bbbetinka 0 Napisano Kwiecień 27, 2007 czy może ktoś wie od którego dnia po zapłodnieniu macica ulega rozpulchnieniu?błagam was o odp. bo już zaczynam wierzyć że moze się wreszcie udało!!!Proszę!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to objaw ciązy Napisano Kwiecień 27, 2007 naturalnie ale skąd mozesz wiedziec że się rozpulchnila ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to objaw ciązy Napisano Kwiecień 27, 2007 podobny objaw wystepuje przed okresem:) zycze by Ci sie udalo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bbbetinka 0 Napisano Kwiecień 27, 2007 bo już przynajmniej lekarz może stwierdzi... a ja akurat na okres zbytnio nie czekam:(ale może...tak byłoby cudnie pochodzić w ciążowych letnich ciuszkach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 27, 2007 Mcica zaczyna się rozpulchniać - a przedsionek pochwy sinieć - od chwili zagnieżdżenia - czyli od momentu, kiedy organizm dowiaduje się o istnieniu ciąży.Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj między 5/6 a 12 dpo. Nie wcześniej i (raczej, chociaż są wyjątki) - nie później.Od chwili zagnieżdżenia zaczyna się produkcja hCG i macica zaczyna zmieniać kształt. Zanim jednak dojdzie do tego, że lekarz zobaczy na USG zarodek - istnieje tzw. domniemanie ciąży. Rozpulchnienie macicyi szyjki macicy występuje bowiem - jak już wspomniała poprzedniczka - zarówno w ciąży jak i przed miesiączką - może to miec też związek z rozregulowaniem gospodarki hormonalnej (za dużo jednego hormonu, za mało drugiego itp). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 27, 2007 Acha - ważna sprawa - jedynie w ciąży (pomijając problemy hormonalne typu nadczynność tarczycy) - dochodzi do zmiany kształtu macicy oraz mimo rozpulchnienia pozostaje ona twarda - na tej podstwie mozna wysnuć wysokie prawdopodobieństwo ciąży. Przed miesiączką macica tylko się rozpulchnia, mięknie i kształtu nie zmienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bbbetinka 0 Napisano Kwiecień 27, 2007 ngLka serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prada74 0 Napisano Wrzesień 30, 2008 witam Staramy sie o dziecko jakieś 5 miesięcy. Wczoraj byłam u gina (chodzę regularnie co miesiąc) i stwierdził na usg dopochwowym, że mam troszkę większą macicę niż w poprzednim miesiącu, kazał zrobić test ciążowy a jak będzie negatywny to mam brać duphaston..... (usg robione miesiąc temu wykazało macice w normie). @ miałam przez 2 dni normalną a potem jakieś 2-3 dni lekkie plamienia ..była inna od poprzednich Zrobiłam test wieczorem bo nie wytrzymałam, w sumie byłby to 3 tydzień więc powinien wykazać nawet popołudniu. ale niestety wynik negatywny..fakt, że test żadnej firmy..to jeden z tych dołączonych do testów owulacyjnych jako gratis, no ale może dobry.... Powiedzcie co może być przyczyną powiększonej macicy jeśli nie jest to ciąża ??? aha mam lekkie kłucia z lewej strony..przy dniach płodnych miałam podobne ale z prawej ... pozdrawiam Prada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anna.f Napisano Wrzesień 26, 2012 Dziewczyny pomóżcie ! Uprawiłam seks bez zabezpieczenia podczas okresu. Zrobiłam 4 testy z porannego moczu wszystkie negatywne ! I nie zrobiłam ich za wcześnie (ok. 6-7 tygodni po stosunku). Powiększyły mi się piersi i sutki, mam zaparcia, moja szyjka macicy jest rozpulchniona, przed miesiączką pojawił się śluz z krwią, a na dodatek zamiast okresu miałam dwu dniowe plemienia. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Czy to może być ciąza ?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach