Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

do waszym zdaniem ....... ty połozna! Spadaj na drzewo i to najlepiej jak najdalej stąd, typowa polska mentalnośc- srać w swoje gniazdo, żenada, moze ci jeszcze dać kij bejsbolowy, albo moze specjalnie dla ciebie załatwimy arene z kisielem i bedziesz mogla sobie poużywać z wszystkimi forumowiczkami, najlepiej to miec pretensje do podatnika i płatnika ze cały kraj to jedno wielkie G...., a podatnik Bogu ducha winny, BABY- faceci próbuja z was zrobic krowy rozpłodowe, próbuja wami sterować, próbuja wam mówic jak macie zyc a wy jeszcze sobie do gardeł skaczecie, ile to jeszcze bedzie trwać??? Przecież to juz jest nie do wytrzymania, tego się juz czytac nie da, naprawdę po co takie osoby właża na ten topik?? Po co ty w ogole zyjesz, czy tylko po to żeby wszedzie dookoła wylewac swój nieuzasadniony jad? Pozatym to nie jest topik o trudnej sytuacji finansowej położnych ale zupełnie o czyms innym, jak chcesz rozmawiac o trudnej sytuacji położnych to założ do ciężkiej cholery osobny topik, a nie wtryniaj sie za przeproszeniem w inne topiki, naprawdę wkurwiajace są takie osoby co to co 5 minut zmieniaja nicki a jedyne co potrafia to tylko i wyłacznie namieszać albo zmieszac wszystkich z błotem, i to jest jedyny minus tego coraz bardziej upadającego forum(mam na mysli kafeterie jako całość), przygladam się niektórym wpisom i nadziei na poprawe nie widać, a wręcz jest coraz gorzej

Gość waszym zdaniem.........
niea czy ja gdzies napisłam ze jestem połozna ? Nie jestem nią

kobiety w ciąży przede wszystkim bo noszą w sobie nowe życie i z tego powodu zasługują na szacunek. a jak ktos nie nosi w sobie nowego zycia to na szacunek nie zasługuje ? ciekawe co powiesz jak juz nie bedziesz w ciazy płatek

zapewniam was ze nie zapłaciłyscie w składkach kwoty która w pełni pokryłaby koszty pobytu w szpitalu ,opieki i zabiegów zwiazanych z porodem sn czy cc wezcie tez pod uwage fakt iz siedzicie na L4 cała ciaze i zus wam płaci non stop z tych pieniedzy ktore "wpłaciłyscie"

ja sie zgadzam z szatyneczką cesarki teraz są jak produkt na zamówienie- a osoby biedniejsze które mają wskazania do cesarek boją sie i cierpią do ostatniego momentu- bo sale operacyjne są pozajmowane, grafiki lewych cesarek wypełnione.....

no własnie paniusie wykorzystywały cc na maksa i teraz byc moze dlatego ktos kto bardzo bedzie tego potrzebował dla zdrowia i zycia swego lub swego dziecka nie bedzie miał cc Polska to kraj korupcji prawie kazdy to gani ale w gruncie rzeczy sam nakłania lekarzy do brania

Wątpię żeby zawód - połozna była aż taki męczący .... dużo kawy - duzo ploteczek dużo malowania paznokci ..... duzo wrodzonego chamstwa ...... ale zdarzają się takie jak moja połóożna (gwoli wyjasnienia - nie kupowałam Jej) była cudowna i była ze mną cały czas ! no i niech bedea cesarki na życzenie - płatne ! jestem za ....! chciaz kasa bedzie szła legalnie do \"skarbaca\"szpitala ...! i może bedzie wiecej kasy na cesarki wykonywane kiedy nalezy ..... o co wielkie hallo w cesarce na zyczenie ? stac dziewczyne - chce3 rodzic w ten sposób - niech rodzi !

Gość samba de janeiro
nie rozumiem was ciezarne dlaczego jestescie takimi pesymistkami Nikt z medyków wam nic nie powiedział o wskazaniu do cc a wy juz proscicie sie o to same ? Przeciez to nie jest takie hop siup to cc wiele kobiet miewa po zewnatrzoponowce dolegliwosci neurologiczne i iortopedyczne zreszta dla samych dzieci to nic dobrego takie cc robi sie to tylko w sytuacjach ekstremalnie niebezpiecznych słyszałyscie a moze widziałyscie szramy na ciele dzieci po skalpelu ?Ja kilka ich widziałam :na ramieniu a nawet na buzi zreszta te dzieci tez sa wyjmowane roznie Raz lekarz złapie malucha dobrze a raz nie Kolezanki córka została dziabnieta przez brzuch mamy w ucho-Nie chciałycyscie widziec jak to ucho, dzis juz panienki fatalnie, wyglada

Gość samba de janeiro
acha a czy ty wiesz jaki jest faktycznie koszt cesarki ? zapewniam ze duzo wiekszy niz łapowka

samba- ale wiem co znaczy urodzic przyduszone dziecko i je rechabilitować- bo dla mnie osoby której nie stać na łapówkę dłuugo nie było ani sali ani lekarza.......

