Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yturwejg

kluczem do zdrowia i urody jest zdrowe odżywianie i regularna aktywność fizyczna

Polecane posty

aniseed masz racje z tymi znajomymi,nikt nie zrozumie...a po za tym dziwnie pozniej patrza na człowieka. U mnie wsród znajomych i rodziny to,ze zdrowo sie odzywiam jednoznacznie znaczy, ze sie ODCHUDZAM,a mi sie juz im nie chce tłumaczyc,po co ,dlaczego itd.bo im bardziej sie tłumacze tym bardziejj myślą,ze mi sie juz poprzestawiało z tego odchudzania.Najgorsze jest to ,ze ja wiem swoje,a oni na siłe Ci wpierają swoje racje!!!!!!szlak mnie czasami trafia na samą myśl!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH WYTRZYMAŁYCH W SWOICH DĄŻENIACH:):)

No właśnie o to chodzi jakie to mogą być dania, bo ja wybitną kucharką nie jestem, poza tym w domu to mam przykład tylko dań tradycyjnych.. Np nie mam pojęcia co zrobić z rybą oprócz usmażenia jej? Oczywiście można włożyć do piekarnika w folii lub ugotować na parze, ale czym dosmaczyć żeby i facet w tym zasmakował? Może znacie jakieś dobre marynaty nie tylko do ryb? No i właśnie najgorszy problem jest z tą solą - czy jest coś czym możną ją zastąpić? Jestem zielona w gotowaniu, niestety :( Tzn w smacznym i zdrowym gotowaniu. Bo jak zrobić kotlety w panierce i cm tłuszczu doskonale wiem, albo wszelkie kluchy, placki ziemniaczane, albo sałatki z majonezem, mięso z sosem, itp - tylko w takich daniach moja rodzina smakuje :( To co może zdradzicie jakieś przepisy, nawet te najprostsze, bo ja tak jak mówię fantastyczną kucharką jeszcze :) nie jestem, jak coś zacznę kombinować po swojemu to efekt może być żałosny :D Wolę polegać na czyimś doświadczeniu :)

ja szukam pomysłów na przepisy w necie:) tak najlepiej...poszperaj troche po stronkach i na pewno coś ciekawego wybierzesz:) izulka:) ja tam mam gdzies, to co o mnie gadają, ze się odchudzam itp. ja się staram tylko zdrowo odzywiać i nie ładować w siebie syntetycznych witaminek:) do tego ruch...spacerki po lasku, ćwiczenia na orbitreku, hulahopie i twisterze:)

witam:)dziewczyny a znacie moze jakies fajne diety oczyszczajace??:)ale jakies takie w miare mało meczace bo nie chcialabym gdzies na uczelni upasc:P pozdrawiam:)

Gość yturwejg
dziewczyny ja mam z mężem tak dobrze że on je wszystko co ja ugotuje i nigdy nie wybrzydza niestety snaidania i kolacje jada sam i jest mnóstwo chleba, kiełbachy, margaryny i ... dżemu oraz miodu. On o prostu gdyby mógł to by jadł dzęm i miód całe szczęście naturalny tylko tonami. Tłumaczę jak dziecko że to jest nadmiar węgli i że tak można nabawic się cukrzycy... neistety. Miewam jaednak sukcesy w wychowaniu męża w zdrowym odzywianiu - nie je już chipsów, dużo mniej fast food, colę jak chce kupic to aż pyta o zgodę co mnei juz śmeiszy bo to w końcu jego zdrowie a to od dawna dorosły chłop. Dziewczyny ja też mam słabą wolę ale można się zaprzeć i tyle... ja np idąc na pizzę z mężem i znajomymi to zamawiam sałatkę np z łososiem czy owocami morza. O grillach juz pisałam... Najgorzej jest właśnie jak kasy mało, bo zdrowe jedzenie jest troche droższe... no i wtedy to mi trudniej cos wymysleć. Standardowy zdrowy zestaw to zupa pełna warzyw, sałata z pomidorami, papryką, czerwoną cebulą np z tuńczykiem, albo z mozarellą jeżeli sos to vinegret. Inny to np brązowy ryż (pełnoziarnisty makaron, czy kasza gryczana) z sosem np pomidorowym (drobno posiekana cebula, przeciśneinty czosnek zeszklony na maleńkiej ilości oliwy, na to 4 pomidory drobno pokrojone lub puszka pomidorów, dodać ziół (najlpiej swieże tymianek+bazylia+oregano, lub suszone zioła prowansalskie) dusić aż pomidory się rozpadną (mozna zmiksować na jednolity sos). Pychotka. Co do diety Tombaka to mam o niej złe zdnaie tak samo jak o słynnej diecie Kwasneiwskiego poparte tym co zobaczyłam u osób po tych dietach. Często podważają zdrowo rozsądkowe zasady zdrowego odzywiania ale każdy ma prawo postepowac wg tego co uważa za słuszne. Ja tez nei jestem naukowcem i tez musze komuś zaufać w tym co wierzę. Ja mam swietne wyniki więc chyba jest dobrze.

Gość yturwejg
owsianka na wodzie to niezłe śniadanie, do tego możesz dodać owoce, kakao czy jogurt

Gość ja na sniadanie...
jem albo kaszke mannę albo otreby z mlekiem:-) wiec sniadania i kolacje są zdrowe... za to niestety na obiadek jadam co tylko chce dzis były pierogi ruskie domowej roboty i cebulka na oleju pychota! nie jestem na diecie ostatnio wyszło ze mam niedowagę:-( za to codziennie cwiczę:-) joga pilates a takze zestaw szybkich cwiczen z styczniowego shape:-)

Własnie kolacyjke zjadłam,troche pozno,ale własnie z pracy wrociłam:P Twaróg chudy,zalany jogurtem natu.i do tego wkroiłam pomidorka,cebulke,papryke i ogórka mmmmmmm nawet sie najadłam:) A u was codzis gosciłona kolacje???

Ja dzis na kolacyjke zjadlam crunchy zalane kefirem z rodzynkami suszoną morela pomarancza i orzechy włoskie;) ale mam smaki:P ciekawe ile to mialo kalorii:P

a i wlasnie musze sie pochwalic:) zamowilam dzis orbitreka i czekam na przesylke:D:D:D:D

a i wlasnie musze sie pochwalic:) zamowilam dzis orbitreka i czekam na przesylke:D:D:D:D

sorki za ilosc tych watkow ale mialam wczoraj problemy z netem:) pozdrawiam