Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania1985

Ona ma 22 lata, a myśli jak 14 latka! POMOCY

Polecane posty

Gość Ania1985

Siostra od mojego chłopaka ma 22 lata, tyle samo co ja. Nigdy nie miała chłopaka. Tydzien temu rodzice ich wyjechali na wakacje, a oni zostali sami. Ja oczywiscie spalam u mojego chlopaka. Klaudia, bo tak ma na imie, w dzien praktycznie nie odstepuje mojego Michala na krok, jest wszedzie tam gdzie on, - moze nie przebywa z nami w jednym pokoju, ale np. pyta o banalne sprawy - np. ile dodac do ziemniakow lyzek soli, kiedy ma wyjsc z psem, czy pies zrobil kupe na dworze, po prostu smiech na sali! Non stop sugeruje o swojej obecnosci! Z Michalem uwielbiamy sie razem kapac. Oczywiscie nie jest to mozeliwe, bo ona jeste CALY czas w domu. Nigdzie nie wychodzi, nie ma przyjaciol, nie ma chlopaka i nigdy go tez nie miala. Gdyby doszlo do sytuacji, ze razem z Michałem kapiemy sie, za pewne powiedziała by o tym swojej mamie...-dziewczyna majaca 22 lata... Nie potrafie tego zrozumiec. Staralam sie byc tolerancyjna, ale juz dluzej nie potrafie! Najgorsze w niej jest to, ze gdy rozmawiamy to ona nigdy nie rozwija tematu, przyklad: rozmawiamy o studiach, ja powiem cos nt. swoich, a ona mowi, ze u niej to jest i tak i co najlepsze, ja juz nie zapytam o cos jeszcze na temat jej studiow, bo ona natychmiast zmienia temat, ze np. woli jak pokoj jest wywietrzony... Jak mozna zawsze zaczynac zdanie od " A ja .." ?? Po prostu nie znosze z nia rozmawiac.., bo jak można nie zainteresowac sie tym co mowi druga osoba, jak mozna byc takim gluchym sluchaczem ? ! ? Ostatnio Michal zapytal sie jej, dlaczego nie wychodzisz z domu, przeciez jest taka ladna pogoda - odpowiedziala - a dlaczego Ty mnie wyganiasz? mi jest tu dobrze i nigdzie nie pojde! Na imprezie rodzinnej zapytana przez kuzynke rok młodszą od niej - dlaczego nie masz chlopaka? - odpowiedziala - a po co mi chlopak?! Prosze, powiedzcie mi, czy takie zachowanie w wieku 22 lat jest normalne? Czy to moze jakas choroba? Z Klaudia przebywam czuje sie jakbym byla z malym dzieciem obrazonym na caly swiat. Nie potrafie do niej dotrzec, a temat seksu jest przy niej bardziej zakazny niz z kimkolwiek kogo znam... Z rodzicami temat ten nie jest tematem tabu..a przy niej owszem! Prosze o jakies sugestie! Pozdrawiam Ania

Gość Ania1985
up

Gość bleeee7
Nie rozumiem, masz pretencje do dziewczyny, ze siedzi w SWOIM domu?? Chcesz sie wykapac, to zorganizuj cos w swoim domu...

Gość ehhehehhe
Moim zdaniem to Ty zachowujesz sie jak gówniara!! to jest jej rodziców dom ona w nim mieszka i moze robic sobie co chce.!!a ty nie musisz sie w tym domkuy kapac czy spać u Michałka!!!! a czy nie myslisz ze ona moze czuc sie skrepowana gdy ty sie obsciskujesz ze swoim Michałem?

Gość a ten Michał
to twój brat czy twój chłopak?

to mi przypomina sistre mojego chłopaka ma 21 lat a zachowuje sie na 13 z tym ze ona ma faceta tylko ze oni we 2 ciagle siedza razem nie maja zadnych znajomych teraz on wyjechal wiec ona ciagle siedzi w domu sama podejrzewam ze siostra twojego michala nie ma kolezanek i sie do tego nie chce przynac albo robi wam na zlosc z zazdrosci

Gość nie wiem co ci poradzic
ale ona faktycznie jest dziwna...nie wiem moze rodzice byli woboec niej nadoppiekunczy, zbyt ja rozpieszczali...a co o tym sadzi twoj chlopak?

