Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

Gość silije
Hej! Mam pytanie. Dawidek od dwóch dni jest strasznie marudny i cały czas wkłada piąstki do buzi- to mogą być ząbki? Ma dopiero dwa miesiące. A może jest chory?

Silije ja też nie mam koleżanek... odkąd jestem na dziekance moje życie towarzyskie się skończyło.Tu w bloku mieszkamy od pąździernika dopiero, zreszta jak mowisz u mnie jest podobnie.Same stare babcie i dziadki za scianą ;) Silije ja nie wiem czy to ząbki ale wydaje mi sie ze to chyba jeszcze troche za wcześnie.Mój Wojciech ma 2,5 miesiąca i też strasznie ssie piąstki.Trudno mi powiedziec o co chodzi ale to na pewno nie choroba

to normalne, że dzieci wciskają sobie łapki do buzi, mój mały też to robił, teraz wciska kciuk :) Właśnie się dowiedziałam, że moja kuzynka w ciąży :) we wrześniu lub październiku wychodzi za mąż, a ja będę świadkiem :)

🖐️ kobietki! Viki gratuluje :) Fajnie Ci będziesz miała w rodzinie z kim porozmawiać na dziecięce tematy ;) A co z tymi ciuszkami? przemyślałaś sobie?? Bo jeżeli rzeczywiście chcesz je oddać to ja chętnie się nimi zaopiekuje :)

cześć ja mam dużo ciuszków. Adorable co potrzebujesz i w jakim rozmiarze? moja kuzynka, a właściwie to jest mojego kuzyna była zona, ma córeczke z moim kuzynem, a niedawno sie rozwiedli, ma innego faceta i bedzie z nim miala drugie dziecko. Tylko ona została z koleżanek, ma dziecko i mamy duzo wspolnych tematow, jej córka ma prawie 4 lata. Ale dzisiaj upał... nie lubie takiej pogody, a Emil wstał o 7 i w ogóle nie chciał iść spać. Dopiero teraz zasnął...

Viki dobrze Ci że masz tak sobie z kim pogadać jak to jest wychowywać dzieciątko.Ja nie bardzo mam z kim bo moje koleżanki jeszcze nie mają pojecia jak to jest.Żyją w zupełnie innym świecie.Są na etapie dobierania się w pary ;) A co do ubranek... może w tej sytuacji ta kuzynka bedzie chciała od Ciebie je wziąć to nie chce się narzucać.Jakby co to mów śmiało.A ja potrzebowałabym wszystkieg.Co byś mi dała to oczywiście weżmę i sie ucieszę bo jeszcze właśnie nie kupowałam mu za dużo na 3-6 miesiecy.Aha no i to tak od 3 miesięcy wzwyż :)

Witam ubranka mogę oddać, bo ona już ma zaklepane, ze dostaje po 2 innych dzieciakach i mówiła, że nasze juz nie beda jej potrzebne. w sumie to nie widujemy sie czesto gdzies raz na miesiac, a pozostałe koleżanki tj u Ciebie na etapie poszukiwania :) A z tymi ciuszkami to tak: jakie kolory lubisz, czy mam wysłać bez znaczenia? nie mam różowych ciuszków, zazwyczaj są niebieskie, zielone, białe lub beżowe. Są śpioszki, pajacyki, body i nie pamiętam co jeszcze :)

Hello!! Viki no chetnie przyjme śpioszki,body i pajacyki.Jak masz cos typu jakas bluza czy spodenki też chetnie wezmę.Ja też mam mało ubranek różowych , już troche za duży się robi na takie przebieranki ;) Proszę nie sugerować się zdjeciem ;) Hehe. Tak jak piszesz, jak kupuje ubranka to w kolorach niebieskich, zielonych czy białych , ewentualnie jakies brązy czy beże.Nie jestem wybredna odnośnie ciuszków.Nie wiem jak umówimy sie odnośnie kosztów wysyłki bo nie chce Cie narażać jeszcze na dodatkowe wydatki.Wiesz może jak to można załatwić bo ja nie bardzo się orientuje

jeszcze dzis lub jutro moge wysłać paczka kosztuje ok 10zl chyba. napisz adres na maila bubowaty@o2.pl wysle dzis lub jutro.

