Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość tukan
Słowo się rzekło, kawa na ławę: Jestem przeciw wprowadzaniu jakichkolwiek ekonomicznych czy prawnych sankcji ograniczających dostępność do CC! Tak więc pod tym względem popieram Was. Natomiast po przeczytaniu wczorajszego (wypowiedzi mamuś-dziennikarek) i dzisiejszego (wywiad z prof. położnictwa zapowiadającego zę wszystkie porody niedługo będą kończone CC co wg niego jest bardzo dobrą tendencją) numeru gazety Dziennik niestety podtrzymuję to co napisałem z bioLogicznego punktu widzenia. Pan profesor położnictwa raczył oznajmić że samica gatunku ludzkiego jest ewolucyjnie nieprzystosowana do porodu "normalnego". Ewolucjoniści z którymi to skonsultowałem oświadczyli, że nie bardzo wiedzą co pan położnik ma na myśli, zauważyli jednak ostrożnie, że jeżeli przez tysiące pokoleń gatunek Homo sapiens nie wyginął mimo braku CC to jednak chyba ewolucja nie do końca spaprała sprawę. Ale faktem jest że zdrowie i bezpieczeństwo osobnicze są ważniejsze. Tak więc: jeżeli porody wymagają interwencji chirurgicznej nie mówiąc o wszystkich dolegliwościach i ryzyku przez

Gość tukan
CDN. Kłopoty techniczne)!!!!!! przez

Gość tukan
około 9 poprzedzających miesięcy - tak więc oznacza to że zgodnie z moją poprz. wypowiedzią - ciąża to ciężka i niebezpieczna choroba

Gość tukan
CDN (już jasne) W skali światowej można więc mówić o epidemii. A ponieważ żaden rozumny człowiek nie będzie świadomie sprowadzał na siebie ryzyka poważnej choroby - kobiety powinny więc przestać zachodzić w ciążę i to nie tylko w Polsce ale na całym świecie. To nie żart czy ironia, ja naprawdę tak sądzę. Owszem istnieje podobno coś takiego jak instynkt rozrodczy zw. macierzyńskim, ale instynkty są przecież zaprzeczeniem rozumu. Wnioski są oczywiste i zostawiam je Wam do przemyślenia A kto chce wychować dziecko , niech idzie do "bidula"; tam zawsze dostępne będą w pewnej ilości "uboczne skutki" nie tylko lekkomyślności ale i braku uczuć

Gość tukan
PS. Do ewent. protestu kobiety chętnie się przyłączę. Także na rzecz liberalizacji prawa adopcyjnego Kłaniam się

Mam 23 lata i już wiem że nie chcę mieć dzieci, a ten artykuł tylko mnie utwierdza w moich przekonaniach. Pozdro Giertych! Ktoś tu fajnie napisał że najpierw niech sobie facet włoży arbuza w d**** a potem się wypowiada.

Hmmm... Ciekawe, czy jakieś 100-200 lat temu kobiety rodziły dzieci o podobnej wadze co teraz :) Bo wciaż się słyszy, że rodzą się coraz to cieższe dzieci. I weź je sobie człowieku przepchaj przez kanał rodny (mój ponoć też do ułomków nie należy :) ale lekarza mam rozumnego)

pójdę torem myslenia poprzedniczki .... kiedys nie było rozwijuającej się technologii ... kobiety rodziły \" gdzie popadnie\" .....umieralnosc noworodków była ogromna tylko wtedy nie prowadzono żadnycj statystyk .... a może niedługo padnie cudna ideaa,ze skoro kobieta dobrze przechodzi ciąże , w koncu to stan fizjologiczny ...to może nie potrzebne są wizyty u lekarza....zawsze to jakas oszczednosc dla słuzby zdrowia ... przerazaja mnie te bredenie .... boje się o matki i malenstwa którym wkrótce przyjdzie zmierzyc się z rodzeniem :O Co z akcją \"rodzić po ludzku \" ?????

no tak....nie idzie do lekarza...ale ma CHOCIAZ polozna..na ktora zawsze może lizcyc... A tak w ogole...to swiat idzie do przodu.. dlaczego POLSKA sie cofa??

Gość do fulka
no dobra, ale napewno normalny lekarz w takim cywilizowanym kraju jak Wlk. Brytania nie odmówi cesarki kobiecie, która ma ciążę zagrożoną i ryzyko powikłanego porodu z powodu jakichs statystyk

Gość flowerrrrr
a u nas odmowi? z pewnoscia nie! chodzi im o cc na zyczenia aby to zlikwidowac

fulka....--> ychy..i zapewne z nacinaniem krocza tez izdie do przodu.. poczyutaj artykuły, a potem sie wypowiadaj:) a tak poza tym..to temat nie dotyczy cc na żyzcenie - bo jak wiadomo w Polsce tego nie ma!! wiec z tego wynika, ze temat dotyczy cc... ze wskazaniem!! A co z tego jeszzce wynika?? To co już powinnas dobrze zrozumiec..z powyzszych postów..i z wypowiedzi prof Chazab, - ze nawet pomimo strasznej meczarni( np., ulozenia pośladkowego, omdlen ciezarnych w czasie porodu) kobiete będą na sile pzrekonywać, ze porod SN jest jedank \"lepszy\"

i jeszcze jedno... ja siew cofam..ok ....--> w takim razie jak określic Ciebie skoro uważasz, ze w czasie zagrożenia zycia matki, czy plodu powinno być zakazane cc?? :O pozostawie to bez komentarza:)

Gość no pewnie ze jestesmy za murzy
Polska się cofa. W większości krajów aborcja jest legalna, wykonywana na życzenie. Tylko u nas aborcja jest postrzegana jak zabójstwo.