Gość ehhehehhe
nie sadze zeby robila na zlość z zazdrosci, moze i nie ma koleżanek!! a moze cie nie lubi i dlatego zadaje takie głupie pytania żeby cie troszke powkurzać?!

jaki amcie wogole kontakt ze soba????? ty i ta jego siostra???? dobrze sie rozumiecie ??chodzcie gdzies razem na jaies imprezy czy we 2 na piwko???czy tylko tyle z nia gaadsz jak jestes u nich w domu?

Gość Ania1985
Tu nie chodzi tylko o kapiel... Rany Boskie! Tu chodzi o cale jej zachowanie! Najbardziej wkurza mnie sposob rozmowy z nia, ja nie potrafie z nia porozmawiac na zaden temat! "Rzuce pileczke, a ona nawet nie sprobuje jej odbic" Rozumiecie? Nie ma dialogu. Sa tylko pojedyncze zdania, kazde na nowy temat. Nie znam drugiej takiej osoby. Michal to moj chlopak. Sęk w tym drogi kolego, ze ja nie obsciskuje sie z Michalem, nie przytulamy sie po przyjacielku, nawet nie daje mi buzi w policzek. Krepuje mnie to, bo wiem, ze ona tego nie rozumie. Wiesz jak sie czuje? Nie sadze. Tak, Klaudia nie ma kolezanek, 2 tygodnie temu jej przyjaciolka pojechala z chlopakiem do Londynu. Caly dzien siedzi w domu, wyciera kurze, oglada telewizje, niewazne czy to jest poniedzialek czy piatek wieczor. Moja babcia kochana ma bardziej zorganizowany dzien od niej.

znam 18 letnie dziewczyny ktore powazniej mysla niz niejedna 25 latka

czyli ja znosisz tylko dlatego ze to twoja siostra mi sie wydaje ze traktuje ciebie jako rywalke jest po prostu o brata zazdrosna

to w koncu ona studiuje, czy nie? bo troche mi sie dziwne wydaje, zeby osoba studiujaca siedziala calymi dniami w domu, wycierajac kurze i ogladajac TV. a gdzie zajecia, nauka?

Gość istna PROWOKACJA

a co by sie stalo jakby ta siostra powiedziala rodzicom, ze sie kapałaś ze swoim chlopakiem razem? :O Bo nie rozumiem Zamknijcie lazienke i idzcie do wanny- proste.

ja ja rozumiem bo co to za przyjemnosc brac kapiel jak sie pod drzwiami siostar kreci ktora tylko czeka na jakies niusy zeby doniesc starym

Gość fdsff
hehehe.... jak rozumiem wpierdalasz się do jej mieszkania, chcesz mieć chatę wolną i na siłę chcesz zmieniać lokatorkę, ucząc ją jak ma rozmawiać z bratem i o czym, i jak spędzać swój wolny czas no... moim zdaniem to ty jesteś dziecinna, i na dodatek bezczelna