Hej,hej! dlugo nie zagladalam, ale rodzice byli u mnie i troszke brakowalo czasu na internecik, ale juz pojechali i wszystko wraca do normy. Dzidkowie zachwyceni malutka, moj ojciec widzial ja pierwszy raz, teraz ja wybieram sie do Polski, ale jeszcze troche musze poczekac na paszport dla malej, a to nistety skomplikowana procedura tutaj :) juz nie moge sie doczekac, bo nie bylam w kraju od 1,5 roku, w tym czasie moi rodzice zmienili mieszkanie i bardzo jestem ciekawa jak wyglada. Chcialam przyjechac na kilka tygodni, ale moj Romeo nie jest zadowolony, ostatnio tez bylo kilka spiec miedzy nami, wiec postanowilam ze pojade tylko na tydzien. Pozdrawiam Was i Maluchy

Gość silije
Cześć dziewczyny! Wczoraj był chrzest maluszka. Przemek ma alergię, więc cały czas trzymałam Dawidka na rękach. Dzisiaj mam zaskwasy :) i ledwo żyję :). Pozdrawiam Was pa pa

Gość silije
Cześć dziewczyny! Wczoraj był chrzest maluszka. Przemek ma alergię, więc cały czas trzymałam Dawidka na rękach. Dzisiaj mam zaskwasy :) i ledwo żyję :). Pozdrawiam Was pa pa

Witanko 🖐️ Viki, super , zaraz wyślę adres na maila do Ciebie.silije szybko uwienęłaś sie z chrzestem.My planujemy dopiero we wrześniu.Będzie mial już pół roku.Ubranko udało mi się kupić ostatnio.A Wasze chłopaki w co były ubrane bo ja nie mialam pomysłu co kupić mojemu Wojtalowi. Aaa Viki to jak robimy z kosztami, ja Ci mogę zrobić przelew na konto np za tą wysyłke.Musialabyś mi tylko podać numer konta i załatwione. Dobrej nocki dla mamuś i ich dzieciątek :)

Adorable juz mam paczke przygotowana. dzisiaj wysle. Dowiem się jak to jest, najlepiej wysłać za pobraniem, że ja wyślę, nic nie zapłacę, a jak Ty odbierzesz to zapłacisz za przesyłkę. Nie wiem ile tego potrzebujesz. Mam naszykowane 2 pajacyki, 2 body na krótki rękaw, 2 na długi, dżinsy, śpioszki idę znajde jeszcze torby z ciuchami i zaraz napisze co wysyłam. Wszystko ma rozm 68 jak chcesz to mam pełno bodów rozm 62 tylko nie wiem czy chcesz 62

Hej hej :) Viki no body też mi sie przydadzą, no zreszta i tak juz pewnie wysłałaś.Dzięki :) oki no to tak najlepiej by było z opłata za przesyłkę.Jak wrócisz to napisz co tam. My własnie zjedliśmy obiadek i chyba skoczymy na zakupy do leklerka i do biblioteki.A przy okazji jakis spacerek.No to fajnie, ciesze sie z tymi cichami bo teraz w sklepach sa strasznie drogie to dziecko tak szybko wyrasta że naprawde szkoda pieniędzy.Co tam jeszcze u Was dzieczwczyny słychać? Macie jakies plany wakacyjne??

na poczcie powiedzieli, ze dojdzie na jutro, czyli przyjdzie w ciągu najblizszych dni. Bedziesz miala do zaplaty 18zl to jest koszt wysylki. Sa 3 body z kr rekawem, 3 z dlugim, koszulka z kr i z dlug., chyba 3 pajacyki, spioszki, spioszki bez stóp, dzinsy i to chyba tyle :) zmiescilo sie w dluzej kopercie :) ja zazwyczaj kupowalam malemu body, bo wydaja mi sie wygodniejsze, koszulki mu sie podwijaly itd, napisz jak dojdzie i czy moga byc, jak nie to przekarzesz dalej Pozdrowienia

Viki spokojna głowa na pewno będą dobre:) Dam znać jak odbiore przesyłkę. Hej dziewczyny a wy gdzie sie podziewacie ????

