Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość PO.P
dziewczyny przeciez cc to ostatecznosc wszystkie jestesmy stworzone zeby rodzic naturanlnie, tak jak dla dziecka jest NAJLEPIEJ!!! gdyby bylo inaczej wszystkie rodzilybysmy sie przez cc zapytajcie sie mamy, jaka droga wy przyszlyscie? polowa z was nie jest na finiszu a juz martwi sie o cc, co za paranoja, co wam odbija dziewczyny? porod naturalny jest piekny, piekne jest to jak klada ci zaraz dziecko po porodzie na brzuchu, a dumny tatus moze przeciac pepowine ja rodzilam bez znieczulenia nawet, meczylam siwe dlugo, ale nie wyobrazam sobie rodzic inaczej!

Gość Emilcia12
no ja sie nie dziwie ze tyle jest za cc, skoro polowa tu wypowiadajacych straszy o przyduszeniu itp a cc to taka bezpieczna niby co? to przeciez operacja nie wiesz na 100% jak bedzie po cc zreszta gdyby cc byla taka och i ach jak tu niektore mowia to kazda z nas rodzilaby przez cc za darmo! i nie bylaby taka nielegalna, chyba ze masz do tego predyspozycje jakies zastanowcie sie laski!

Gość strasznie
one sie boja o swoje pipki TYLKO I WYŁACZNIEBoja sie luzów w nich i tego ze facet jej zostawi dla nierodki to jedyne wytłumaczenie bo nawet nie rodziły a juz wiedza ze bedzie jakies powikłanie i koniecznie bedzie cc aby z dzieci nikt kalek nie zrobił smieszne to jest jak dla mnie nie rozumiem jak mozna dopatrywac sie powikłan gdzy do porodu daleko a nikt nie mowi ze cc bedzie wskazanae

Gość strasznie
ja urodziłaM NORMALNIE DWOJE DZIECI MOJE DWIE SIOSTRY ROWNIEZ KOLEZANKA MIAłA CC BO DZIECIACZEK BYł ZLE UłOZONY Nie rozumiem tego parcia na cc na siłe chcecie zrobic z siebie kaleki?

Gość strasznie
jak mozna byc ta pesymistycznie nastawionym ?podajecie same skrajne przypadki Prosicie los o komplikacje?

Gość mamciia
dokladnie polowa z nich zapewnie niedawno zobaczyla II kreski na tescie a juz martwi sie jak beda rodzic :( ja takze rodzilam sn, dziecko nie bylo duze, dziekuje Bogu ze wlasnie moglam tak rodzic, a dziecko mialam zle ulozone grozilo mi cc, ale lekarze proponowali mi "recznie" ukladanie dziecka, zeby tylko nie cc-wiec gdyby byla taka wspaniala to zaraz skierowaliby mnie na nia zgodzilam sie, mialam ukladanie dziecka i rodzilam naturalnie dzieki Bogu szeroka ani jakas inna nie jestem, z mezem kochalam sie po niecalych 4 tygodniach i nic mi nie wiadomo o mojej innosci tam na dole zreszta ja sama nie czuje sie jakas inna przed porodem nosilam tampony te najmniejsze dodatkowo z siateczka, bo bylam dosyc waska i po porodzie jest tak samo, zwyklego normaln nie wsadze, bo jest za duzy wiec nie wiwem po co odrazu nastawiac sie na najgorsze...

Gość strasznie
kolezanka która miała cc ma po nim pamiatke w postaci.....rany cietej na policzku córki co wy na to? myslicie ze cc to takie nic? grubo sie mylicie ale cóz ........... nikt wam nie wytłumaczy tego ze sn jest lepszy bo wy nierodzace gwiqazdy wiecie najlepiej jesli chodzi wam o pipki to podziwiam i gratuluje głupoty jak mozna dla wygody i satysfakcji faceta da c sobie zrobic niekonieczna powazna operacja która jest nie bez zaczenia dla organizmu mamy i dziecka wiecie ze po cc dziecko nie ma oczszconych nalezycie płucek?

