Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dirisha

Białaczka - właśnie się dowiedziałam

Polecane posty

Gość Misiowa***
Cześć, co to znaczy \"nieprawidłowości w poziomie białych krwinek\"? Skąd wie, że ma białaczkę? Jeśli to wie, to znaczy, że musiał mu ją ktoś rozpoznać, czyli musiał chodzić gdzieś do lekarza. A może to tylko przypuszczenia? Może ma po prostu podwyższony poziom białych krwinek, co wcale nie musi znaczyć, że choruje na tę chorobę? Może ma jakąś infekcję, próchnicę zębów albo 1000 innych zaburzeń, które mogą prowadzić do zwiększenia liczby leukocytów. Jak myślisz?

Chłop miał prawo załamać się od innych rzeczy:(. Ja go podziwiam, nie dałabym rady. Chyba spróbuję go zmusić do tej wizyty, a potem jeśli choroba będize potwierdzona dam znać innym. Teraz pojadę do jego babci. Ona wie podobno. Pogadam, może mi powie co i jak. Kurde. Jak z nim rozmawiałam przedwczoraj nocą to chciał mnie zniechęcić do siebie, starał się pokazać z jak najgorszej strony. Myślę, że boi się przeżywać tą chorobę z kimś

Misiowa*** to samo mu mówiłam. Miałam podobną syt. w rodiznie, a to była zwykła infekcja. 2 lata temu trafił do szpitala (serce) i tam zdiagnozowali. Jeśli lekarz powiedział mu, że zostało mu kilka mcy życia to chyba miał jakieś podstawy. Dlatego chcę najpierw mieć to zdiagnozowane. Szlag mnie trafił przedwczoraj jak chciałąm go zmusić do obietnicy, że pójdzie. Wymiguje się jak może.

Gość Misiowa***
Bardzo trzymam kciuki, wiesz, ale raczej lekarze nie mówią ile miesięcy człowiekowi zostało - tak się dzieje na amerykańskich filmach. Poza tym jeśli choruje od 2 lat, to wielce prawdopodobne jest, że z nie leczoną białaczką mógłby już nie żyć. Oczywiście są różne białaczki, te ostre mogą zmusić do pożegnania się z życiem w ciągu kilku miesięcy czy nawet tygodni. Te przewlekłe - leczone - pozwalają żyć wiele lat. Piszę to po to, żeby Cię pocieszyć, bo mało prawdopodobne wydaje mi się ropoznanie białaczki. Może facet po prostu załamał się z jakiegoś powodu i teraz ucieka w chorobę, której nie ma. Jak myślisz?

Gość ja...ona
zeby zdjagnozowac bialaczke i jej postac tak na 100 % trzeba zrobic szereg badan...

Gość moze maly szantaz
mialam kiedys sasiad(juz tam nie mieszkam) ktory pare lat temu mial zdiagnozowana bialaczke, do dzisiaj zasuwa na rowerze do pracy jak perszing :D Najpierw badania, wszystko wlasnie zalezy od diagnozy, nawet jesli ma bialaczke to tak jak ktos wyzej napisal, ze moze byc lagodna. Chlopak musi sie dac przebadac.Nie ma innej mozliwosci.

tej nadziei się uchwyciłam. Jeśli okaże się, że nie ma, to mu spiorę tyłek, jeśli ma to będę się martwić

Gość Misiowa***
No właśnie. Do tego zmierzam. Ja miałam kiedyś kolegę, który miał niewielką zmianę w żołądku i ubzdurał sobie, że to rak. Żonie powiedział, że już prawie umiera, nie wierzył lekarzowi, który na podtawie badań wykluczył raka. Był pewien, że już po nim. Potem zaczęło mu się układać w życiu i nagle ozdrowiał. Dirisha, teraz nie jest czas na smutek, lęk i panikę, tylko na rozsądne działanie. Musi powtórzyć badania i pokazać je lekarzowi. Jeśli tego nie robi to znaczy, że albo wie, że nie jest chory, albo nie boi się śmierci.

dobra, zgodził się właśnie na badania. Poprosiłam o morfologię, co jeszcze można zrobić, nawet niekoniecznie pod kątem białaczki? Pali jak smok wawelski.

