Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka dzieciom

Dłuuuga miesiączka.

Polecane posty

Gość matka dzieciom

Dziewczyny. Mam strasznie długą miesiaczkę.Pierwszy raz w życiu mam ją już 8 dzien i konca nie widac:O:O:O Nie wiem dlaczego. Prawie 9m-cy temu urodziłam drugie dziecko i to jest moj drugi okres,od czasu zajścia w ciąże.Przez 7m-cy kamiłam-wtedy nie miesiączkowałam. Nie wiem co jest grane. Zaczęłam teraz brac Marvelon.Od początku tej miesiączki.No i mam ją i mam:O Może to jakies samoistne poronienie i dlatego tak długo??? Przez misiąc niby się zabazpieczaliśmy z mężem-no ale może jednak nie do konca nam się to udało??? Jak myślicie?

Gość matka dzieciom
halo,nikt nie pomoże?

spokojnie- podczas pierwszego opakowania tabletek to normalne. ja tez tak miałam- gdy zaczął sie okres wziełam pierwszą tabletke i potem miałam dlugi okres i plamienia przez całe pierwsze opakowanie. musisz to przeczekac- potem juz bedzie ok, ale niestety wiekszosc kobiet ma plamienia przez cały pierwszy miesiąc. nie musisz sie niepokoić, wszystko jest ok :)

jak dla mnie to dziwne. mi po 1 tabletce okres skończył się praktycznie tego samego dnia. nie wiem, ale najlepiej idź do lekarza. czy to samoistne poronienie? trudno powiedzieć. myślę że nie. ale wiesz ja doświadczenia nie mam, w ciąży nie byłam, a jedynie tabsy brałam. spokojnie. ale do lekarza się przejdź jak nie skończy się za jakieś 2 dni. kiedyś miałam taki @ po10-12 dni, ale to przed tabsami było.

aha i te \"plamienia\" o ktorych zresztą powinien poinformowac lekarz wcale nie muszą byc faktycznie plamieniami- ja miałam dosc obfite krwawienia przez ponad 20 dni i żyje- potem sie skonczylo.

agata- Tobie sie skonczyl od razu ale najczęsciej tak nie jest. nie wprowadzaj koleżanki w bląd bo to naprawde jest normalne. organizm widocznie musi sie przyzwyczaic- u niektorych szybciej u niektorych wolniej

no to sorki. ale u mojej siostry też tak szybko się skończył, dlatego myślałam że to norma. ale skoro nie, to przepraszam :)

Gość matka dzieciom
Dziewczyny. Mnie to tym bardziej dziwi,że przecież zanim urodziłam dwoje dzieci-to brałam przez 8lat tabsy.I nic takiego sie nie działo. Mam już 30-tkę na karku,a zaczynam się martwić,bo mi się to nie podoba:O No ale jak mówicie,że przy tym pierwszym opakowaniu można tak plamic no to ok. Tylko wiecie,mam tez drugi problem. Muszę wziąść dwa opakowania odrazu.Nie chcę mieć następnej miesiączki w wyznaczonym terminie-bo mam wazny wyjazd. Ciekawe,czy tym że wezmę dwa op.jedno po drugim nie narobię sobie bigosu??:O:O:O

Gość matka dzieciom
Dodam,że nie mam kidy iść do lekarza:O Zreszta,nie chcę żeby pomyślła,że jestem panikara. Wiecie-oni inaczej patrza na matkę z dwóją dzieci,a inaczej na kogoś kto ma 18-scie lat i dopiero zaczyna brac tabsy:D Oni myślą,że jak skonczyłam 30-tkę to powinnam już wszystko o swoim organiźmie wiedziec:O

widocznie Twoj organizm inaczej teraz zareagował. mozesz wziąc 2 opakowania pod rząd- jednak spotkałam sie z opiniami ze nie powinno sie tak robic przy dwoch pierwszych opakowaniach, no ale nie wiem...