nie rozumiem jak mozna dopatrywac sie powikłan gdzy do porodu daleko a nikt nie mowi ze cc bedzie wskazanae ___________ P.S. Do porodu jest niedaleko i już jest wskazanie - nie uogólniaj ;)

Ja już tego tematu nie czytam - jest tu tyle jadu chamskich osób że nie ma to najmniejszego sensu. Do widzenia. Wiem, ze te jadowite bynajmniej tego nie żałują ;)

Gość strasznie
nie pisałam o tobie ale o ogóle

Gość strasznie
jak tu ktos poczyta co jest napisane to nawet na porod sie nie zdecyduje nawet w sytuacji, gdyby lekarz dał 100% gwarancji ze bedzie bez komplikacji i szybko i bezbolesnie!!!!!!!!!!!!! Czytajac ta dyskusje a nie znajac porodu z doswiadczenia mozna skutecznie zniechecic sie do tego aby w ogóle miec dziecko!!!!po co straszycie skoro nic o porodzie nie wiecie znacie go tylko teoretycznie i od najgorszej strony

popieram wypowiedz straszniej dlatego ze sama jestem po porodzie

Gość strasznie
ja swoje porody wspominam dobrze i nigdy nie wpadłabym na pomysł aby miec cc na zyczenie koniecznosc to co innego

Gość strasznie
gdyby jedne kobiety nie wykorzystywały nadmiernie cc dla własnej wygody czy widzimisie to drugie nie musiałyby miec obaw ze im nie zrobia cc ktore uratowały by zdrowie ich dzieci kobiety kobietom zgotowały taki los czesc miała bo tak chciała i dała w łape a czesc która tego naprawde potrzebowac bedzie nie doastanie jak nie da łapowy czepiacie sie lekarzy i rzadu a moze spojrzcie na poprzedniczki które tez uwazały ze im sie "nalezy" cc bo" tak"

Gość PŁATEK OWSIANY
DO STRASZNE.... A Ty nie bądz taka mądra! Każdy ma prawo do własnego zdania i nie narzucaj swojego innym ,że sn jest takie wspaniałe! Jeśli kobiety boją się bólu (mają prawo się bać i mają prawo chcieć tego uniknąć!) lub mają np. tokofobie to niech rodza przez cc,co Ci do tego? będziesz tu krytykować! i nie wmawiaj ,że sn jest takie bezpieczne dla dziecka bo znam przypadkie gdzie dzieci rodzone ''naturalnie'' są pouszkadzane! znam też kobiety które rodziły cc na życzenie i ich dzieciaczki są zdrowe,żadne nie zostało uszkodzone przy cięciu .A co do tej ''pipki'' o której pisałaś to sie zastanów o czym Ty mówisz. Uśmiałam sie po pachy.

szczerze to tego topiku nie da się juz czytać, bo zamieniło sie to w pyskówke między przeciwnikami a zwolennikami cc na zyczenie, osoby które dopiero co że się tak wyrażę wtrąciły się do rozmowy zwłaszcza chodzi mi o pomarańczowe czesto zmieniajace się nicki powinny najpierw przeczytac całość topiku włącznie z komentowanym artykułem a potem opowiadac ze piszemy bzdury, ale tak jak napisała tu jakaś forumowiczka nie ma tu z kim rozmawiać i wydaje mi się ze podnoszenie tego topiku nie ma juz sensu, bo wypowiadaja się juz coraz częściej osoby który tylko chca zmieszac wszystkich z błotem i zapewniaja ze to one mają jedynie słuszne poglądy w sensie ze poród naturalny jest najlepszy- no niestety nie zawsze jest najlepszy, a przykładów tego niestety w całym internecie jest od groma, osoby zainteresowane tematem wiedzą o co chodzi, żałosne jest to jak Polak dla Polaka potrafi być nieżyczliwy i życzyc mu wręcz jak najgorszego, mentalnośc typowo Polska czyli nie zycze sobie aby mi było tak dobrze jak sąsiadowi ale zeby tego sąsiada szlag trafił, bez komentarza:o