Gość Misiowa***
Wiesz, niektórzy ludzie potrzebują uwagi innych ludzi, ciepła i myślą, że niekt im tego nie okaże jeśli będą zdrowi. Popadając w nieistniejącą chorobę czynią siebie słabymi i wymagającymi współczucia. Nie jestem zwolenniczką bagatelizowania takich spraw, ale kolejność musi być zawsze taka: obiektywna diagnoza, potem działanie, pomoc i wspólczucie.

to drugie bardzo prawdopodobne, to pierwsze.... hmmm. Chyba bym mu tyłek skopała, rzodkiewki nasadziła.

Gość Misiowa***
Na razie morfologię, OB lub CRP.

Gość Misiowa***
Na razie nie kop, tylko wyślij go do dobrego labu na badania. Tak czy owak ten facet potrzebuje pomocy.

Moją pomoc, uczucie miał bez żadnych kruczków. Tak sobie myślę. Z pewnych powodów chcę się wycofać z tej relacji (sztywna data). Zbieżność dat może być przypadkowa, ale niekoniecznie. Tylko teraz pytanie, czy to zmusiło go do ujawnienia swojego stanu zdrowia, czy to gra, żeby mnie zatrzymać.

Gość Misiowa***
Dirisha, ja bym tak waśnie obstawiała. No ale trzeba sprawdzić, żeby nie było jakiejś pomyłki. Po co masz sobie potem pluć w brodę.

Gość Misiowa***
CRP czyli białko C-reaktywne. To jest czynnik, którego poziom wzrasta w chorobach zapalnych i nowotworowych (więc także w białaczkach). Dostępny rutynowo w lubelskich laboratoriach.

Gość Misiowa***
Poza tym konieczna jest wizyta u lekarza, któy by go zbadał. Same wyniki nie zawsze dają pełen obraz.

Gość Misiowa***
Morfologia w luxmedzie ok 12 zł, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło tego. OB lub CRP też pewnie kilka złotych lub najwyżej kilkanaście.

Gość Misiowa***
Jeśli prywatnie to kilkadziesiąt złotych. A musi prywatnie, bo nieuzbezpieczony.

Dobra... Nakręciłam się, rozstrząsłam, cały wczorajszy dzień nie byłam w stanie niczego zrobić. Chyba pora odetchnąć i zabrać się za swoje życie. Dziękuję dizewczyny. To był naprawdę dobry uczynek:)

Gość Misiowa***
" Niewidzialna ręka - to także Ty". Pewnie tego nie pamiętasz, ale to cytat z niegdysiejszych programów dla dzieci. Idź zajmij się swoimi sprawami. Daj znać, jak chcesz. Trzymaj się.

Coś mi się kojarzy;) Dziękuję Ci i innym. Może wrócę. Życzę Ci, że by to dobro do Ciebie wróciło. Pa

Gość moze maly szantaz
EJ, ALE ON POWNINE MIEC ZLEC0NE BADANIA PRZEZ LEKARZA , KTORY U NIEGO PODEJZREWA BIALACZKE. sory za duze litery, pozatym badania ten powinny byc refydnowane.Nie wszystkie moze, nie znam sie,ale nie dzialajcie na wlasna reke, bo teraz np nie wiesz jakie badania maja byc wykonane, a to pownien kierowac lekarz

Gość ja...ona
musi pojsc do lekarza zeby sprawdzic czy ma powiekszone wezly chlonne sledzione i watrobe...

Gość moze maly szantaz
wpadaj tu z relacja , jak ktos ciebie wspiera to bedzie ci latwiej, Bo wspieranie osob, ktore pomagaja tez bardzo wazne.Nie tylko osoby chore nalezy wspierac. 🌻

refundowane nie będą bo nie ma ubezpieczenia. Morfologia chyba coś wykaże. Zresztą lepiej iść mając już jakieś badania niż potem 2 gi raz (i 2gi raz płacić za wizytę). Jak będą potrzebne dodatkowe to przecież sobie zrobi, ale myślę, że nie zaszkodzi zrobić badania wstępne. Kiedyś na dodatkowe badania miał skierowania. Oczywiście nie poszedł