ja wogóle zamówiłam rzeczy przez neta dla malego, Boże co za patologia!!!!! tak dałam się oszukać!!!! Z chęcią odesłałabym tej kobiecie cegłe zapakowaną, zeby zapłaciła mi tylko za przesyłke, tzn zwróciła moją kase. Nigdy juz nigdy tego nie zrobie!!!!! Dlatego Adorable jak rzeczy Ci się nie będą podobać i będziesz na mnie wściekła, że wydałaś niepotrzebnie 18 zł to ja nie bede na ciebie zła i nie wkurze sie jak mi odeślesz z powrotem ,zeby nie tracić kasy na jakieś badziewne rzeczy. Ale sie wkurzyłam na to babsko.... Kupiłam ciuszki i nie bylo nic wspomniane, ze są uzywane, a byly!!! chciałam rozm dla małego on tak nosi 74-80 a ona mi przysłała od 0 do 3 mies, albo rozm 68cm! Gdybym ją gdzieś dorwała.... ale jestem na nia zła. Adorable jeśli chodzi o ciuszki różowe, to ja też mam, tylko zapomniałam o nich :)wczoraj jak sprawdzałam co Ci jeszcze wcisnąć znalazłam i mi się przypomniało :) Co u Was? takie pustki ostatnio.... Jak jestem nikogo nie ma :( Ja powoli się szykuję do egzaminu na prawo jazdy... zostało mi tylko pare godzin do wyjeżdżenia, ale terminu jeszcze nie mam. Spadam, bo mały płacze

mam pytanie: właśnie dodaje fotki do fotosika, mozna zrobić tak, ze kilka fotek naraz sie dodaje? jesli tak to w jaki sposób? ja dodaje po jednej i strasznie długo to trwa....

🖐️ jestem ja :) Cholera ale Cie wycyckała głupia baba.A jak zamawiałaś? przez allegro? mam nadzieje ze to wina tej baby a nie poczty.Twoje rzeczy pewnie dojdą normalnie.Ona specjalnie Cie oszukała.Odezwij sie do niej i powiedz co myślisz.Współczuje Ci. Przed chwila widziałam ze u nas dzis najbardziej goraco w Polsce.31 stopni.Chrytste, na razie nigdie nie wychodze.Po poLudniu najwyzej z małym pojde na spacer. To nie dał Ci pospac Emilek dzisiaj Viki.A ma już Twój chłopaczek jakies ząbki?? Dla pocieszenie mój tez pospał do 4 a pozniej juz co godz marudził.Do 4 spi elegancko a nad ranem juz robi sie niespokojny.żeby tak spał do 8 od 4 to bym sie juz super wysypiała.Chociaz juz i tak sie pogodziłam ze mam krzykliwego dzieciaczka ;) Jest to pocieszajace tylko w jednym wzgledzie, drugie juz mnie nie zaskoczy bo gorzej drzeć sie nie mozna ;) Viki mam jeszcze takie pytanko odnosnie karmienia tzn karmiłas piersia czy od razu mały na butelce.Bo ja na razie tak i tak karmie ale wiecej na piersi jest i zastanawiam sie kiedy go odstawiac od cycucha

ja fotki dodaje zawsze po jednej, nie mam pojecia czy tak po pare sztuk za jednym razem można

oo Viki już opanowałaś sztuke wklejania fotek, szybka jesteś ;) Jak już dodasz to powiedz

czesc Adorable tam jest taka opcja wklej i ilośc zdjęć, ale ta opcja jest na muke, dałam 5 zdjec i czekalam 13 min i ani jednego nie dodało :( dalam na 1 zdjecie i tez nie dodalo :( jakios nie dziala jak trzeba. co u Ciebie i Wojtusia?

ile czasu spędzacie w takie upały na dworze z dziecmi? my wczoraj bylismy 4 godz, ale wrócilismy tacy zmeczeni...

Viki no dobrze w sumie wszystko.Mały mi zasnał przed chwilą na rękach.Wypiłam kawke i moze cos pojde na śniadanko zrobić.Po południu jedziemy do hurtowni dzieciecej z taka znajomą bo ma tam kartę i można z nią kupować po niższych cenach.Zobaczymy co tam ciekawego w ogole jest. No właśnie Wojtal mi sie obudził :/Taki to z niego gagatek ;) Odchudziłabym się trochę ale chyba postawie jeszcze na karmienie synka.Mam momenty że nachetniej to bym juz go odstawiła bo mnie denerwuje że ciagle musze z tym cyckiem siedzieć i że nic winka sie napic nie moge a lubię ;) Ale z drugiej strony to jak widzę jak on to lubi to mi go szkoda i zostajemy przy cycuchu ;)