Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Jak Religa nie będzie robił co premier każe to wyleci ze stanowiska. Katolickie podejście do prawa zostało juz "nagrodzone" przez Trybunał Praw Człowieka. Tę kasę powinien wylożyć z własnej kieszeni minister zdrowia.

może gdyby te pieniądze, które tak slicznie marnotrawią na wojne w Iraku... przekazali na to co naprawde koniecznie tj. służbę zdrowia, czy glodne dziecki..ale nie poco... Zawsze lepiej.... zadbac o soebie... pamietacie..jak kaczynski kzazał sobie podgrzewane wejscie zrobic?? po tym jak złamał noge?? Przynajmniej wiemy na co idą pieniadze, ktore powinny byc przeznaczone na polskie spoleczenstwo.. Nawet w mediach mowili, ze głową innych, o wiele bogatszych Panstw 9USA, Niemcy) nie przyszloby cos takiego do glowy... podgrzewane wejscia za ponad 100 tys..prawie 2000..to dopiero swiadczy o ważnych glowach rzadzacych w Polsce..

Gość tukan
CC to oczywista konieczność w wielu przypadkach. Tylko co to oznacza? Ano to że patologia stała się normą, że ciąża to nie stan fizjologiczny tylko ciężka choroba, wręcz zagrożenie życia dla kobiety i płodu. czytając obecne tu topiki mozna się w tym upewnić Jedyny logiczny wniosek? Nie zachodzić w ciążę. Lepiej zapobiegać niż leczyć ;)

to oczywiście mężczyzna.. więc czego można spodziewać się po osobie, która nigdy nie znalazla sie w danej sytuacji?? Drogi Panie to temat dla osób, ktore to bezpośrednio dotyczy... Wiec prosimy o milczenie.. Ciąża to nie choroba, ale takie zwykłę ludzkie przywileje to się chyba każdemu należa??? za chwile pewnie napiszesz, ze jestes kobieta:D słyszales kiedys o takiej akcji rodzic po ludzku?? pozdrawiam

i jeszcze jedno tukan--> gdyby rzeczywiscie nie bylo problemu to setki tysięcy ludzi nie promowały by takiej akcji.. i atakie tez opinie nie pojawialy sie na forach internetowych:)

O ile sie orientuje, w prywatnych klinikach mozna rodzic przez CC. Temat dotyczy szpitali panstwowych, w ktorych takiej mozliwosci nie ma. A to oznacza dla mnie jedynie tyle, ze wzrosnie w Polsce liczba noworodkow niedotlenionych, badz takich, ktorym nie udalo sie przezyc porodu:( Paranoja ! Wierzyc sie nie chce, ze na tak debilny pomysl wpadl lekarz:O

Gość kobiety piszemy
petycje i tzreba sie wybrac pod sejm!Gornicy moga, tak! Maja prawo wywalczyc co zechca a nas traktuja jak krowy rozplodowe! Zadnych praw i same obowiazki.Mialam sie teraz zdecydowac na dziecko,ale w tym wypadku an pewno tego nie zrobie.Nie zaryzykuje zycia swojego i swojego dziecka.Niech pan Minister sam sie rozmnaza,aby skladki na ZUS rosly,albo neich zrezygnuje ze swojej tysiecznej pensji i niech zyje tak jak my za 600zl!

Gość MĘSKIM SZOWINISTYCZNYM
ŚWINIOM MÓWIMY STANOWCZE " NIE!"

Gość może raczej
mówmy NIE MĘSKIM SZOWINISTYCZNYM WIEPRZOM? a nie świniom...

Gość tukan
Oczywiście zostałem zjechany aż pióra poleciały :P ach te hormony ciężarówek....A przecież nie napisałem nic przeciw CC, tylko wyciągnąłem logiczne wnioski, które podtrzymuję. Skoro już daliśmy w mordę ewolucji to bądźmy konsekwentni. Ale rozumiem że jako męska świnia mam się zmywać, więc tylko na koniec wrzucam coś konstruktywnego: rekomenduję książki Preeti Agrawal, hinduskiej lekarki mieszkającej w Polsce (Odkrywam macierzyństwo, Kobieta i natura) które traktują o zdrowej ciąży i w ogóle życiu płci pięknej ;) oczywiście nikt wam nie każe z nich korzystać .Kłaniam się i odfruwam póki mam cały dziób

tukan--> ntu nie o hormony chodzi.. tylko juz raczey o \" glupote\" politykow... a co do hormonow.. to chyba nie uwarzasz, ze osoba w ktorej buzuja hormony nie ma prawa do porodu bez bólu i ponizania?? p.s. uwarzasz, ze ciezko chory ubezwlasnowolniony może być operowany bez znieczulenia?? A Tobie zamiast czytać Preeti Agrawal radze przeanalizować w tey sytuacji prawa pacjenta!! One w tym wypadku więcej wnoszą do tematu!!

Gość tukan
OMG zupełnie się nie rozumiemy, no Wenus i Mars po prostu.... oczywiście że jestem za prawami pacjentek i pacjentów do wszystkiego co konieczne, ludzie! O debiliźmie politykierów sam mógłbym pisać traktaty.Greps o hormonach dotyczył tej złości z jaką skomentowałyście mój post a nie sytuacji szpitalnych. Praw pacjenta uczyłem się na pamięć, a że sam bywałem w "białych koszarach" to mogę coś o tym powiedzieć z autopsji - ale mi nie chodziło o przepisy tylko fizjologię... no nieważne, zostańcie w pokoju albo jeszcze lepiej w dwóch pokojach z kuchnią i łazienką ;)

tukan.. naprawde staram sie zrozumiec Twoje podejscie do tematu..ale naprawde ... czasami punkt widzenia zmienia sie z punktu siedzenia;) Uwierz ..chcialabym urodzic... nawet w domu tak jak opisuje swoj ostatni porod autorka ksiazki ktora podales, ( niestety nie jestem lekarzem, nie mam tak wielkiego doświadczenia z ginekologii, ani tymbardziej z przebiegu porodu), chcialabym nie zostać sama..przykuta do lozka w zcasie akcji porodowej. kiedy to polozne(bo o lekarzy przy porodzie można pomarzyc) piją kawe... a ja zaslonieta śmiesznym parawanem leże we własnych odchodach.... Wiesz dobrze, ze realia są inne niz opisuje Pani dr!!... i jeżeli ktoś co chwile, na sile stara udowodnic mi swoje racje, to przepraszam... ale tak sie nie da:O O tych pozycjach o ktorych wspominala tez czytalam... wiem, ze te nakleczka sa najbardziej sprzyjające i nie powoduja nawet pekniecia krocza- jednak czesato jest tak, ze juz od pierwszych skurczy lezysz na lozku...:O Przykro mi ..nie slyszalam jeszcze zeby ktoras z kobiet maial,az takie przyzwolenia na naszych polskich salach porodowych...

Gość podtrzyyymuje

O tych pozycjach o ktorych wspominala tez czytalam... wiem, ze te nakleczka sa najbardziej sprzyjające i nie powoduja nawet pekniecia krocza- jednak czesato jest tak, ze juz od pierwszych skurczy lezysz na lozku... Przykro mi ..nie slyszalam jeszcze zeby ktoras z kobiet maial,az takie przyzwolenia na naszych polskich salach porodowych... __________________ No niestety- w wielu szpitalach każą rodzic na leżąco co np. dla mnie ejst nie do pojęcia, gdyż leżąc na plecach - słabnę i mdleję (nacisk macicy na żyłę wrotną). Leż sobie tyle na plecach i mdlej co chwila :( Ja się po prostu obawiam, że lekarze zaczną patrzeć na procenty, ile mieli CC i w przypadku zlecenia CC będą się zbyt długo zastanawiać oraz zalecać poród sn no bo \"może ona/dziecko sobie poradzi\". Nie rozumiem wpieprzania sie ministrów do CC. Jest mnóstwo ważnych problemów a nie takie bzdety. To co robią spowoduje prędzej zmniejszenie liczby ciąż bo kobiety będą się obawiać o zdrowie swoich dzieci.

co za czasy... okaże się, że kobieta w ciąży bedzie emigrować do innych krajów... w obawie o to co w naszym karju z dzieckiem zrobią:O

Gość pani łosoś
do wszystko o Kochana,ja zawsze chciałam mieć dziecko ale jak tak dalej pójdzie to nigdy nie zostanę matką.albo faktycznie wyjadę urodzić np. do niemiec bo tutaj uśmiercą podczas porodu albo mnie albo moje dziecko(albo nas oboje!).to straszne, ale prawdziwe.Dla nich liczy się kasa a nie kobieta, która wg zasranych polityków ma psi obowiązek rodzić ile wlezie i to w dodatku w potwornych bólach.A ja nie uważam,że mam taki obowiązek! jak każda kobieta chce mieć prawo do decydowania o swoim macierzyństwie!łapy precz niedouczone buraki bez serc(czytaj:politycy)) od naszych macic!!!!

