Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka34

Jak długo trzeba unikać niektórych potraw karmiąc piersią??

Polecane posty

Gość fiolka34

Ja w zasadzie jem wszystko oprócz kapusty, grochu moja córeczka ma już 5 miesięcy i nigdy nie miała kolek. Czytałam ze układ pokarmowy dojrzewa do 4 miesiąca - czyli mogę już jesc wszystko???

W zasadzie można wszystko co toleruje Twoje dziecko;) Więc spróbuj \"na spokojnie\" to czego jeszcze nie jadłaś i się przekonasz. Moja córka urodziła się we wrześniu, w grudniu jadłam już normalną tradycyjną kolację wigilijną i nie było żadnych sensacji. Przy chłopakach się głodziłam i uważałam na wszystko. Może to zbieg okoliczności ale efekt jest taki, że moja córka chyba w życiu nie powiedziała, że coś jej nie smakuje a chłopaki ciągle wybrzydzają :o

Gość spokojnie mozesz jesc
wszystko po czym dzidzia nie ma wysypki , bolow brzuch itd. ona wrecz z czasem potrzebuje coraz wiekszego urozmaicienia i wyrabiania smaku :)

ogolnie do miesiaca czassu nalezy zrezygnowa z tych wzdymajacych a pozniej nalez probowac wszystkiego bo jak niunia ma byc uczulona to predzej czy pozniej to i tak sie pojawi uczulenie. ale musisz sie dobrze odzywiac bo to wzne. ja jestem 2,5 msc po porodzie i jem wszystko oprocz czekolady i kapusty.

trzeba próbować, oczywiście nie wszystko na raz. Zjedz coś nowego i poczekaj do trzech dni, jeżeli nie będzie reakcji (wysypka, biegunka, kolka) to znaczy że możesz to jeśc.

Gość karinek
Moja córeczka ma teraz 8 miesięcy i jem wszystko oprócz cytrusów i truskawek, bo podobno bardzo uczulają. Po porodzie strasznie się katowałam dietą przez 3 miesiące i niezbyt dobrze się czułam. i wyniki miałam marne i włosy mi zaczeły wypadać. Zaczęłam więc powoli jeść normalnie, wróciłam do Feminatalu który brałam w ciąży, nawet mleko piję i czekoladę jem i wszystko super. Nie ma żadnej alergii i ja już też o wiele lepiej się czuję. Wszystko musisz sama wypróbować, ale jeśli nie ma zaparć ani alergii, to nie ma co z dietą przesadzać. Pozdrawiam