Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sollarinka

plastry - chce wiedziec więcej

Polecane posty

Gość sollarinka

mam 19 lat, niedawno rozpoczelam wspolzycie ze swoim chlopakiem... nie chcemy jednak korzystac wylacznie z prezerwatyw... zdecydowalismy sie na plastry antykoncepcyjne. Czy aby kupic takie plastry w aptece musze zglosic sie wczesniej do ginekologa, czy moze można je nabyć bez recepty?! Co Wy sądzicie o tej metodzie antykoncepcji? Czekam na odpowiedz.

Gość pszczolka_z_listopada
trzeba isc do lekarza jak przed karzdym rozpoczeciem uzywania antykoncepcji hormonalnej a plastry coz koszmar

plastry kupisz tylko na recepte- lekarz musi zdecydowac to dobra metoda jednak osobiscie zawsze bede wiekszą zwolenniczką tabletek gdyz plaster uwalnia hormony prosto do krwi przez 24 godziny i przez to przyjmuje sie nawet 60% wiecej hormonow niz z tabletkami ale jesli chodzi o antykoncepcje jest do bardzo skuteczna metoda i o ile plaster sie nie odklei daje ok 99% skutecznosci

Gość sollarinka
a czy zanim otrzymam od ginekologa recepte muszę poddać się badaniu?! strasznie sie obawiam tej pierwszej wizyty... :/

Gość mrzonki
wszelkie hormonalne maja wplyw na zdrowie, sama bralam tabsy. lepiej gumki i uwazac powaznie!!!

Gość sollarinka
o tabletkach należy pamiętać codziennie... a z moją pamięcią bywa różnie... słyszałam też że tabletkę można np. zwymiotować i wtedy ich działanie nie daje pewności... poza tym boję się o swoją wątrobę - nie chciałabym, żeby wyniknęły z tego jakieś nieprzyjemne powikłania...