Gość wehehe
Brawo! walczcie o swoje. Przy wyborach a jak trzeba to na ulicach. Pomyślcie, kobiety, ile was jest. To wasze państwo a nie zasrańców z pisuaru i radiomaryjców!

Hmm..człowiek tak się stara być opanowanym - ale nie da się.. To ma być ta polityka pro/rodzinna?? :O a najgorsze jest to, ze my tu sie podenerwujemy, a oni zrobią co bedą chcieli.. z uśmiechem na ustach:O

Piranha :D 🌼 No niestety... tak bywa, ze najwięcej kłapią dziobem Ci ktorzy nigdy nie doświadczyli problemu naszego tematu...;)

Tukan - a co mogę od Ciebie powiedzieć mojej przyjaciółce, u której doprowadzono do smierci jej dziecka, które mogłoby urodzić się żywe w wyniku CC, a którego jej odmówiono, bo Ordynator owego szpitala kładzie olbrzymi nacisk na poród naturalny u kobiety i podwładni boją się zastosować inne metody urodzenia dziecka poza naturalną??????? Zmusza sie kobiety do rodzenia siłami natury przez kilkadziesiąt godzin i często mdoprowadza do totalnego osłabienia, gdzie nie da rady już urodzić naturalnie, bo nie ma na to sił, albo tak jak w moim przypadku (ja urodziłam naturalnie - zaznaczam) - po 12 godzinach porodu i totalnego wycieńczenia skurczami co pół minuty i kompletnym brakiem rozwarcia - pan doktor powiedział, ze jeśli poczuje parcie, to lepiej, zeby moja szyjka jak opona od Tira zdążyła się rozszerzyć na tyle, zeby dziecko wyszło, bo inaczej to mogę dziecku krzywdę zrobić :-o. Po - dosłownie - BŁAGANIU - dali mi kroplówkę na zwiększenie siły skurczów, zebym mogła urodzić. Chciałabym mieć jeszcze dziecko, ale jeśli nie będę mogła skorzystać z CC, to nigdy, powtarzam: NIGDY więcej się nie zdecyduję na takie upokorzenie i upodlenie, jakie przeżyłam.....

widzę ,ze ten temacik dalej żyję i wiele dziewczyn uważa podobnie do mnie :) \"kobieto w bólach rodzić będziesz\"- - Nie, nie będe ! Bo jeżeli ten pomysł pełen absurdów wejdzie w życie - ja świadomie na drugą ciążę się nie zdecyduję ....! czy na przekrór? hm ....też ! ale przede wszystkim w obawie o zycie i zdrowie moje i dziecka .... nadmienie tylko ,że córeczkę urodziłam SN - bez komplikacji - sprawnie ... jednak poród porodowi nierówny .... nie chce przezyc dramatu na porodówce :O

wszystko o 🌻 - dzięki za troskę ;) weekenduje , grilluję :) i z mężem randkuję -ale mając w głowie projekt naszych wpaniałych polityko-ministro-profesorków-robię to z głowa :P

Gość pani łosoś
a może zrobimy protest? trzeba parzemówić do rozsądku (choć oni go raczej nie mają!) tym z lpr szczególnie bo takich nawiedzonych jak oni to ze świecą szukać;(

Gość tukan
Super. Mimo zę jestem jedynym (samcem) który próbował was zrozumieć, w zamian dostałem tylko bluzgi, przy czym żadna z was nie pojęła o co mi chodzi. Pewnie gdybym był trollem i wjechał tu z bluzgami na 'maciory" mógłbym liczyć na lepsze traktowanie. Chyba lepiej rzeczywiście się nie wtrącać i wyczyścić buty po wyjściu.

Gość tukan
PS. a jeżeli rzeczywiście będziecie protestować to chętnie się przyłączę. Aloha.

tukan...--> ja w tej bezsilnosci jestem skłonna uchylic czola... i poprosic o wyjasnienie:O Komentujesz sprawe, w taki sposob, ze mozna ją odebrać dwuznacznie.. acha----> bloog swietny... zainspirowalas mnie;) naprawde.. chyba tez..zaczne pisac..:) Czasami mamy coś pod nosem.... a nie wiemy:) Teraz ide na wieczorny spacer.. odwiedze Was wieczorem;)

co za zdanie: hihi... Teraz ide na wieczorny spacer.. odwiedze Was wieczorem :O az mi samej smiac sie zachcialo;) mialo być odwiedze Was przed zasnieciem;)