Poza tym..uważam, ze każdy ma swoj rozum... nie każe wszystkim kobietom rodzic przez CC i rowniez ozcekuje troche tolerancji.. Bo jak pisalam juz powyżej..\" Punkt widzenia zmienia sie z punktu siedzenia\" I jeżeli ktos mi napisze, ze CC-powinno być zakazane (zarówno ze wskazaniem jak i na żyzcenie):O

Skonczmy temat, bo chyba sama nie wiesz o czym piszesz... nasiadlas na mnie, ze \"polska sie cofa\" a temat dotyczyl cc w zagrożeniu życia - z zcego wynika, ze masz inne zdanie... .. to nie ammy o czym dyskutować.. Odpowiezd mi jeszcze- ktory zachodni szpital wprowadził ogranieczenia cc w zagrożeniu życia?? Bo napisalas, ze polska dogania zachodnie karaje. Polska się COFA... do sredniowiecza!! Kaczory ..przywłaszczaja sobie co popadnie... zamiast latac samolotem z Warszawy do Sopotu(do domu) kilka razy w tygodniu (na koszt podatnikow oczywiscie), przekazałby to na głodne dzieci.. Ale po co... zawsze ma coś w rekawie, np. podgrzewane zimą wejscie.

Nie zamirerzam wyjeżdzać...:) CC będę miałą w Polsce.. chociaż jedna zaleta z tey korupcji...;) Och... tyle się płąci na ubezpieczenia, a przychodzi co do czego to...:O a Tobie fulka, mimo wszystko żyzcę porodu bez komplikacji i żeby nie było dane Ci doznać porodu kleszczowego:O czy też innych tortur:O

Gość KAJALA
Przerażające jest to,że kobieta została odczłowieczona.Traktuje sie ja nie jak istotę żyjącą i czującą,ale jak maszynę,która ma do wykonania określone zadanie,a jeżeli ta maszyna sie zepsuje no cóż trudno.Z powodu braku części zamiennych trafi na złom. Rodziłam 26 godzin,poród był pośladkowy i do tego na sucho bo wody odeszły wcześniej.Do dzisiaj moja córka ma blizny na pośladkach.To był koszmar.W 26 godzinie lekarze podjęli decyzję o cc,ale nie doszła do skutku.W ostatniej chwili położna razem z lekarzem chwycili się za rece,położyli się na moim brzuchu i dosłownie wycisnęli ze mnie dziecko.Więc chrzanienie przez "mądrych" panów o zastraszającej ilości cc jest lekko mówiąc przesadzona. Zyjemy w XXI wieku, postęp medycyny jest ogromny i jeżeli może przynieść ulgę kobiecie rodzącej nie widzę w tym żadnej tragedii. Ci wszyscy panowie są lekko,umysłowo niesprawni.Być może ich matkom odmówiono cesarskiego cięcia.

Gość do fulka
zeby miec cc na zyczenie nie trzeba dawać w łapę, wystarczy wybrac jedną z prywatnych klinik, a póki co jest ich w Polsce coraz wiecej

KAJALA--- jak miło poczytać, kiedy ktoś w takich nerwach po przeczytaniu artykulu profesora..potrafi wypowiedzieć sie w takim stoickim spokoju :) Mnie zawsze nerwy ponoszą ;)

Niestety, ale po co mam rodzic w prywatney klinice skoro moge o polowę taniej w Panstwowym szpitalu:) Politycy sami prowokują takie scenariusze:) Niestety.. jestem tylko człowiekiem..

Gość KAJALA
wszystko o - mnie do niedawna też nerwy ponosiły,ale doszłam do wniosku,że do niczego mnie to nie doprowadzi.Martwi mnie tylko jedno,a mianowicie to,że tak zwana "troska" ekipy rządzącej o przyrost naturalny może być dla tego przyrostu fatalna w skutkach. Istnieje proste przełożenie - jeżeli odmawia sie komuś korzystania z dobrodziejstw jakie niesie za soba postęp i rozwuj,chce go sie zamknąc w ciasnych ramach własnych przekonań to ten ktoś predzej czy póżniej sie zbuntuje. Bo nikt nie chce być niewolnikiem.

atam... Moim zdaniem w sprawach odnośnie tak ważnych sfer życia, jak aborcja, antykoncepcja, czy nawet cc powinno być referendum.. J Masz rację pisząc to co powyżej. W koncu medycyna idzie do przodu aby ulżyć cierpieniom:O Dlaczego nam kobietom w Polsce ma to zostać odebrane:O

Do CC w państwowym szpitalu będzie ograniczony dostęp, ale za to będzie więcej prywatnych klinik z konkurencyjnymi cenami. CC na życzenie będzie ogólnie dostępne. Jak wiadomo CC na życzenie, jest w cenniku usług prywatnej kliniki. Ceny są co prawda wysokie, ale im więcej będzie \"klientek\", tym ceny staną się niższe. A w to, że pacjentek będzie więcej, to ja nawet nie wątpię.

Gość do fulki
trochę przeginasz z tymi daleko idącymi wnioskami. Tak od razu złodziejka?

fulka...tak kraj korupcji i z tym sie z Tobą zgozde... ale to nie tłumaczy ich, ze mam rodzic... na granicy śmuerci.. Pzreanalizuj swoje wypowiedzi... Bo chyba nie zrozumialaś tematu:O ... no tak jestem złodziejką... ponieważ w chwili kiedy lekarze będą podduszac moje dziecko pzreciągając porod SN nie będę miała wyjscia i będę musiała dać w łąpe bo inaczej je uduszą :O A Twoje prowokacje, typu \"polka złodziejka\", hmmChyba podziekuje za rozmowe:O nic nie wnosisz do tematu ...krzykaczek nie potrzebujemy:)

Gość rrrrrrrrrrrrrr
złodziei trzeba krytykowac