Gość strasznie
ja tez usmiałam sie dom łez jak przeczytałam to po raz pierwszy ale czy ktos ci broni cc? rob sobie nawet 4 razy w roku wymyslaj historie nie z tej ziemi aby miec uzasadnienie do cc o uduszeniu, uszkodzeniu etc czy ktos kto dobrze wspomina swoje porody w twoim mniemaniu jest mądralą Gdzie wy doczytałyscie ze cc jest zabronione Trzeba dac wiecej łapowy niz kiedys i juz pokroja was na zyzcenie a co im szkodzi? klient płaci i klient wymaga W czym macie problem ? yola ty własnie reprezentujesz typowo polską mentalnosc oczywiscie nie rodziłas nie wiesz jak urodzisz i co dalej bedzie ale uwazasz ze wiesz wszystko ! haha Im ktos ma wieksze problemy z zajsciem w ciaze tym bardziej gloryfikuje swoj stan

Gość PŁATEK OWSIANY
nie chodzi o fanaberie.poród to nie jest depilacja woskiem!!! kobiety boją się bólu, nie chcą rodzić naturalnie i mają do tego prawo!!! jest XXI wiek,nie jesteśmy cierpiętnicami, skoro można rodzić przez cc zamiast iść na sn jak baran na rzez to bardzo dobrze!!

Gość strasznie
na rzez? no przeciez jest znieczulenie stosowane przy porodzie nie wiedziałas?

Gość strasznie
kto wam tych głupot naopowiadał?to wszystko jest wyssane z palca ktos chciał was wystraszyc i zrobił to skutecznie pchacie sie do cc jak cmy do ognia po co?

ja rodziłam 16 godzin i gdy już porod był bliski końcowi-tzn rozwarcie na 10 i główka juz wychodziła....lekarz zobaczyłze mojej córeczce spada tętno bo uciska ją moja miednica :O i biegiem zawiezli mnie na sale operacyjną-narkoza i cesarka :( koszmarnie sie czułam po cc :( nie mogłam długo dojść do siebie. dziewczyny z którymi lezalam na sali (one po sn) normalnie chodziły i zajmowały sie swoimi dziećmi podczas gdy ja lezałam pod kroplówkami z cewnikiem drenem przy ranie i nie mogłam sama bez pomocy wstać z łozka ani nawet przekręcic sie z boku na bok :O wspominam to okropnie :( najgorsze było to ze jak po przebudzeniu polozyli mi moją coreczke przy piersi nie mogłam jej nawet ucałować bo nie byłam w stanie unieść głowy:O lezałam sama z dzieckiem na sali pooperacyjnej gdzie nikt z rodziny nie miał wstępu :( KOSZMAR teraz juzjestem 2,5 miesiąca po porodzie i została tylko ogromna blizna i przykre wspomnienia :( gdybym miała wybierać napewno nie zdecydowałabym sie na cc-tym bardziej że rodziłam tak długo i nacierpiałam się ale najgorsze było dojść do siebie po tej operacji.

Gość PŁATEK OWSIANY
Siwku współczuje Ci,że Twój poród przez cc okazał sie traumą.Znam jednak kobiety,które bardzo sobie ten rodzaj porodu chwalą. Mama mojej koleżanki urodziła 8.03.2007 synka przez cc i powiedziała,że gdyby wiedziała przy 1wszym porodzie ,że cesarka to taki komfort,że kobieta nie musi się tak potwornie męczyć to też zdecydowała by się na cc i to bez zastanowienia.Jak widzisz poród porodowi nierówny.

Znieczulenie w cc robi się teraz tylko od pasa w dół, więc po całym zabiegu PRZYTOMNA MATKA otrzymuje dzieciątko na ręcę - to w woli wyjaśnienia narkozy! Poza tym znieczulenie przy sn owszem jest, ale niestety czasem nie trzyma do samego końca - są kobiety które rodzą 3h, a są i takie, które rodzą 20! Więc pomarańczówki, zastanówcie się co piszecie. Płatku, szkoda nerwów na tego typu tematy. Widzisz, większość ludzi jednak chyba woli żyć w przekonaniu, że mają narzucać swoje przekonania i wszyscy mają się im podporządkować. Współczuję Waszym rodzinom, bo do dyskusji się nie nadajecie!

