Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOPIEROWSTALAM

TRADYCYJNY SLUB W SZKOCJI?????????????????

Polecane posty

Gość DOPIEROWSTALAM

no wlasnie,nie wiem jak to wyglada,czy masz szykowac jakies drobne na rzucenie pod nogi nowozencom?mam kupic kwiaty?jak to wyglada w szkocji?HELP!!!!!!!!

Gość agidas
slub podobnie jak w Polsce (nie jestem pewien co do tych monet) ale za to wesele jest zupelnie inne niz u nas. Po pierwsze przygotuj sie jesli idziesz na nie ze sporo na nim wydasz kasy jesli oczywiscie chcesz cos pic i jesc. Tylko za pierwszy obiad nie placisz a pozniej za wszystko wydajesz z wlasnej kieszeni - nawet za drinki :) Tak wiec zebys sie nie zdziwila i nie wyszla na dziwaka, ktory nie wzial pieniedzy ze soba ;)

hej ja mialam slub w szkocji wiec tez sie wypowiem monet sie nie rzuca kwiaty dostallismy tylko od polskiej czesci gosci wiec tradycyjnie sie nie daje ale bedzie milo mlodej parze jesli dasz i nie bedzie dziwne co do kosztow to zalezy kto robi - ogolnie nie ma zwyczaju jak w polsce zastaw sie i postaw sie ale my np placilismy za obiad i drinki a potem zaplacilismy w barze i goscie pili co chcieli - jak sie pieniadze wyczerpaly to doplacalismy - wiec nasi goscie pensa nie wydali. no ale placenie gosci za siebie w UK zdarza sie nagminnie wiec racja nalezy byc na to przygotowanym pozdrawiam