Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje pierwsze okulary

Jakie macie okulary???

Polecane posty

bo ja strzelilem sobie fotochromy z AR, korekcyjne oczywiscie, optyczka zdarla ze mnie niezla kase, niestety... Poza tym zastanawiam sie czy warto bylo, te fotochromy wolno reaguja, nie wiem czy warto bylo...

Gość valentina22
ja mam oprawki chanel, prostokątne,oprawki przezroczyste, tez niezle zaplacilam za nie

Gość mam szkła
indeksowane,z refleksem,plastikowe,przy mojej wadzie mogłam kupic tylko przeyciemniane na stałe - i takie nosze gdy świeci słońce

w sumie sa to moje pierwsze okulary, wiec bede nabieral doswiadczenia okularowego, co do oprawek to sa Eschenbacha tytanowe, calkiem przyzwoite, szkielko nieco zbyt prostokatne. A tak ogolnie, to ile macie okularow? Przedaja sie dwie pary? Moze kupilbym sobie druga pare bez fotochromu, tylko z antyrefleksem, ale z takim zlocistym, a nie zielonym czy niebiesko-fioletowym. :)

Gość mam szkła
ja też mam dwie - zywkłe i przyciemnione, plastikowe więc nie ma problemu,ze sie stłuką. Poza tym awaryjnie - szkła kontaktowe.

ja nosilam okulary przez 12 dlugich lat. na ostatnie wydalam ponad 1000 zl i powiedzialam koniec. teraz nosze soczewki i jestem zadowolona. moze kiedys wroce do okularow jak znajde takie, ktore naprawde mi sie spodobaja

Gość a ja mam plastikowe
plastikowe, AR, powłoka przeciw zanieczyszczeniom, pocieniane (-4,5 są cieńsze niż stansardowe -2) są super.

powloka przeciwzanieczyszczeniom? hmmm, ciekawe to jest chyba hydrofobowa/oleofobowa i antystatyczna? Sam tego nie mam, a na pewno antystatycznej, wciąz jakieś pylki się pojawiają... :P No to teraz napiszcie, jak bardzo zbankrutowaliscie przy zakupie ;) Ja wydałem horrendalnie dużo, moim zdaniem, bo aż 630zł!!! Krótko mówiąc zwariowałem... ;) zwykły kawałek drucika i dwa szkiełka... :P Ale trzeba przyznać, że lepiej widzę :)

Gość valentina22
ja mam trzy pary ale glownie chodze w jednych bo maja uniwersalne oprawki, drugie oklary maja protokatne biale oprawki a trzecie tez prostokatne bordowe.

Gość he mi sie prostokatne
nie podobaja, wole okrogle :P

Gość spawacz
czarne

Gość czyszczenie co miesiac
ja tam czyszcze sam :P

Gość gość
Moje pierwsze okulary zamawiałam w Oko Design i noszą się dobrze już od paru miesięcy. Szkła okej, oprawki super leżą na mojej dość małej i delikatnej twarzy, nic nie uwiera, nie ściska na nosie ani na uszach. Jakich producentów mają w ofercie jest informacja na ich stroine http://oko-design.com.

Gość marawstala
Mam szkła antyrefleksyjne, a okulary same w sobie wyglądają dosc zwyczajnie, nie chodze w nich często bo pozniej pieka mnie oczy

Gość malgosia27

Mam tradycyjne korekcyjne i przeciwsłoneczne przystosowane do wady. Obie pary kupiłam w supercenie w salonie optycznym Fielmann i polecam, bo jakość dobra, a cena niewygórowana.

Mam zerówki, kupiłam bo są częścią niektorych stylizacji. Na przykład jak zakładam buty na obcasie