Gość Ania1985
Trudno mi powiedziec, czy rodzice byli wobec niej nadopiekunczy. Wiem jednak, ze wszystko za nia zalatwiali. I moze w tym tkwi problem? Moj chlopak powiedzial swojej mamie, ze Klaudia zachowuje sie dziewnie. Mam wysluchala, ale nic w tej sprawie nie uczynila. Dodam, ze rodzina Michala takze widzi, to samo co ja, ta innosc. W wieku 22 lat przyjnamniej raz bylo sie zakochanym, prawda? Ona nie byla nigdy w nikim zakochana... Jej mlodsza kuzynka gdy o to zapytala, zostala zaatakowana slownie, ze to nie jej sprawa i w efekcie poklocily sie. Takie glupie pytania zadaje kazdemu domownikowi. Jesli chodzi o wychodzenie razem... To tez jest o tym histria. Bodajze 3 razy gdy wychodzilismy na randke do kina na film romantyczny, ona szla z nami, bo mojemu chlopakowi glupio bylo odmowic, gdy juz tak bardzo sie wprosila. Oczywiscie bylam zla, ale co moglam zrobic, gdy jego mama pyta sie" Aniu, nie bedziesz miala nic przeciwko jak Klaudia z wami pojdzie?" Ja nigdy nie zachowalabym sie w taki sposob, nie bylabym taka dolepa do jakiejs pary, niewazne czy to brat czy kolezanka, czulabymsie jak 5 kolo u wozu! Na piwo nie wychodzimy z nia na szczescie, bo nie za bardzo je lubi. Rozmawiam z nia gdy do Michala przychodze, zawsze ja nawiazuje dialog, staram sie, ale gdy ona nie odbija jak juz pisalam wczesniej pileczki, tylko zaczyna mowic o sobie, ze ona to i ona tamno... a ja slucham, bo przeciez nie powiem jej co o niej mysle. 22 lata i mlodziutka? Molodziutka to ona byla 5 lat temu, tak samo jak ja. Ja takze mam 22 lata i zupelnie inna psychike. Za 2 lata koncze studia, wiem co chce robic w zyciu, mam plany i marzenia. W moim zyciu non stop sie cos dzieje. Nie suedze w domu, mam kolezanki ze studiow, lubie to co robie, czego sie ucze, mam pasje, cele ktore z kazdym dniem realizuje. Z zalem stwierdzam, ze Klaudia nie jest partnerem do rozmowy na troche wyzszym poziomie.

skad ja to znam:O a jak sobie wyobrazasz wasze dalsze zycie rodzinne? jak sie chajtniecie czy cos i rodzinka bedzie na tobie wymagac zeby klaudia swiadkowala czy byla chcrzestna??? zastanawials sie nad tym????jakby nie patzrec ona zawsze bedzie w zyciu waszym uczestniczyc bo jest siostra michała

w takim razie jak uwazasz ze mlodziutka nie jestes to w czym widzisz problem aby wskoczyc z chlopakiem do wanny ? chyba nie tego ze rodzice sie dowiedza.w koncu piszesz ze mlodziutka nie jestes.pod drzwiami jego siostra....co takiego mialaby przekazac rodzicom? nie rozumiem....

Gość Rozalka22
Aniu ja mam identyczny!problem, dosłownie jakbyś pisała o siostrze mojego chłopaka!

widze ze nie 1 ma problemy z siostra swojego chłopaka

z 1 strony pocieszajace ze nie tylko ja ale z 2 smutne:(

Gość Ania1985
Tak, ona studiuje zaocznie. 4 razy w miesiacy odwiedza uczelnie. W tygodniu pracuje dorywczo, dlatego tez ma tyle wolnego czasu na tv i inne rzeczy. DO superpromocja "a co by sie stalo jakby ta siostra powiedziala rodzicom, ze sie kapałaś ze swoim chlopakiem razem? Bo nie rozumiem Zamknijcie lazienke i idzcie do wanny- proste." To nie jest takie proste jak piszesz! To ze ona mna 22 lat, biust i okres nie oznacza, ze mysli jak 22 letnia, mloda kobieta! Dla mnie nie ma nic zlego w wspolnym wykapaniu sie, tym bardziej, ze ona jest w moim wieku! To nie rodzic, czy starsza osoba, ze moglaby sie zgorszyc... Razemz Michalem jestesmy przekonani, ze powiedzialaby o tym swojej mamie. Czy to jest normalne? Takie donosy na brata? A poza tym ja zle bym sie czula w tej wannie wiedziac, ze ona jest za sciana i slucha. DO fdsff "hehehe.... jak rozumiem wpie**alasz się do jej mieszkania, chcesz mieć chatę wolną i na siłę chcesz zmieniać lokatorkę, ucząc ją jak ma rozmawiać z bratem i o czym, i jak spędzać swój wolny czas no... moim zdaniem to ty jesteś dziecinna, i na dodatek bezczelna" Nie wpier. sie do jej mieszkania. Dla mnie ona moze w tym mieszkaniu byc i mieszkac, bo to jak slusznie ktos zauwazyl - jej rodzicow mieszkanie, a nie moje! Ale jezeli widze, slysze te jej pytania o byle glupote, aby tylko sie zapytac to mnie szlag trafia. Dlaczego np. kogos nie zaprosi? z kims sie nie spotka? tylko siedzi w tym fotelu caly dzien, no dlaczego? Ty tez tak spedzasz swoj wolny czas?! Zadam Ci pytanie - jak Ci minal dzien, odpowiesz mi i juz nie zapytasz mnie - jak mi minal dzien tylko palniesz cos na zuplnie inny temat. I wyobraz sobie ze jest tak z kazdym rozpoczetym zdaniem. Potrafisz z kims tak rozmawiac?

