Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi24242424

JAK FORMOWAĆ BATERIĘ W LAPTOPIE?? - pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość gabi24242424

Mam do Was prośbę, wytłumaczcie mi proszę w jaki sposób mam formować (formatować) baterię litowo-jonową w laptopie? Pan w sklepie powiedział mi tylko, że 12 godzin mam ją ładować, ale żadnych bliższych szczegółów. A ja się zastanawiam, czy włożyć ją taką nowiutką i rozładować ją do końca czy też najpierw naładować do pełna, a potem dopiero rozładować? Mam nadzieję, że rozumiecie mniej więcej o co mi chodzi? I druga sprawa - jak ja mam ją ładować? Tzn.włożyć ją i zostawić wlączony komputer czy przy wyłączonym kompie? Ale czy przy wyłączonym ona się naładuje?? Ojej, przepraszam za tą lawinę być może głupich pytań, ale naprawdę no, trochę techniki i się gubię ;) Będę bardzo wdzięczna za wszystkie Wasze wyjaśnienia i wskazówki. Dzięki z góry 🌻

Gość gabi24242424
Aha, chciałam tylko dodać, że ja nie dostałam żadnej ładowarki:/ Hmm, ja już naprawdę nie wiem jak ja mam ją ładować :/

Gość zieeeeeeeeeeeeeeeeew
:P chyba temu kolesiowi ze sklepu chodziło o to że zanim pierwszy raz przejdziesz tylko na zailanie bateryjne , laptop ma być 12 h na zailaniu prądem zmiennym ja sie nigdy z takimi zaleceniami nie spotkałem ale mozesz tez sprawdzić w panelu sterowania poziom naładowania swojej baterii