa tylko te diety: -dieta diamondow -dieta nielaczenia -dieta south beach -dieta montiniaka reszta jest bezsensu

a propos słyszałem dzisiaj rozmowę dwóch tłustych dziewczyn na stołówce. piły jakąś odchudzającą herbatkę ( straszny smród) i opowiadały o swoich perypetiach związanych z odchudzaniem.... ( spotykam je tam od ponad pół roku i one zawsze o tym samym gadają... i żeby była jasność.. w ogóle nie chudną :) ) no ale gadają gadają... pochłaniając te tłuste mielone z ziemniakami i jedna mówi, że wczoraj wyjadła wszystkie słodycze jakie były w domu , bo tak ją chwycił głód na słodkości.... no ale na szczęście później wypiła 3 cud-herbatki i one na pewno spaliły ten cukier i tłuszcz i dzisiaj sobie jeszcze batonika kupi :D Czasami się zastanawiam czy Wy na prawdę chcecie się odchudzić czy tylko tak sobie mówicie... Sam ponad rok temu schudłem trochę ponad 20kg... zawsze byłem przy kości....zaniedbałem się po tym jak zostawiła mnie dziewczyna, ale później ----- bez pomocy żadnych cudownych diet i preparatów---- doprowadziłem się do dobrego stanu. Wystarczyło że jadłem mniej, nauczyłem się nie jeść kolacji, zero słodyczy i trochę sportu i przede wszystkim dużo samozaparcia. Na prawdę tylko tyle wystarczy by chudnąć.

Gość facetom łatwiej schudnąć
bo mają więcej mięśni i inna jest ich budowa ciała. lepszy metabolizm i łatwiej spalić zbędny tłuszczyk. Ale zgadza się, że takie myślenie jak te dwie grube babki, to do szczupłej sylwetki nikogo nie doprowadzi. tragedia. Lepiej by zaczęły jeść warzywa, a nie batony.

Gość mt--07
Co się stanie, gdy na obiad zjemy mięso z ziemniakami? -Zaczniemy mieć kłopoty z trawieniem. Na strawienie ziemniaka trzeba godziny, na strawienie mięsa od 3 do 7 godzin. Organizm niepotrzebnie traci energię na trawienie różnych pokarmów w różnym czasie, a przecież mógłby ten czas wykorzystać na inne czynności życiowe lub walkę z chorobami. -Weźmy na przykład kanapkę, która każdy z nas zjada na śniadanie: biały chleb posmarowany masłem, na to wędlina. Co w tym złego? -To, że chleb należy do węglowodanów, masło do tłuszczów, a wędliny do grupy białek. Połączenie tych produktów do ciężki orzech do zgryzienia dla naszego systemu trawienia. W żołądku i dwunastnicy muszą wytworzyć się różne soki trawienne, oddzielne dla białka i węglowodanów. Masło hamuje ich działanie. Nie jestem przeciwnikiem kanapek, ale przyrządzajmy je w zgodzie z prawidłowymi zasadami łączenia pokarmów.

Gość mt--07
Co można łączyć? Najkrócej: białka z tłuszczami, a tłuszcze z węglowodanami. Oto prawidłowe połączenia pokarmów. Mięso — zielone warzywa Chleb, ziemniaki — zielone warzywa Zielone warzywa — wszystkie białka Orzechy — zielone warzywa, kwaśne owoce Jaja — zielone warzywa Tłuszcze zwierzęce — wszystkie rośliny zbożowe Rośliny zbożowe — zielone warzywa Rośliny strączkowe — zielone warzywa Owoce niekwaśne — kwaśne mleko, jogurt Kwaśne owoce — orzechy, kwaśne mleko, inne kwaśne owoce Najgorsze połączenia Polegają na jednoczesnym spożywaniu białka z węglowodanami i są niebezpieczne dla zdrowia. Oto o­ne. Mięso — Pieczywo, kasze, ziemniaki, cukier, miód Chleb — wszystkie białka, owoce, cukry Zielone warzywa – mleko Jaja — mleko, skrobia, słodycze, kwaśne produkty Tłuszcze zwierzęce – wszystkie białka Rośliny zbożowe – wszystkie białka, słodycze, mleko

Gość do Elafan
zapijanie Tussipecu pepsi czy kawą jest niezwykle zdrowe :O:O odżywiamy sie zdrowo.. hahahah...

Gość ulenka 29
to jest usparawiedliwianie sie ze facetom latwiej schudnac jak sie chce to sie schudnie-zdrowe odzywianie i duzo ruch tylko to trwale odchudzi a gadanie o odchudzaniu a potem rzucanie sie najedzenie jest bez sensu-wiekszosc je zdrowo np kilka dni wchodzi na wage-o kurde nic nie chudne-bez sensu i zaraz wcina grzeski itp bez silnej woli sie nie odchudza i nioe ma sensu im tlumaczyc o zgrozo pelno tlustych dziewczyn to mlode dziewczyny

Gość niektóre tu pisały
o diecie CHAŁWOWEJ:D co wg.mnie jest kompletnym nieporozumieniem

no właśnie... tak trudno przyjąć do wiadomości najbardziej podstawowe rzeczy: mniej tłuste potrawy są lepsze od tłustych że ciemne pieczywo jest lepsze od jasnego że woda jest lepsza od cocacoli czy soków owocowych że im więcej warzyw i surówek tym lepiej zamiast tłustego mielonego - indyk albo kurczak zamiast siedzenia godzinami na forach internetowych i wyszukiwania najnowszych diet trzeba się zacząć po prostu zdrowo odżywiać. im mniej jesz badziewia tym szybciej chudniesz.

Gość niektóre nie wiedzą
co jest zdrowsze....trzeba im to dobitnie powiedziec!!!!!!!!!!

Gość niektóre nie wiedzą
bardzo dużo dziewczyn nie wie jak się odżywiac, jedza tak jak ich babcie i matki nauczyły. Tłuste mięsa , zupy na kosciach, ciasto na deser i potem efekty są widoczne..:)

do tego, co napisał do mnie, uwielbiam kawę, piję 2 dziennie pepsi nie piję w ogóle, bo nie lubię, ani żadnej innej coli czy oranżady tussipectu nie stoosuję pomerdało Ci się człowieku, to nie do mnie te uwagi.

Gość do Elafan
wczoraj na innym topiku pisalas dokladnie o tym "sposobie" brania tussi zeby dzialalo (albo przedwczoraj)

Gość ja osobiście mam nadzieję
że "miesięczne" głodówki, picie na diecie coca coli,jedzenie chałwy i ..takie tam stosują głównie nastolatki. Proszę nie wyprowadzajcie mnie z błędu !

w zasadzie jedyny topik, na którym się wypowiadam regularnie, to topik o diecie South Beach, na którym jestem od 3 miesięcy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3384032&start=0 polecam tę dietę. Wiem, że tussi to świństwo, więc w życiu bym do ust nie wzięła. Nawet słodzików unikam oraz wszelkich konserwantów spożywczych, a co dopiero takiej chemii. fuj... fuj...

Gość kaka30
O kurcze to o mnie: "zamiast siedzenia godzinami na forach internetowych i wyszukiwania najnowszych diet trzeba się zacząć po prostu zdrowo odżywiać. im mniej jesz badziewia tym szybciej chudniesz". Komentarz trafił w dziesiątke!! I właśnie dlatego nie chudnę....

Gość wezccc
amiast siedziec godiznami an forum wystarczy 1 godzina spaceru biegu seksu cokolwiek!!!!!!!!!!!!!! i juz chudniecie!!!!!!!

Gość wezccc
ALE PISZEMY IM CO JEST ZDROWE... UTWORZYLAM I WY UTWORZYLYSCIE MNOSTWO TEMATOW.. JAK ZDROWO JESC.. CO JEST NISKOKALORYCZNE ZDROWE I PIEKNIE WPLYWA NA KONDCYDJE SKORY I ORGANIZMU JEJU JUZ NAPRAWDE MI BARK SILY A PRZEWYZSZAJA TEMATY Z CYKLU JAK ZRZUCIC 15 KILO NA 2 TYG.. masakra

Gość mlodaaaaaa26
wiecie co schudlam z 90 kg na 55 kg i to w 3 miesiace wage trzymam od 3 lat iiii mam super wyniki, wlosy mi niepowypadaly, jestem plodna i jest wszystko ok. Te diety cud, ktore tak krytykujecie pomagaja wlasnie tym osobym grubym sie zmobilizowac i jesc dokladnie to co jest tam napisane i mi to tez pomoglo, bo nie znalam sie na dietach. Pozniej zaczelam sama sobie dobierac produkty jakie lubie co ma malo kalorii itd. nie krytykujcie tych, ktorzy robia te diety cud to jest dla nich baza do dalszego odchudzania. I wierzcie mi ja juz zrobilam kopenhaska, zrobilam kapusciana i norweska itp. na kazdej schudlam i do dzisiaj nie mam efektu jojo jak zobaczylam na wadtze 65 kg to dalej sie odchudzalam sama, bo juz po tych dietach wiedzialam na czym moge schudnac itp. i oczywiscie cwiczylam codziennie!!!

Gość mlodaaaaaa26
aha i glodowke tez mozna robic, ale trzeba wiedziec jak do niej podejsc nawet lekarze zalecaja glodowke, bo jest dobra. Ale to nie moze byc przeprowadzone z dnia na dzien i po niej nie mozna rzucic sie na jedzenie, bo wtedy jest to niezdrowe wiem cos o tym , bo bylam u dietetykow itp. :)

Gość a moze najlepsza jest
piramida zdrowia??? moze nie chudnę ale za to ćwiczę i trace centymetry powoli ale przynajmniej moze nie bedzie efektu jojo... poza tym lepiej się czuję i poprawił mi sie koloryt cery więc uwazam ze lepiej odzywiać juz się nie mogę. owszem niektóre kobiety odchudzają się racjonalnie a inne które chcą cudu sie katują... bo myslą ze jak jadły co popadnie przez 5 lat to pozbędą się tego w ciagu miesiaca!!! a tak nie jest organizm bedzie się buntować przeciw restrykcyjnym dietom az w koncu ciało zacznie chorować... jak ktos jest uparty i niczego nie potrafi zrozumiec to nie ma innego wyjscia.. musi przekonać siena własnej skórze ze odchudzanie nie jest takie łatwe! ja przed operacją mogłam przez dwa tygodnie pic tylko płyny co z tego ze miały łacznie ok 500 kalorii i przez 2 tygodnie powinnam schudnac jakies 3-4 kg jednak nie schudłam! nawet pare tygodni po operacji musiałam jeśc mało czyli taki kolejny etap diety i tez nie schudłam no moze 0,5 kg mnie ale co to jest przy tak długiej głodówce!!!!!!!!!wtedy byłam do tego zmuszona. a dzis stawiam na zdrowe racjonalne porcje i duza dawka ruchu.

mlodaaaaaa26 - skad wiesz ze jestes plodna? zaszlas w ciaze krotko po takim naglym spadku wagi?