Emilcia12 => \"no ja sie nie dziwie ze tyle jest za cc, skoro polowa tu wypowiadajacych straszy o przyduszeniu itp nie wiesz na 100% jak bedzie po cc\" A przy sn też nie wiadomo jak będzie - bo może zdarzyć się tak, że dziecko owinie się pępowiną. Różnie może się zdarzyć. Więc nie porównuj w ten sposób. Przypominam raz jeszcze, chodzi o to, że w przypadku zagrożenia życia dziecka lekarz nie ma się zastanawiać czy szpital stać na zrobienie cc, czy czekać a nóż widelec się uda. Ma działać, bo ma zrobić wszystko, żeby poród udał się bez komplikacji - to jego zasrany obowiązek!

Gość PŁATEK OWSIANY
DO SHEENKA...wiesz,nie rozumiem kobiet,które za wszelką cenę chcą rodzić naturalnie bo ''do tego jesteśmy stworzone''. Upieram sie przy tym,że to nie jest era kamienia łupanego,tylko XXI wiek i skoro medycyna stwarza takiem możliwości to dlaczego z tego nie korzystać,nie rozumiem.Jeśli któraś chce rodzić sn to okey,ja to szanuję,ale dlaczego próbujecie na siłę przekonać ,że tak sie rodzi lepiej(to tak a'propos wypowiedzi pani o nicku STRASZNE).Ja jestem innego zdania.Lepiej mordować się kilkanaście godzin(nie każda jest taką farciarą,że 3h i dziecko jest na świecie)w bólach i jeszcze mieć obawę: czy dziecko będzie zdrowe?czy nie urodzi się podduszone?czy nie wystąpią inne komplikacje?itp. niż zdecydowac się na cesarkę. ale każdy ma prawo do swojego zdanie. I zgadzam się,że szpitale nie mają prawa odmówić prawa do cesarki kobiecie która ma do niej wskazania.Myśle,że jeśli będą odmawiać to dużo pozwów przeciw szpitalom a raczej konkretnym lekarzom napłynie do sądów...

Płatku, w 100% się z Tobą zgadzam. Dla mnie niezrozumiałe są argumenty typu: po cc są komplikacje. Ok, ale czy u dentysty przy wyrywaniu zęba nie będzie komplikacji? Może się zdarzyć różnie. Taka już kolej rzeczy. Nikt nigdy i nigdzie nie da nam 100% gwarancji na to, że się powiedzie. I nie chodzi tu wcale o pesymizm . Każdy ma prawo o sobie decydować. W końcu żyjemy w demokratycznym państwie i tym bardziej w XXI w. A najlepiej niech pomysłodawcy się sprecyzują konkretniej, dokładnie krok po kroku o co im tak naprawdę biega i jak to ma wyglądać, ze szczegółami. I niech robią referendum :) Moim zdaniem to najlepsze wyjście, bo zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy. A tak, naród zadecyduje.

Gość PŁATEK OWSIANY
Referendum nie zrobią bo się boją! tak samo było z LPR-em,mam na myśli ich poroniony pomysł o zmienie w konstytucja w sprawie aborcji.Też nie chcieli referendum,zapierali się przed nim rękami i nogami bo wiedzieli,że większość ludzi nie poprze tego absurdu.Tak samo jest teraz z tymi cesarkami.Wiedzą dobrze,że wiekszość kobiet by była przeciw tej ustawie. A jeśli Ci kretyni ograniczą cesarki w państwowych szpitalach będą mieli krew na rękach a na sumieniach wiele kalekich dzieci.... Sheenka-skąd jesteś>?

Gość PŁATEK OWSIANY
ode mnie to trochę daleko;) ja jestem z Wrocławia. pozdrawiam Cie gorąco:)

Mnie przeraża to, że tak naprawdę sporo lekarzy pewnie nie miałoby wyrzutów sumienia, tego się obawiam. Bo czemu, przecież zrobili tak jak prawo nakazuje. Krzywda pozostanie, a winni umyją ręce. W sumie teraz to można tylko gdybać :/ Myślę że nie ma się co martwić na zapas. Zobaczymy w jakim kierunku pójdą te wszystkie \'mądre rozmówki\'. A potem będziemy działać :D