mysle ze jej zachowanie wynika z tego ciaglego siedzenia w domu.powinna przebywac czesciej wsrod ludzi.najlepiej jakby jechala gdzies ze znajomymi ( z ucvzelnii) na wakacje.niech pobedzie troche poza domem.

a jak sobie wyobrazasz wasze dalsze zycie rodzinne? jak sie chajtniecie czy cos i rodzinka bedzie na tobie wymagac zeby klaudia swiadkowala czy byla chcrzestna??? zastanawials sie nad tym????jakby nie patzrec ona zawsze bedzie w zyciu waszym uczestniczyc bo jest siostra michała

Gość mam dokladnie tak samo
tylko jestem tak jakby z drugiej strony :). Moj brat ma dziewczyne od 6 lat ( z dwuletnią przerwa). Przez te 6 lat praktycznie nigdy z nią dluzej nie rozmawialam. Wchodzac do nas do domy mowi tylko dziendobry i szybciutko zmyka do pokoju. Tlumaczylam sobie to wczesniej tym ze jest niesmiala etc. Ale przez 6 lat powinna sie chyba troche z naszą rodziną oswoic. Z moimi rodzicami tez nie rozmawia chociaz są bardzo serdeczni w stosunku do niej, naprawde sama chcialabym aby moi tesiowie tacy byli. Po 3 latach ich zwiazek sie rozpadl i brat mial inna dizewczyne- z tą z kolei swietnie sie dogadywalam, jezdzilysmy razem na imprezy ( bez brata oczywiscie :) ). Teraz niestety brat znow jest z tą pierwsza dziewczyną co mnie za specjalnie nie cieszy ale szczescie brata wazniejsze :). To po prostu sprawa osobowosci, jedni są bardziej otwarci inni mnie. Ona nie lubi mnie- ja jej- trudno ;).

Gość Ania1985
DO: gregia skad ja to znam a jak sobie wyobrazasz wasze dalsze zycie rodzinne? jak sie chajtniecie czy cos i rodzinka bedzie na tobie wymagac zeby klaudia swiadkowala czy byla chcrzestna??? zastanawials sie nad tym????jakby nie patzrec ona zawsze bedzie w zyciu waszym uczestniczyc bo jest siostra michała Niedawno rozmawialam z Michalem o tym i powiedzialam mu, ze nie wyobrazam sobie, zeby ona byla moim czy jego swiadkiem na slubie, czy na chrzcinach. Wiem, ze jakos swiadek nic by nie zalatwila. Michal przyznal mi racje. Powiedzial kiedys rodzicom, ze cos z nia jest nie tak, ale nie zereagowali - maja corke, ktora nie sprawia im klopotu, wiec czym sie matrwic? Nie pije, nie pali, nie cpa, wiec jest dobrze. Takie odnosze wrazenie. Tylko, czy oni mysla o tym co bedzie za 10 lat? Jak ona sie kiedys usamodzielni? Smieszna sytuacja mi sie teraz przypomniala - jedzac ogladalismy telewizor, Michal przelaczal kanaly i na jednym z nich bylo o mezczyznie, ktoremu wlasnie urodzilo sie dlugo wyczekiwane dziecko. Klaudia wręcz wykrzyknęła - NO PRZEŁĄCZ TO!! Pomyslalam - Jezu, o co jej chodzi? Przeciez to piekne, ze urodzil sie maly czlowiek i facet tak to przezywal... Kompletnie byla zdezorientowana.