Gość samba de janeiro
no widzisz sama czego to paniusie nie naucza lekarzy dostał od jednej i nastepnych to mysli ze kadza mu da

Nie chodzi w tym topiku o to żeby zapłacić szpitalom za cesarkę na życzenie. Jeśli nie czytałyście od początku to nie wpierdzielajcie swoich dwóch zdań! Chodzi o to że w sytuacji zagrożenia życia dziecka (np złe ułożenie czy owinięcie pępowiną) lekarz będzie się zastanawiał czy może zrobić cc, bo jak zrobi to będzie musiał za to zapłacic z własnej kieszeni itp. A przy tego typu komplikacjach różnie może się zdarzyć, każdy by chciał mieć zdrowe dziecko, to zrozumiałe, a już tym bardziej nie uszkodzone z winy lekarza który za poźno wykona cc lub wogóle bo liczą się statystyki - wg niektórych ciołków. Jeśli jest zagrożenie życia - trzeba działać a nie czekać 10h, a nóż widelec może się uda ... może sn urodzi się zdrowe, może nic się nie stanie. Kobieta ma przechodzić całą ciążę w niepewności ? A i przy porodzie modlić się żeby wszystko było dobrze? Chyba nie na tym rzecz polega. My siadłyśmy przede wszystkim na pomysłodawców powyższego tematu. No ale jak ktoś czyta tylko ostatnie wpisy, to sorry, skąd może o tym wiedzieć ... i zaczyna snuć jakieś urojone pretensje o grom wie co i przede wszystkim wyrwane z kontekstu! Życzę udanego weekendu :)

odnosze wrazenie ze większośc pomarańczówek nie rozumie tego co czyta, i szczerze to chyba nie ma tu z kim rozmawiać, schodzicie z tematu moje drogie, zresztą tu juz parę osób pisało ze niektórzy odbiegają od tematu, a wy dalej swoje:o Zaszczuc się nawzajem to chyba wasze motto zyciowe(oczywiscie to nie jest do czarnych nicków), u nas w kraju nigdy nie bedzie dobrze dopóki bedziemy wytykac błędy tylko innym bez autokrytycyzmu wobec siebie, to tak jakbym ja obwiniała wszystkich dookoła za to ze mi sie w zyciu nie powiodło, ze nie mam pracy bo nie zrobiłam wykształcenia....itp, siedźcie i kłóćcie się dalej:P Miłego dnia

do waszym zdaniem ... Kochana, sztuką jest to aby zachować się kulturalnie w przypadku kiedy ktoś wyprowadza Cię z równowagi a Ty zachowujesz zimną twarz i nie wyżywasz się na niej lub pierwszej lepszej osobie - to jest właśnie zachowanie kulturalne. Położna ma przede wszystkim pomagać, jest człowiekiem, a nie naskakiwać bez powodu. Jak ma ochotę, niech wyżywa się w domu. To położne są dla nas, nie odwrotnie. Wysuwanie twierdzenia typu: nie podoba się - idź prywatnie jest tu gruuubo nie na miejscu. Nie po to płacimy składki żeby chodzić non stop prywatnie! Poza tym nie każdego stać na prywatne kliniki. A tak a propos, jak położnym tak źle i ciężko, niech idą do prywatnych klinik - też tak można powiedzieć w odwecie za Twoje propozycje. Będą wiedzialy za co pracują, a w szpitalach niech zostaną te, którym sprawia przyjemność pomaganie ludziom i czerpią z tego radość - bo pracują z powołania a nie z PRZYMUSU!

Gość PŁATEK OWSIANY
DO WASZYM ZDANIEM... jasne, że każdy zasługuje na szacunek,ale kobietą w ciązy nie zawsze się go w szpitalach okazuje, a koniec końców są to kobiety w stanie błogosławionym,noszą pod sercem dziecko i mają być traktowane jak należy!! DO SHEENKA-ja sobie w ogóle nie potrafie wyobrazić jak to teraz będzie.Będą te biedne kobiety męczyć,ryzykować życie dziecka tylko po to by na siłę rodziły SN. Przez to-obawiam się-będzie się rodziło więcej dzieci niedotlenionych i chorych.Tylko kto za to odpowie? A cesarki na życzenie powinny być dozwolone! jeśli babka ma kase i nie chce za chiny ludowe rodzić sn w męczarniach to niech ma to cc, dlaczego nie? a w szpitalach państwowych powinni robić cc zawsze kiedy idzie coś nie tak i życie lub zdrowie dziecka jest zagrożone! teraz zamiasta dobro pacjętki będą mieli na uwadze statystyki!!! starach się bać...

