Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

Gość figlarna
a moze twoj wojtus ma kolki?

Witam :) Adorable naprawde masz ciężko. To normalne- ja też codziennie prawie robię pranie, jeszcze przy takiej wilgotności powietrza długo schnie...:/ bałagan w domu to u mnie normalka :) teraz kiedy mały zawładnął podłoge to nie ma jak przejść czasami, bo wszędzie zabawki.... staram się nie latać ciągle i nie sprzątać- można przywyknąć :) też mam czasami dni, ze jestem załamana, że nie radzę sobie z niczym. To dla mnie znak, ze potrzebuję odpoczynku. Wybieram się wtedy do koleżanki na ploty, albo na spacer sama. Po odpoczynku od razu lepiej się czuję :) oczywiście nie zawsze mam okazję, by odpocząć :) ale czasami trzeba zrobić coś dla siebie :) Szybkiego powodu do zdrowia :)

Hej ja jestem dopiero teraz. Znajoma jestem z Lublina a czemu pytasz? Viki dzięki za pocieszenie :) dzisiaj jest rzeczywiście troche lepiej.Troche zaczelo mnie wkurzac ze nie moge nic zaplanowac sobie jak kiedys i takie tam.Na szczesnie to chwilowy kryzys był Choroba przeszła jak ręką odjął i czuje sie już dobrze. Wojtal bez zmian śpi mi na rekach bo jak go tylko odkłam to wyje.Ma płtyki sen strasznie

Gość figlarna
HEJ HEJ

Witaj Adorable 🌻 musisz się pewnie dużo namęczyć, jak Wojtuś chce spać tylko na rączkach.... a jak go kładziesz do łóżeczka, to jak się zachowuje? płacze ciągle? Wydaje mi się, że powinnaś go jakoś nauczyć zasypiać w łóżeczku. Masz książkę \"Uśnij wreszcie\" dr Eduard Esyivill ?

o widzę, że jesteście :) Adorable nie zrozum mnie źle z tą książką, ale wydaje mi się, że spanie na rączkach, nie daje odpoczynku małemu i przez to jest rozdrażniony, a jak go odkładasz do łóżeczka (jak zaśnie na rączkach) budzi się i sobie myśli \'gdzie ja jestem? gdzie moja mamusia?\"

Viki mam tą ksiązke ale dzięki że pytasz.Teoria teorią ale wdrożyc to w życie juz trudniej.Ale nie jest tak źle ;) W końcu zasnał porzadnie chyba.Odłożyłam go do łóżęczka i na razie śpi.Moze potrwa to dłużej niż 15 min.Cholera już kwęka... Już przywykłam, mój synek wymaga wiele cierpliwości.Mam nadzieje że jak skończy 3 miesiące to troche mniej uwagi będzie wymagał. Tak masz rację Viki, też to czytałam ale najpierw dawałam mu cyca i w koncu zasnał przy nim, jak go odkłądałam to sie budził wiec od poczatku przystawiłam go do piersi.W końcu za któryms razem zasnał chyba porzadnie bo mimo kwekania jeszcze sie nie obudził. Wieczorem po kąpaniu i karmieniu jest duzo lepiej bo zasypia sam.Kładę go spać do łóżeczka i zasypia za jakis czas przy karuzeli.Wtedy nie mam z nim problemu.Tak tylko jest w dzień. Chyba troche zaczał odrózniac że noc do spania została stworzona.

spokojny wieczór... to nie jest tak źle... :) ja lubię tan moment, kiedy kłade małego spać wieczorem i jest taki spokój w domu.... :) wtedy czuje, że wszystkie obowiązki mam już zrobione i można odpoczywać :)

Viki ja tez sie ciesze jak głupia :D Wspaniale jest jak mały juz sam zaypia, bloga cisza i spokoj.Tylko szkoda ze czas tak szybko leci wtedy i mnie samej tez chce sie juz spac zaraz jak pomyśle ze niedługo musze wstać na karmienie ;) Zeby już tak jak Twój Emilek mial z pół roczku... jakby było fajnie :)

Heheh znajoma możliwe ale w łodzi to ja nigdy w życiu nie byłam... chyba że gdzies w Lublinie mnie widziałaś ;)

Moj Emil dzisiaj konczy 7 miesiecy :) chcialabym, zeby zawsze byl taki malutki i kochany jak teraz :)

Viki wszystkiego najlepszego dla maluszka 🌻 🌻 Wycauj go ode mnie ;) :)

Ale się teraz nudze... maly poszedl spac... czasami mam ochotę go obudzić... :) ale wiem, ze będzie marudny wiec tego nie zrobie :( co robią teraz Wasze dzieciaczki?

Mężulko wrócił z pracy, ide obiad mu zmontuje.Będę później

Ja juz jestem.Wojtuś ciumka sobie cycunia a ja po kafe buszuje :P Mężuś na wieczór kawalerski poleciał ;) Ale długo pewnie nie zabawi bo jutro do roboty musi lecieć. Ja ide malutkiego kąpać, pozniej znowu karmionko i palulu moze pojdzie w koncu

Hej,hej! Viki szczepionke moja mala dostaje taka wszystko w jednym, tu jest tak jakos dziwnie,jak sie dziecko urodzi to wogole nie szczepia, dopiero w osmym tygodniu, potem w dwunastym i szesnastym,moze to i lepiej, ale nie jestem taka pewna. W niedziele chrzciny, takze mam troche roboty, szczegolnie ze nikt mi nie pomaga, chlopisko caly dzien w pracy, rodziny tutaj nie mam, ale juz chce miec to za soba bo mala ma 3 miesiace. pozdrawiam

Maja jak urzadzasz chrzciny? Ja mam dylemat czy nie robic w jakiejs knajpie bo mamy małe mieszkanie i wszyscy sie tu nie pomieszczą.Z jednej strony odpada kupe roboty i latania przy gościach a z drugiej strony taka impreza teraz troche kosztuje.Nie wiem co mam wymyśleć bo czas leci i trzeba w końcu coś postanowić.

Witam kobietki :) Emil zaczyna docierć do kabli :( trzeba jakioś zabezpieczyć dom przed malym wladca podlogi :) teraz mu mowie, ze nie wolno i przenosze go z powrotem na srodek na kocyk, ale to pewnie nie zadziala :)

Cześć Viki :) ojej to współczuje, nie możesz małego spuścić ze wzoku bo gdzies paluszki włoży. Ja zjadłam sniadanki i siedze sobie z wojtusiem na kolanach.Już mi to płakac zaczyna :/ Chyba go zaraz zostawie i pojde sie wykąpać

już jestem :) Witaj Adorable mały marudził chyba 2 godziny niby chciał spać, ale nie poszedł. Jest juz bardzo zmęczony, wcina kaszkę już 30 min... i jeszcze nawet pół nie zjadł.... wyspałam się dzisiaj :) Jeszcze trzeba będzie na jakieś zakupy wyskoczyć :P

mój Emil zasnął przy jedzeniu :) ostatni raz zdarzyło mu się to jak miał chyba 2 tygodnie :)