Dokladnie płatku, to jest przerażające ... A najgorsze jest to, że nawet jak dziecko się urodzi niedotlenione, czy z wadą, to nikomu i tak pewnie nie uda się wyciągnąć konsekwencji z tego tytułu. Jaki lekarz przyzna się do błędu? Kto za to odpowie? Ile odszkodowań z winy lekarza zostało wypłaconych? Non stop się słyszy o krzywdzie ludzkiej! Jak później matka ma żyć z piętnem tego, że dziecko mogło być zdrowe, a przez chorych rządzących tak nie jest ... ja nie potrafię sobie tego wyobrazić. Łzy w oczach matki patrzącej na własne dziecko ... skrzywdzone przez jakiegoś egoistę który dba tylko o swój portfel a nie jak twierdzi, dobro ogółu! Jestem patriotką i nie chciałabym wyjeżdzać z Polski - nigdy - ale jak tak dalej pójdzie, to chyba zmienię zdanie.

sheenka- po to jest forum żeby na nim pisac..........jak chcesz prowadzic monolog zacznij pisać bloga nie moja wina że uważam ze za sytuację która sie tworzy właśnie są winne cesarki na życzenie. gdyby nie tak patologiczna sytuacja - tematu by nie było......

\"po to jest forum żeby pisać\" więc piszę :) i monologów nie prowadzę - jeśli chcialabyś wiedzieć, ale oczy masz więc widzisz. To jasne, że sytuacja która ma miejsce jest chora. Ale to wina pomysłodawców w/w tematu, nie nasza. I to nie ja zaczęłam naskakiwać na forumowiczów, rozumiem że każdy ma prawo do wypowiedzi swoich opinii i przekonań. Od samego początku krytykowałam pomysł, nie forumowiczów. Na nas nawrzeszczano, a ja na siebie krzyczeć nie pozwolę :)

Uważam tak: zbyt długie zastanawianie się lekarza nad cc a nie daj Boże patrzenie na pieniadze i statystyki doprowadzi do narodzin kalekich dzieci. Nie mam nic przeciwko cc na życzenie jeśli ktoś sobie je oplaci sam. Jego kasa, jego ryzyko. Ale prawda jest taka, że po cc też jest cholerny ból i dziecko może być uszkodzone (uważam jednak, że w mniejszym stopniu, nie na darmo cc jest uważane za bezpieczniejsze dla matki).

Gość no to żeś wymyśliła
samba de janeiro---> Koszt cesarki to podobno 1.200 zł. Obliczono, że to tyle samo co poród naturalny. Łapówka to często 2-3 tys. Więc nie pieprz, że łapówka nie pokrywa kosztów cesarki.

Gość PŁATEK OWSIANY
Ci z rządu uderzają w najsłabszych,zawsze tak było-teraz przyszła kolej na ciężarne.Czepiają się cesarek jak by większych problemów Polska nie miała! a bezrobocie? a ceny mieszkań? niech tym się zajmą a do naszych macic niech łap nie pchają! Ja to w ogóle jestem zdania ,że w XXI wieku każda kobieta sama powinna decydować jak chce rodzić.Co to kogo obchodzi? boi się bólu, boi się o dziecko, ma tokofobie- niech taka rodzi przez cc. Chce urodzić, ból ją nie przeraża-niech rodzi sn.I nikomu nic do tego!!! to są sprawy intymny i żaden dupek z rządu nie powinien sie wypowiadać!!! płacimy tak wysokie podatki, że powinnyśmy miec prawo wybrać sobie poród.

Gość i taka jest prawda
Ból gojącego się krocza boli znacznie bardziej niż ta mała ranka na brzuchu.

wiecie..plakac sie chce po wypowiedziach co niektorych... Pomaranczowki czepiaja sie tylko \"słowek\" --wiec woli wyjasnienia.. nie chodzilo tylko o polozne, ale o personel szpitalny...tj. polozna, pielegniarka, czy tez ordynator) ..a fakt jest taki, ze to wszystko wina naszego rządu... Oni sie na chłapią, amy bedziemy zerbrac o to co nam sie należy..!! nie chce mi sie nawet pisac.. bo wiekszosc to chyba rozumy postradala..

Gość PŁATEK OWSIANY
ja mam tylko nadzieje że w praniu wyjdzie nie tak najgorzej.A może oni tak straszą tym ograniczeniem cesarek, może to nie wejdzie w życie ...( poprostu chcę w to wierzyć). a jak wejdzie to cóż kobity.....mamy przechlapane :(

Gość widzicie chcą ograniczenia
cesarek i pogorszenia w słuzbie zdrowia ale zato żądają większej ilości pieniędzy na swoje biura poselskie, no juz wiecie na co im te pieniądze, nasza władza to po prostu szczyt obłudy, ale oczywiście to pikus ze co roku zwieksza sie składka na ubezpieczenie zdrowotne, bez komentarza:o

Gość strasznie
A cesarki na życzenie powinny być dozwolone! jeśli babka ma kase i nie chce za chiny ludowe rodzić sn w męczarniach to niech ma to cc, dlaczego nie? no przeciez to jest dozwolone !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o czym ty chcrznisz płatek kto powiedzuiał ze jest zakaza? wystarczy dac łapowke wieksza niz do tej pory i juz